قدرت گذرنامه کشورهای مختلف جهان | کاوه مدنی
«کاوه مدنی» در یادداشتی تلگرامی با عنوان «قدرت گذرنامه کشورهای مختلف جهان» نوشت:
کافی است نگاهی به این نقشه بیاندازیم تا بدانیم چرا بسیاری از هم وطنانمان برای زندگی در خارج از کشور، به اخذ تابعیت دوم ترغیب میشوند.
از محدودیتهای سفر و اخذ ویزا با گذرنامه ایرانی که بگذریم، نحوه برخورد و استاندارد دوگانه برخی مرزبانان با تبعههای ایران هم مزید بر علت است و خود عاملی است تشویقی برای اخذ تابعیت دوم.
یک دوتابعیتی وطن فروش و خودفروخته و خائن و جاسوس و قسم خورده برای همکاری با دشمن نیست. بسیاری (احتمالا اکثر) دوتابعیتیهای ایرانی عاشق کشورشان هستند و قلبشان برای ایران میتپد!
ایجاد دوتابعیتی هراسی و شکاف بین تک تابعیتیها و دوتابعیتیها سیاستی است که برخی در کشور پیش گرفتهاند تا هر چه بیشتر ایرانیان خارج از کشور را نسبت به تلاش برای تغییر و بهبود شرایط در ایران ناامیدتر و دلسردتر کنند، غافل از آنکه عشق به وطن و هم وطنان به این راحتی زدودنی نیست.
پی نوشت:
١- من دوتابعیتی نیستم.
٢- چند روز پیش که از مرزی عبور میکردم، برخورد پلیس مرزی با من خیلی خوب بود. بعد از اینکه چند قدمی دور شدم، برگشتم و بابت برخوردش از او تشکر کردم چون امیدوار بودم با تشویق برخورد خوب او، به تکرار این برخورد با دیگر هم وطنان من تشویق شود.
٣- چندین بار محدودی که به هنگام ورود به ایران، مأموران گذرنامه به من لبخند زدند و سلام کردند، از آنان تشکر کردم و امیدوار بودم که تشویق و تشکر از آنچه که شاید جزو وظایف یک مأمور باشد، او را به ادامه این حرکت و حفظ تفاوت با همکاران دیگر تشویق کند. چند باری هم یادم رفت تشکر کنم و از این فرصت سوزیها پشیمانم. 😉
۴- خوب است اگر بتوانیم با تشویق یک رفتار خوب، رفتارهای خوب را در جامعه ترغیب کنیم. شهروند خوب را باید تشویق کرد تا تعداد شهروندان خوب زیاد شود.
انتهای پیام