توئیتریها برای ناصر ملکمطیعی چه نوشتند؟
«ناصر ملک مطیعی در سن ۸۸سالگی درگذشت»؛ این خبری بود که در ساعات پایانی شب گذشته سینمادوستان و دیگر اقشار مردم را تحت تاثیر قرار داد.
به گزارش انصاف نیوز در همان دقایق ابتدایی انتشار این خبر، فضای مجازی مملو از تصاویر این ستارهی سینما شد. کاربران توئیتر نیز به این بهانه مطالب کوتاهی را در صفحات خود نوشتند. مطالبی که شامل جملاتی بود در رثای ناصر ملکمطیعی، انتقاد و اعتراض به تصمیمگیرانی که او را از حضور در فیلمهای سینمایی محروم کردند و گلایه از مسوولان صداوسیما که اجازه پخش برنامههایی با حضور این هنرمند محبوب را نداده بودند. در ادامه بخشی از نظرات کاربران توئیتر در این باره را مرور میکنیم:
سهند ایرانمهر: پخش گزارش درگذشت ملک مطیعی در سیما و برداشتن ممنوع التصویری پیرمرد بعد از مرگش، آدم را یاد این جمله از استالین می اندازد(مارتین ایمیس خنده و بیست میلیون):
«مشکل آدم است،آدم که رفت، مشکل حل می شود!»
حسین نورانینژاد: همونایی که برای ناصر ملکمطیعی هشتگ میزنن، از خرمشهر نوشتند. بهروز وثوقی را دوست دارند و به جهانآرا احترام میذارن. میانگین جامعه این را یاد گرفت که لزومی به نفی یکی برای تعلق به دیگری نیست. اما میانگین قدرت به این نمره نرسید.
قیصر، داااشمون رفت.
پژمان راهبر: و البته هیچ نوشته ای از فوت ناصر ملک مطیعی تکمیل نمی شود بدون اشاره به سلب این حق طبیعی که او خود را در حرفه مورد علاقه ببیند. او باوجود این منع طولانی باچند دهه انتظار کنار ما زندگی کرد اما هرگز به آشیانه بازنگشت.
پس بنویسیم متبرک باد مرگی که رنجی کم کند.
شوهر آهوخانم: چند ماه قبل بعد از ۴۰ سال دعوت شد تلویزیون، همون دقایق اول برنامه من و شما پخش رو قطع کرد و حضور این بازیگر مردمی رو تحمل نکردن.اینگونه بعدش بغض کرد و گفت من گله و شکایتی ندارم٬روحت شاد ناصر خان ملک مطیعی.دل گنده ای داشتی.
علی عالی: ناصر ملكمطيعي دیگر ممنوعالتصویر نیست.
حسین دهباشی: این چه رازی است که از میانِ اهلِ هُنر و فرهنگ، هرکه در میگذرد، رو سیاهیاش به صداوسیما میماند؟
مونا برزویی: از هنرمندانى مثل ناصر ملك مطيعى و فردين و حبيب و .. چقدر عقده به دل داريد كه بعد از چهل سال هم پاك نميشه ؟ كه خونه نشينشون ميكنيد و تو وطن خودشون براشون غربت ميسازيد ؟
نجفی تهرانی: قدرکدامیک ازسرمایه های مادی ومعنوی مان را دانستیم که قدر ناصر ملکمطیعی رابدانیم سیاستگذاران ضد فرهنگ کاری کرده اند که نابودکردن سرمایه ها به یکی از آیین های ماتبدیل شده،اگر بیدار نشویم و قدر سرمایه هایمان را ندانیم سرنوشتی بدتراز آنچه که امروزدچار آن هستیم در انتظارمان خواهدبود
امید توشه: در این فضا که همه یاد ناصر ملکمطیعی را گرامی میدارند، شاید باید کمپینی شکل بگیرد تا بهروز وثوقی در ۸۰ سالگی بتواند به وطنش برگردد. ملکمطیعیها و وثوقیها از خاطره جمعی ایرانیان پاک نخواهند شد، پس به خواست اکثریت احترام بگذارید و مجوز بازگشت بهروز را صادر کنید
آلپاین: و دردناک اینجاست بیشتر کسانی که دارن مرگ ناصر خان ملک مطیعی رو تسلیت میگن تا همین دیروز دیدن فیلم فارسی رو مغایر با پز روشنفکری خودشون میدونستن
پناه فرهادبهمن: ملکمطیعی نماد تمامعیار آنهاست که در دوراهی کندن و ماندن، ماندند. هرچه بیمهری و توهین دید و نادیده گرفته شد…
بهروز وثوقی، نماد آنهاست که راه مقابل را برگزید...
هردو بازیگران نمایشنامهای بودهاند که انگار نویسنده در اوج داستان، دست از نوشتن ادامه داستان کشیده باشد…
علی بزرگیان: ایلنا متنهای بازیگران و اهالی سینما رو در رثای ملکمطیعی گذاشته. همه از ظلمی که به او شد نوشتهاند. من یادم نمیآد که نامهای در حیات اون بزرگوار توسط اهالی سینما امضا شده باشه، بیانیهای، چیزی. و البته خانهی سینما که بخشی از وظایفش همین مسائله، همیشه سکوت کرده. دیدم بعضی دارند به صداوسیما ایراد میگیرند؛ آدرس غلط دادن. بله اون برنامه رو پخش مستقیم نکردن یا ملکمطیعی رو به تلویزیون نیاوردند یا… .اما سالها سینما (ارگانهایش فارابی و خانهی سینما) دست به اصطلاح اصلاحطلبان بوده. اونها چرا قدمی برنداشتند برای رفع ممنوعیت.
رضا درمیشیان: در دهه سى كه در لاله زار راه مى رفت، با انگشت اورا نشان مى دادند، به عنوان اولين سوپراستارسينماى ايران و دردهه نود او رابه عنوان يكى ازنمادهاى ممنوع الكارى در سينماى ايران.
او را از پرده هاى سينماپائين كشيدند اماتصويرش درقلب مردم جاودانه شد:ناصر ملك مطيعى غريبانه اما سربلند رفت.
کراولی: از این سه ستاره بهروز مجبور شد از ایران برود. فردین ماند و در سال 79 در سن 69 سالگی دق کرد. ناصر حسرت دوباره جلوی دوربین رفتن بر دلش ماند و بعد 40 سال ممنوع الکاری پشت پا به رسم دنیا زد و رفت.
علیاکبر گلقندشتی: رسانه ای که به سلیقه مخاطبش اهمیت نمیده و شجریان و ناصر ملکمطیعی رو نمایش نمیده شک نکنید سلیقه مذهبی مردم رو هم نمیدونه و در برنامه سازی مذهبی هم موفق نمیشه.
هادی موسوی: اگر امشب، صداوسیما برنامه دورهمی با حضور ناصر ملکمطیعی رو پخش کرد با پشت دست بخوابونید دهنش.
خودش میدونه واسه چی!
علی شکوریراد: غم سنگینی به دل مینشیند ازشنیدن خبرمرگ هنرمند بیضرری که از هنر ورزیدن بازداشتهشد و دیدهنشد.برای اینکه او بتواند بازی کند بایدکسانی از تصمیمات گذشته عدول میکردند و اینکار برایشان سخت بود. سخت نیست.به خدا سخت نیست.اگر باشد هم حرجی نیست.زندگی انسانهاست.سخت نگیرید!
تقی دژاکام: امام خمینی فکرش را هم نمیکرد که نتیجهاش (احمد خمینی) برای مرگ ناصر ملکمطیعی تسلیت بگه…
خدا گوگوش را حالا حالاها حفظ کنه!
هنگامه شهیدی: «قیصر» بی فرمون شد!ناصر ملكمطیعی هم از شر نامهربانی ها و تنگ نظری ها راحت شد!
میتوانست برود! میتونست نَمانَد! ماند و به کمترین خواسته هایش نرسید! نشد!
آنها که چشم دیدنش را حتی در برنامه های تلوزیونی هم نداشتند حالا خیالشان راحت باشد!
او برای همیشه چشمانش را بست! روحش شاد…
امید بلاغتی: قلبی خالی از عقده و دشمنی و عناد و به معنای واقعی کلمه عاشق ایران. شاید چون اینها تنها کسانی بودند که طعم واقعی ستاره بودن را چشیدند.سالها مردم تنها برای دیدن آنها به سینما رفتند.حظی را چشیدند که چهل سال بازنشستگی اجباری قلبشان را تیره نکرد.هنرمند مردمی یعنی همین.
بعد از فضاحت اخیر تلویزیون در رابطه با ملک مطیعی یک تلویزیون اینترنتی باهاش مصاحبهای کردهاست.هیچ عصبیت و خشمی ندارد.بغض چرا. آن انتها اما میگوید با سرنوشتم مبارزهای ندارم.این جا ایستادن عجیب است.این منطق با شکوه مدارا و رضایت حتما حاصل حکمتی غریب و فهمی یکه و ممتاز است
هادی نیلی: خیلیها ناصر ملکمطیعی را به کلاه مخملی و شخصیتهای «جاهلی»اش میشناسند؛ اما او در سریال تلویزیونی «سلطان صاحبقران»، #امیرکبیر هم شد. ساخته علی حاتمی. ولی همین نقشاش هم بعد از انقلاب اجازه پخش پیدا نکرد.
جِنلی: هنرپیشههای زیادی هستند که هم تو فیلم فارسیهای زمان شاه بازی کردند هم بعد از انقلاب، اما شاید هیچکدوم به محبوبیت ناصر ملک مطیعی نبودن. کج سلیقگیِ محض بود که نذاشتن بعد از برگشتنش به ایران فیلم بازی کنه
حبیب رضایی: در نگاهشان می خواندیم و حالا چه مصداق تلخی دارد اینکه:
در غربت مرگ ؛ بیم تنهایی نیست ….
یاران عزیز آن طرف بیشترند
مهدی رفائی: هر روز تکه ای از خاطراتمان کنده می شود و انگار از درون خالی می شویم
خداحافظ پاشنه طلا،خداحافظ داش غلام،بدرود لوطی سینما
روحت شاد،مرد بزرگ متواضع ناصر ملکمطیعی
حسین رونقی: ناصر ملکمطیعی را چند دهه پیش کشتند، وقتی که از او هنر سینما را گرفتند، وقتی که نگذاشتند تصویر او در پرده سینماها نقش ببندد،او را همچون بسیاری از هنرمندان، نویسندگان و…سالها پیش کشته بودند.
او امروز از دردها و عذابهای این سالهای سرد و نکبت رها شد.
یادش گرامی وخاطرش زنده باد
هوشمند: هیچوقت از فیلم فارسی خوشم نیومد. حتی انگشتشمار بوده فیلمی از بهروز دیده باشم و خوشم اومده باشه. اما اینها هیچکدوم از حس تلخی که الان دارم کم نمیکنه. اینکه یه نفر اجازه دیده شدن نداشته باشه و نتونه کاری که میخواد رو بکنه، وحشتناکه چه برسه به جرمی که مرتکب نشده
مریم زهدی: ناصر ملکمطیعی که بخش بزرگی از سینما ی قبل از انقلاب مدیون اوست بعد از انقلاب در فیلم نقش نگار به کارگردانی عطشانی بازی کرد اما این فیلم در جشنواره فیلم فجر اجازه نمایش پیدا نکرد در دورهمی هم که اونجور… ما استادیم در ویران کردن اسطورههامون
امیر ابتهاج: ناصر ملكمطيعى نمیمیره، با آثارش زندهست. به قول علیحاتمی آیین چراغ، خاموشی نیست…
ژنرال: قیصر کجایی که داداشت مُرد
محمود صادقی: آن وقتها فیلم بیشتر با نام هنرپیشه ها شناخته میشد تا کارگردان و سناریست. آن فیلمها، جدا از صحنه های ناسازگار با عرف مذهبی جامعه، نوعا عرصه جدال مرد و نامرد بود. مرد مظهر لوطیگری و مردانگی و نامرد مظهر ناجوانمردی و خیانت و نزولخواری
و ناصر ملکمطیعی مردهمیشگی آن دوران بود.
محمد معینی: برای تبدیلنشدن تشییع جنازه ملکمطیعی به مسئله امنیتی و چه بسا بحران، دعا کنیم!
اگه بذارن تشییع جنازه، عمومی باشه البته.
بهزاد وفاخواه: ملک مطیعی پاشو میذاشت توی خیابون تا مقصد مردم قربون صدقه اش میرفتند. چه صحنه عجیبی بود. عابرها مغازه دارها…
اینا ذره ای مهربانی توی وجودشون نیست. بعد 40 سال یک مصاحبه تلویزیونی باعث نمیشد شاه برگرده. یک کم عاطفه. بگو بابا همه چی که مال ماست بذاریم عوام گناهکار ستاره شونو ببینند
فرزانه ابراهیمزاده: خطی که امشب برای ناصر ملكمطيعی تمام شد چند سال پیش محمدعلی فردین تمامش کرده بود. ملک مطیعی شانسش بهتر بود که چند سکانس جلوی دوربین رفت … این سرنوشت تلخ تمام نشده در بغض بهروز وثوقی و شوخی های پرویز صیاد هم ادامه دارد در مهربانی های پوری بنایی …
ریش قرمز: آقاى صدا و سيما برو اتاقت در رو هم ببند و به ظلمى كه در حق ناصر ملك مطيعى كردى تو اين چهل سال فكر كن.
انتهای پیام