خرید تور تابستان

تحلیلی از سه اجلاس ورشو، سوچی و مونیخ

علی واعظ روزنامه‌نگار و تحلیلگر ارشد گروه بین‌المللی بحران در توییتر نوشت:

“‏کنفرانس مونیخ، ورشو و سوچی که با اختلاف کوتاهی از هم برگزار شدند نشان دادند که نظام امنیتی کنونی جهان با خطر از هم گسيختگى روبرو است. یکی از موارد اختلافی بین بازیگران اصلی صحنه امنیت بین الملل – یعنی اروپا و آمریکا – چگونگی مواجهه با ایران است.

‏شرکت کنندگان کنفرانس مونیخ بیش از هر چیز از خلا امنیتی کنونی جهان نگران بودند.اختلافات بین دو ستون اصلی این نظام – یعنی اروپا و آمریکا – مدتی است که بالا گرفته است و مواضع یکجانبه گرایانه نمایندگان دولت ترامپ در مونیخ هیچ کمکی به کاهش این تنش ها نکرد.

‏پیش بینی ناپذیری دولت کنونی آمریکا و رویکرد یک جانبه گرایانه آن احتمال ایجاد خلأ رهبری در سطح جهانی را بالا برده است. همزمانی این وضعیت با قدرت گرفتن چین و روسیه اروپایی ها را بسیار نگران کرده است.

‏اگرچه که اتحادیه اروپا و آمریکا هر دو به فعالیت های منطقه ای و موشکی ایران معترض اند اما بر سر شیوه مقابله با ایران اختلاف نظر دارند. مایک پنس، معاون ترامپ، از اروپایی ها خواست که از برجام خارج شوند اما آنها همچنان بر حفظ این توافق تاکید دارند.

‏مواضع آمریکا در مونیخ و ورشو نشان می دهد که دولت ترامپ در حال یارکشی است چراکه به خوبی می داند کمپین فشار حداکثری علیه ایران با ۴ عضو –آمریکا، عربستان، امارات و اسرائیل – به جایی نخواهد رسید. از آن سو ائتلاف روسيه، ايران و تركيه هم بسيار شكننده است.

‏تلاش های آمریکا برای جذب متحدین بیشتر برای مقابله با ایران هم در مونیخ و هم در ورشو با شکست مواجه شد. یکی از بدترین لحظات برای آمریکا در مونیخ رقم خورد؛ هنگامی که مکث پنس بعد از بردن نام ترامپ و ابلاغ سلام او، به جای تشویق، با سکوت سنگین حضار مواجه شد.”

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا