خرید تور تابستان

واکنشی به ماجرای مدرسه افغانستانی‌ها در شاهدیه یزد

در پی ممانعت معدودی از اهالی شهر شاهدیه یزد از بازگشایی مدرسه ابتدایی جهاد خاص کودکان افغانستانی در نخستین روز مهرماه سال جاری [لینک]، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان کشور بیانیه‌ای در محکومیت این رویداد صادر کرد.

به گزارش دریافتی انصاف نیوز، متن این بیانیه در پی می‌آید:

ممانعت معدودی از اهالی شهر شاهدیه یزد از بازگشایی مدرسه ابتدایی جهاد خاص کودکان افغانستانی در نخستین روز مهرماه سال جاری یادآور مشکل فرهنگی بزرگی است که سال‌هاست دامن ما را گرفته است و با سکوت، انکار و یا توجیه هم چیزی از زشتی آن کاسته نمی‌شود. بررسی‌ها و گزارش‌های اولیه منتشر شده نشان می‌دهد عدم مدیریت و سازماندهی درست دانش آموزان ایرانی و افغانستانی از سوی مقامات مسوول موجب بروز این مشکلات شده است.

مساله‌ی مهاجرت و قانونی یا غیرقانونی بودن آن، پناهندگی و موجه یا غیرموجه بودن آن مسایلی مربوط به دنیای بزرگسالان است و نمی‌توان کودکان را به خاطر تصمیم والدین آنها و یا توافقات دولت‌ها مرتبط با مرزهای سیاسی از حق برخورداری از تحصیل، آموزش و مدرسه محروم کرد. آموزش و پرورش مقدماتی و تحصیلات دوره‌ی عمومی حق همه‌ی کودکان است و رنگ و نژاد و زبان و تابعیت سیاسی نمی‌شناسد.

پایبندی تام و بی‌قید و شرط به حقوق کودکان و از جمله حق آنان برای برخورداری از آموزش از شاخصه‌های یک جامعه‌ی سالم، انسانی و پیشرو است و همچنان‌که آموزش و پرورش و مقامات مسوول در کشور به نمایندگی از جامعه و وجدان عمومی نمی‌توانند اجازه دهند والدین مانع تحصیل کودکان واجب‌التعلیم خود شوند، تصمیم‌گیری درباره‌ی حق تحصیل کودکان مهاجر و پناهجو و شیوه‌ی آموزش آنان و اصل بدیهی ادغام آنها را در مدارس عمومی را نمی‌توان به علایق و باورهای نادرست بیگانه ستیز مسوولان و برخی شهروندان ناآگاه و غیرمسوول موکول کرد.

جامعه‌ی ایران هرچند می‌تواند به خاطر پذیرفتن چند میلیون پناهجوی افغانستانی و عراقی در سه دهه‌ی گذشته از جهاتی به خود ببالد اما متاسفانه در کارنامه‌ی ما در این مورد، نقاط سیاه و غیرقابل دفاعی هم در برخورد با شهروندان بی‌پناه مهاجر و پناهجوی افغانستانی وجود دارد که باید بابت آن شرمسار باشیم و با نگاهی نقادانه به آنچه کرده‌ایم بکوشیم مانع تکرار رفتارهای زشت و غیرانسانی با برادران و خواهران افغانستانی خود شویم. و چه نقطه‌ای برای شروع بهتر از بازبینی نقادانه‌ی رفتار و تصمیم سازی‌های ما در برخورد با کودکان افغانستانی واجب‌التعلیم؟

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران تاکید می‌کند و از مقامات مسوول در آموزش و پرورش می‌خواهد که بنا بر وظیفه‌ی ذاتی خود و فارغ از ملاحظات سیاسی و عقیدتی و برابر با مواد ۲۸ و ۲۹ کنوانسیون‌های حقوق کودک که ایران هم به آن پیوسته است و همچنین برابر با قوانین داخلی درباره‌ی آموزش کودکان در سن آموزش و توصیه‌ی مقامات عالی‌رتبه‌ی کشور و تعهدات اخیر خود، بدون هیچ قید و شرطی حق همه‌ی کودکان ساکن ایران را برای تحصیل به رسمیت بشناسند و در راستای آموزش و فرهنگ سازی جامعه‌ی محلی مهاجر پذیر اقدام نماید.

برابر با مطالعات آکادمیک متاخر و تجربیات موفق کشورهای پیشرو در امر آموزش و پرورش چنانکه می‌دانیم سیاست جداسازی مدارس بر اساس استعداد تحصیلی یا سلامت روانی و جسمی دانش آموزان و یا احیانا توانایی مالی، سیاستی نادرست و غیرعملی بوده و اینک کشورهای پیشرو در امر آموزش و پرورش، از سیاست اختصاصی سازی مدارس دست کشیده‌اند. در چنین شرایطی سیاست نژادپرستانه‌ی تفکیک مدارس بر اساس تفکیک قومی و تحت عنوان جداسازی مدارس اتباع بیگانه یا عنوانی همچون قطبی سازی مدارس در لوای تفاوت فرهنگی، سیاستی مطلقا غیرقابل دفاع و شرم‌آور است. چنین سیاستی هیچ توجیهی برنمی‌تابد و نه والدین دانش‌آموزان و نه مدیران مدارس و یا سایر مقامات نمی‌توانند و نباید خواهان یا مجری چنین سیاست‌های ضد آموزشی شوند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران به نمایندگی از جامعه‌ی معلمان کشور، رویداد شهر شاهدیه یزد را محکوم می‌کند و رفتار تعصب‌آمیز و نفرت پراکنانه‌ی برخی از شهروندان این شهر را مایه‌ی تاسف می‌داند لذا از آموزش پرورش یزد و مقامات وزارت آموزش و پرورش می‌خواهد با جدیت و بدون مسامحه در این مورد موضع بگیرند و ضمن لغو هرچه سریع‌تر طرح غلط گتوسازی برای کودکان افغانستانی (طرح قطبی شدن مدارس) مستند به قوانین موجود در برابر هرگونه مقاومت بیگانه ستیزانه برخی از هموطنان و یا احیانا همکاران ناآگاه فرهنگی بایستند و اجازه ندهند حقوق کودکان مهاجر و پناهنده‌ی بی‌پناه افغانستانی در درجه‌ی نخست و آبروی آموزش و پرورش و معلمان شریف ایران قربانی تعصبات غلط و رفتار غیر مدنی گروهی از هموطنان ناآگاه شود.

 

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا