خرید تور تابستان

چرا نرخ دلار کاهش یافت؟

مجید شاکری در اقتصادآنلاین نوشت: «بعد از سقوط ازاد نرخ دلار از حدود ١٩ هزار تومان به بازه ۱۲ هزار تومان توام با نوسان هاي مقطعي، بانك مركزي به صورت مستمر و هوشمندانه اقدام به مداخلات نقطه اي در بازار نقدي تهران مي كرد و اين امر بخش مهمي از ثبات و كاهش نسبي نرخ ارزدر بازار ازاد را در يك ماه گذشته توضيح مي دهد.

اما ظرف چند روز گذشته شيب اين كاهش به مراتب بيشتر شده و حتي باعث شد صبح امروز نرخ بازار هرات در كانال يازده هزار تومان باز شود. اين بار سرچشمه كاهش بيش از ان كه در بازار نقد تهران باشد از انسوي مرزها اغاز شده است و مهمتر از آن عليرغم كاهش جدي نسبت به انتظارات بازار موج هاي برگشتي چندان پر قوت نيست. متغير مسلط اين روند جديد چيزي جز گام قاطع بانك مركزي براي مقابله با پولشويي نيست: محدوديت سقف روزانه تراكنش روي POS.

توضيح آن كه شكل اصلي تقاضاي خريد  گذاشتن  براي درهم، دينار و افغاني در دبي، سليمانيه و هرات پرداخت از طريق پوزهايي بود كه به صورت غير قانوني از مرز خارج شده بود و بدون محدوديت هر كارت مي توانست چندين تراكنش ٥٠ ميليون توماني روي ان انجام دهد و پس از تسويه ريالي معادل ارزي ان را در محل براي مصارف خروج سرمايه، تسويه خريد قاچاق و … انجام دهد. اكنون با محدود شدن سقف تراكنش عملا امكان گذاشتن سفارش هاي بزرگ خريد ارز بدون تسويه حضوري (در شعبه) ريالي مسدود شده و بازار كاملا بي سامان خارج از ايران تا حد قابل توجهي دستكم در بعد تسويه ريالي تحت اختيار بانك مركزي در آيد.

اعمال اين سقف بلحاظ فني پيچيدگي هاي بسيار دارد و چيزي بسيار بيشتر از ابلاغ يك دستورالعمل ساده است، هم از نظر جغرافيايي و هم از نظر چگونگي ارتباط حساب مبدا و مقصد و انتقالات درون بانكي،…

آنچه رخ داده بدون شك مهمترين اقدامي است كه تا به حال از بعد فني براي مقابله با پولشويي در حوزه ريال در همه ساليان اخير رخ داده است و شنيده ها حاكي است اين روند در سطوح مختلف و استانداردهاي پرداخت مختلف ادامه خواهد داشت. اقدام بانك مركزي انصافا هم موفق و هم به موقع بوده است.

مبارزه واقعي و عملي با پولشويي يعني امثال همين اقدامات و نه تكميل چشم بسته و توام با فشار سياسي خارجي بندهاي باقي مانده برنامه اقدام FATF»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا