خرید تور نوروزی

نگاهی به اختلافات اخیر صداوسیما و دولت

اختلافات میان دولت و صداوسیما که پیشتر هم در مواردی رسانه‌ای شده بود، اخیرا به انگیزه نقد کیفیت خدمات‌رسانی در پیاده‌روی اربعین، بار دیگر با صدور بیاینه‌هایی از جانب طرفین، علنی شده است.

به گزارش ایسنا، برخی از برنامه‌های صداوسیما در چند روز اخیر ضمن انعکاس اخبار پیاده‌روی اربعین، از خدمات دولت به زائران حرم اباعبدالله‌الحسین (ع) نیز انتقاد کرده بودند که افزایش حجم انتقادات صداوسیما و انعکاس این نقطه‌نظرات در برخی از رسانه‌ها، واکنش رسمی و گله‌های شورای اطلاع‌رسانی دولت را به دنبال داشت.

در بخشی از بیانیه دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت که روز سه‌شنبه (۸ آبان ماه) همزمان با اربعین حسینی منتشر شد، آمده است: «دولت که برخاسته از مکتب سرور آزادگان است و خود را خادم شیفتگان حسینی می‌داند، از ماه‌ها پیش و در قالب ستاد اربعین همه کوشش خویش برای آماده‌سازی بسترها و زیرساخت‌های لازم جهت تشرف بیش از دو میلیون زائر به سمت عتبات عالیات را به عمل آورده است، اما متاسفانه معدودی از رسانه‌های خاص و در رأس آنها برخی برنامه‌های صداوسیما در میان تعجب همگان ضمن برقراری ارتباط «زنده» به جای پخش برنامه‌های معنوی و سخنان کارشناسان فرهنگی ـ مذهبی، آنتن را در اختیار افراد سیاسی و کینه توز قرار داد و آنان نیز کوشیدند با برجسته کردن ناروای برخی حاشیه‌ها، خدمت‌رسانی خادمان اباعبداله‌الحسین (ع) به زائران را مخدوش و مورد تردید قرار دهند.»

این بیاینه یادآور شده است که «این روش در تعارض آشکار با منویات مقام معظم رهبری است که همگان را از آن برحذر داشته‌اند و بارها خطاب به رسانه‌های تندرو و به ویژه مسئولان صداوسیما در این خصوص هشدار داده‌اند که از تزریق ویروس بدبینی در جامعه پرهیز کنند.»

شورای اطلاع‌رسانی دولت در پایان بیانه خود ابراز امیدواری کرده است، «مدیران محترم سازمان صدا و سیما، حرمت مراسم معنوی باشکوهی همچون اربعین سید و سالار شهیدان را پاس دارند و اجازه ندهند رسانه ملی به تریبون و ابزار تسویه حساب های سیاسی و شخصی برخی افراد تبدیل شود و نپذیرند منافع ملی، مصالح انقلاب اسلامی و نیز اعتبار اعتقادات مذهبی، فدای اهداف جریان ها و افراد تندرو سیاسی شود.»

اما امروز (۹ آبان ماه) مدیرکل روابط عمومی سازمان صداوسیما در گفت‌وگویی با یکی از رسانه‌های وابسته به صداوسیما، در بخشی از صحبت‌هایش در پاسخ به بیانیه شورای اطلاع‌رسانی دولت، گفته است: «توصیه می‌کنیم دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت به جای روش‌های سلبی با جهت‌گیری‌های سیاسی مثل صدور بیانیه‌های متعدد و پشت سر هم به معرفی خدمات دولت به صورت ملموس بپردازد که همواره مورد تاکید رییس جمهور محترم بوده است«.

این مقام مسوول در صداوسیما اظهار کرده است که «مردم به خوبی می‌دانند که رسانه ملی چه نقش ویژه‌ای در شکل‌گیری حرکت عظیم اربعین حسینی داشته و خدمات همه دستگاه‌ها چه دولتی و چه غیره را لحظه به لحظه در رادیو و تلویزیون منعکس کرده است. در کنار این همه تبلیغ بیان نقدهای کارشناسی در معدود برنامه‌هایی نه تنها حق مردم است بلکه به نفع دستگاه‌های اجرایی و حکومتی خواهد بود تا ضعف‌های خود را برطرف کنند«.

اختلاف میان صداوسیما و دولت‌های یازدهم و دوازدهم چندان اتفاق جدیدی نیست و پیشتر هم موارد مشابهی از این دست وجود داشته است؛ نحوه انعکاس اخبار توفق هسته‌ای و به طور کلی آنچه از سوی دولت نگاه جناحی صداوسیما در انعکاس برخی اخبار عنوان شد، حواشی مصاحبه‌های برخی از وزرای دولت‌های یازدهم و دوازدهم با برنامه‌های تلویزیونی همانند حضور قاضی‌زاده هاشمی (وزیر بهداشت) در برنامه «ثریا» و پخش نشدن مصاحبه محمد جواد ظریف (وزیر امور خارجه) با عادل فردوسی‌پور در برنامه «۹۰» و … از جمله این موارد است که هر کدام در زمان خودشان با حواشی و واکنش‌های زیادی همراه بودند.

در این میان، علی‌عسکری (رییس سازمان صداوسیما) در کلام، همواره تاکید داشته است که این رسانه در قبال دولت رویکرد حمایتی دارد؛ او دی ماه سال ۹۵ در این زمینه به ایسنا گفته بود: سازمان صداوسیما نمی‌خواهد وارد فضای سیاسی شود. ما بارها گفته‌ایم که نتایج زحمات و فعالیت‌های تمام وزرا و بخش‌های مختلف اجرایی را در صداوسیما گزارش دهند که مردم در معرض دستاوردهای دولت قرار بگیرند.

او در همین مصاحبه همچنین درباره عملکرد برخی برنامه‌های تلویزیون که باعث ایجاد حواشی شده، با بیان اینکه رویکرد صداوسیما به دولت نهایت احترام و حمایت است، گفته بود: این موضوع عقیده ما است و به آن هم عمل می‌کنیم؛ گاهی در برخی از برنامه‌های زنده و غیرزنده ممکن است جملاتی گفته شود که برخی از آن جملات تلقی کنند، در حالی که ممکن است عده‌ای دیگر این تلقی را نداشته باشند.

به هرصورت، لحن پاسخ‌های اخیر دو طرف اختلاف، گویای آن است که رسیدن به راه‌حل مناسب برای پایان کشمکش میان صداوسیما و دولت حداقل این روزها امری تقریبا دور از دست به نظر می‌رسد؛ این در حالی است که نیاز به پیدا کردن یک راهکار مناسب برای رسیدن به تفاهم دوجانبه از سوی دو بخش مهم کشور، آن‌هم در شرایطی که کشور بیش از هر چیزی برای حفظ منافع ملی نیاز به همدلی و همکاری دارد و دولت از سوی جوامع بین‌المللی تحت فشار قرار گرفته است، بیش از پیش احساس می‌شود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. کلا صدا سیما با دولتهای اصولگرا همسو و همجهته . با اصلاح طلبها پایه ای اختلاف و مشکل دارند . اون هم ناشی از مدیریتشونه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا