خرید تور نوروزی

30 درصد جامعه با افسردگی دست و پنجه نرم می کنند

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: ۳۰ درصد جامعه به انحای مختلف با افسردگی‌های خفیف و شدید دست و پنجه نرم می‌کنند.

«بشیر خالقی»، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با بیان این که 30 درصد جامعه به انحای مختلف با افسردگی‌های خفیف و شدید دست و پنجه نرم می‌کنند، گفت: افسردگی نه تنها در ایران بلکه در دنیا رو به افزایش است؛ بیماری‌های روانی مانند بیماری‌های جسمی انواع مختلفی دارند به گونه‌ای که تاکنون 200 نوع بیماری روانی شناخته شده است.

نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی، با بیان این که عوامل متعددی در بروز بیماری‌های روانی نقش دارند، افزود: اختلالات روانی بدلیل مشکلات اقتصادی، ناکامی‌ها و شکست در زندگی، بیکاری، اعتیاد و سبک زندگی در حال افزایش بوده و نیاز است سه قوه در جهت رفع مشکلات اقتصادی مردم گام‌های جدی بردارند تا آرامش مردم تامین شود.

وی با یادآوری این که بسیاری از مردم از بیماری خود اطلاعی ندارند، گفت: متاسفانه جامعه تصور نادرستی از این بیماری داشته و نگاه مناسبی به بیماران روانی ندارند این در حالی است که این بیماری در قالب طیف وسیعی از بیماری‌ها نظیر: اضطراب، افسردگی، استرس و دردهای جسمی نمایان می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با انتقاد از این که حمایت‌ها از بیماران روانی کافی نیست و در حق آنها کم لطفی می‌شود، تصریح کرد: کمبود تخت روانی، هزینه‌های بالای درمان و نبود حمایت بیمه‌ای مناسب از مهمترین مشکلات بیماران روانی است.

خالقی با اشاره به تصویب قانون اختصاص 10 درصد از تخت‌های بیمارستانی به بیماران روانی در سال 78 یادآور شد: متاسفانه تنها درصد کمی از بیمارستان‌ها اقدام به ایجاد بخش روانی کرده‌اند و بیمارستان‌ها بدلیل عدم سوددهی و مراقبت‌های سخت و طولانی تمایل چندانی نسبت به راه‌اندازی تخت روانی ندارند؛ از سویی با کمبود بیمارستان تخصصی روانی در کشور نیز مواجه هستیم.

وی با انتقاد از این که حمایت سازمان‌های بیمه‌گر از بیماران روانی کافی و مطلوب نیست، تصریح کرد: متاسفانه بیمه‌ها به این بیماران نگاه تحمیلی دارند در این رابطه از ظرفیت خیرین برای رفع مشکلات بیماران روانی بویژه راه‌اندازی تخت استفاده کرد.

نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس دهم، از بی‌توجهی نسبت به سلامت روان انتقاد کرد و افزود: فرهنگ مراجعه به روان‌شناس در میان مردم وجود نداشته و نیاز است در این رابطه فرهنگ‌سازی مناسبی انجام شود، از سویی استخدام داوطلبان نیز در این حوزه رو به کاهش است چون برای آن‌ها صرفه اقتصادی ندارد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر این که برای حمایت از بیماران روانی خلاء قانونی نداریم، تصریح کرد: قانون به اندازه کافی وجود دارد، اما متاسفانه اجرایی نمی‌شوند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا