«امام از پیروزی انقلاب تا شهریور ۵۸ از ولایت فقیه حرفی نزدهاند»
سیدیاسر جبرائیلی، روزنامهنگار اصولگرا و نویسندهی کتاب «روایت رهبری» میگوید: شاید تصور نسل سوم انقلاب این باشد که امام با پشتوانه مردمی اصل ولایت فقیه را در قانون اساسی گنجاند، اما امام از پیروزی انقلاب تا شهریور ۵۸ از ولایت فقیه حرفی نمی زند تا زمان تصویب آن در قانون اساسی.
به گزارش ایرنا آیین معرفی کتاب روایت رهبری؛ مناسبات جمهوریت و اسلامیت به قلم سید یاسر جبرائیلی و از کتابهای انتشارات موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی، امروز (یکشنبه) با حضور فرهیختگان و شیفتگان قلم و تاریخ در فرهنگسرای اندیشه تهران برگزار شد.
معاون هماهنگی و رئیس حوزه ریاست دفتر حفظ و نشر آثار رهبری در این آیین گفت: این کتاب از مجموعه تولیدات دفتر حفظ و نشر آثار در حوزه رهبری پژوهی است که برای پژوهشگران و فعالان عرصه تاریخ نگاری تدوین شده است.
ایمان عطارزاده افزود: از ویژگی های عمده کتاب این است که برای نخستین بار بخشی از خاطرات منتشر نشده رهبری و بخش هایی از مذاکرات اعضای مجلس خبرگان در ۱۴ خرداد ۶۸ در آن نشر یافته است.
وی روایت رهبری را سرآغازی برای پژوهشگران و رهبرپژوهان بهویژه در بحث انتخاب رهبری عنوان و تاکیدکرد: این کتاب منعکس کننده بخشی از تاریخ معاصر انقلاب یعنی انتخاب رهبری و ولی فقیه است.
پاسخ به دو سؤال در یک کتاب
نویسنده کتاب نیز در این آیین گفت: این کتاب پاسخ به دو سوال است؛ سوال اول رهبر در نظام جمهوری اسلامی چه کسی باید باشد و چه کسی نباید باشد و سوال دیگر چگونگی انتخاب رهبری.
جبرائیلی افزود: سه رویداد ناظر به رهبری در تاریخ نظام جمهوری اسلامی وجود دارد، رهبری امام، ایت الله منتظری و مقام معظم رهبری و نیز نحوه رسمیت یافتن ولایت فقیه.
وی گفت: شاید تصور نسل سوم انقلاب این باشد که امام با پشتوانه مردمی اصل ولایت فقیه را در قانون اساسی گنجاند، اما امام از پیروزی انقلاب تا شهریور ۵۸ از ولایت فقیه حرفی نمی زند تا زمان تصویب آن در قانون اساسی، که مسایل و رویدادهای منتهی به این مطلب در کتاب آمده است.
جبرائیلی ادامه داد: زوایای پنهان و سئوالات در مورد آیت الله منتظری و فرایند انتخاب ایشان به عنوان رهبری و فرایند منتهی به عزل وی از سوی امام و قضایای مختلف دهه ۶۰ موثر در این زمینه و مناظرات سال ۵۸ حول قانون اساسی و تصویب این اصل در کتاب روایت رهبری روایت شده است.
نویسنده کتاب روایت رهبری گفت: فصل سوم کتاب هم مربوط به انتخاب حضرت آیت الله خامنه ای به رهبری و مناسب دیده شدن ایشان از سوی امام برای رهبری است که از جمله مولفه های اثر گذار در این انتخاب شخصیت چند بعدی رهبری از جمله فرهنگی، نظامی، سیاست خارجی و غیره است.
انتهای پیام