خرید تور نوروزی

آژانس بین‌المللی انرژی خواستار «رفتار مسوولانه» اوپک شد

مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی از اوپک و متحدانش خواست برای تضمین مطلوب ماندن شرایط بازار و جلوگیری از افزایش دوباره قیمت‌ها مسئولانه رفتار کنند.

به گزارش ایسنا، فاتح بیرول در واکنش به اظهارات خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی و سایر وزیران ائتلاف اوپک و غیراوپک که اعلام کردند سرگرم بررسی کاهش مجدد تولید هستند، نسبت به بازگشت قیمت‌ها به محدوده حدود ۸۶ دلار در هر بشکه که اوایل اکتبر اتفاق افتاده بود هشدار داد و گفت به نفع هیچ کدام از مصرف‌کنندگان یا تولیدکنندگان نیست.

کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک و غیراوپک که روز یکشنبه در ابوظبی دیدار کرد، اعلام کرد: عرضه نفت سریع‌تر از تقاضا رشد کرده و این اتحاد ممکن است ناچار باشد دور جدیدی از کاهش عرضه را اجرا کند.

وی همچنین گفت: روند آتی تحریم‌های آمریکا علیه ایران و معافیت اعطا شده به برخی از واردکنندگان نفت ایران منبع ابهام بزرگ است.

بیرول که در یک کنفرانس مطبوعاتی صحبت می‌کرد، گفت: وزیران اوپک به درخواست‌های آژانس بین‌المللی انرژی و سایرین برای عرضه بیشتر پیش از وضع مجدد تحریم‌های آمریکا علیه ایران پاسخ مثبت دادند.

وی به نگرانی‌های که در صنعت نفت نسبت به آسیب‌دیدن تقاضا به دلیل قیمت‌های بالا وجود دارد، اشاره کرد و گفت: درست نیست اقداماتی انجام دهیم که قیمت‌ها را به سطوحی برساند که منطقه قرمز محسوب می‌شود. تولیدکنندگان کلیدی در چند ماه گذشته مسئولانه رفتار کردند که قابل تمجید است. امیدوارم این روند عرضه مطلوب که در بازارهای نفت مشاهده می‌شود همچنان ادامه پیدا کند.

نفت شیل آمریکا باید به اندازه تولید کامل روسیه به تولیدش اضافه کند

مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی در اظهارات جداگانه دیگری گفت: تولید کنندگان نفت شیل آمریکا باید معادل تولید نفت روسیه در ظرف هفت سال آینده به تولیدشان اضافه کنند تا مانع کمبود جهانی شوند.

آژانس بین‌المللی انرژی روز سه‌شنبه اعلام کرد که رشد تقاضا برای نفت در چند سال آینده تحت تاثیر رشد نیاز صنعت، هواپیمایی و پتروشیمی، قوی خواهد بود. اما بیرول به شبکه سی ان بی سی گفت: به دلیل شمار اندک پروژه‌های حفاری تایید شده فعلی در کشورهایی مانند عربستان سعودی و روسیه، جهان ممکن است تا اواسط دهه ۲۰۲۰ شاهد کمبود عرضه باشد.

این اقتصاددان اظهار کرد: اگرچه برخی به توانایی نفت شیل آمریکا برای جبران این کمبود اشاره‌ کرده‌اند، اما این تئوری در فاصله اکنون تا سال ۲۰۲۵ به بوته آزمون گذاشته خواهد شد و آمریکا باید بیش از ۱۰ میلیون بشکه در روز به تولید خود اضافه کند. به عبارت دیگر آمریکا به منظور جلوگیری از کمبود عرضه در بازار، باید به اندازه تولید کامل روسیه در هفت سال آینده به تولید نفت خود اضافه کند.

آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش “دورنمای انرژی جهان ۲۰۱۸” اعلام کرد تقاضا برای انرژی در فاصله سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۴۰ با فرض بهینه‌تر شدن مصرف انرژی، بیش از یک چهارم رشد خواهد کرد اما بدون بهبود بهینگی، رشد دو برابری خواهد داشت.

در آینده نزدیک نگرانی‌ها نسبت به اشباع عرضه، قیمت‌های نفت را کاهش داده است. هر دو قیمت پایه نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت آمریکا بیش از ۲۰ درصد از ارزش خود را از اوایل اکتبر از دست دادند.

بیرول همچنین گفت: اگرچه وظیفه وی نیست درباره نظر ترامپ اظهارنظر کند، اما منطقی است که قیمت‌ها پایین نگه داشته شود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا