نامهی خبرآنلاین به صداوسیما: طبق قانون فرصت پاسخ بدهید
شورای سردبیری خبرآنلاین در نامه ای به عبدالعلی علی عسکری رییس سازمان صداوسیما، نسبت به رفتار بخشی از مدیران این رسانه در ماجرای مرگ سحر خدایاری معروف به دختر آبی تذکر داد.
متن این نامه به نقل از خبرآنلاین در پی میآید:
جناب آقای دکتر علی عسکری
رئیس محترم سازمان صداوسیما
با سلام
متاسفانه رفتار غیرحرفه ای و غرض آلود بخشی از سازمان متبوع جنابعالی در مورد فوت خانم سحر خدایاری که به احتمال قریب به یقین بدون اطلاع و نظارت جنابعالی صورت گرفته، دروغ های آشکاری را در مورد خبرگزاری خبرآنلاین در برنامه20:30 منتشر کرده است که می تواند رسانه ملی را بیش از پیش در خطر بی اعتبارشدن نزد افکار عمومی قرار دهد.
خبرگزاری خبرآنلاین، خبرفوت خانم سحر خدایاری را که پس از چندروز بستری شدن وی در بیمارستان رخ داد، کسب و منتشر کرد. در متن خبر هم به هیچ وجه به حکم محکومیت مشارالیها به 6 ماه حبس اشاره نشده بود و فقط به استناد اظهارات خواهر وی که چند روز قبل از فوت نامبرده در برخی رسانهها منتشر شده بود، بازنشر داده بود. طبیعتا خبرآنلاین به لحاظ رعایت همگرایی حرفهای لازم نمیبیند نام این رسانهها را که دارای مجوز هم هستند منتشر کند.
در عین حال آنچه مورد استناد گزارش ۲۰:۳۰ قرار گرفته اسکرین شات صفحه تلگرامی خبرآنلاین است که در آنجا هم اولا خبرآنلاین اولین منبع خبر نبوده و ثانیا در همان متن هم گفته نشده که مرحومه به شش ماه حبس محکوم شده است. با این حال به توصیه مقامات قضایی، اصلاحی در متن خبر منتشره صورت گرفت تا رفع شائبه شود. آنان وقتی متوجه شدند خبرآنلاین اولین منبع خبری نبوده، نظرشان بر این بود که به جهت تلطیف فضا، همین نکته اشاره شده در خبر هم اصلاح شود که بلافاصله انجام شد.
معاونت سیاسی صداوسیما بعد از سکوت 2 روزه که به لحاظ رسانه ای، نه فقط غیرحرفهای که مشکوک نیز به نظر میرسد، در رفتاری که فرار به جلو محسوب میشود، خبرآنلاین را به انتشار خبر محکومیت حبس 6 ماهه آن مرحومه متهم کرده و 2 شب متوالی، در برنامه 20:30 اکاذیب خود را ادامه میدهد. حال آن که در فرصتی که معاونت یادشده در غفلت بود، روزنامه کیهان و برخی مطبوعات ورزشی و خبرگزاریهای مهر و میزان برای رفع توهمهای موجود در جامعه ضمن مصاحبه با مطلعان پرونده و خانواده آن مرحومه، اقدام حرفهای مناسب را انجام دادند.
این اقدام بخش خبری۲۰:۳۰ همزمان است با فعالیت فعالان فضای مجازی که اکثر آنها فاقد نام واقعی هستند و برخی از متون همین افراد در تلویزیون منتشر میشود. امید است صداوسیما ارتباط خود با لشکر توییتری غیرخوشنامی را که این روزها همت خود را بر دفاع از بخش خاصی از معاونت سیاسی سازمان متمرکز کرده اند به گونه ای باورپذیر تکذیب کند.
اگر این حرکت ۲۰:۳۰ فقط یکبار رخ داده بود بدلیل باور به اصلی نکردن موضوعات فرعی از آن میگذشتیم ولی با توجه به اصرار مدیریت مربوطه به اشتباه خود و تداوم رفتار غیرحرفهای از جنابعالی میخواهد مطابق ماده 30 اصلاحی اساسنامه سازمان صداوسیما مصوبه 23 خرداد 88 مجمع تشخیص مصلحت نظام، فرصتی در اختیار این خبرگزاری گیرد تا پاسخ اکاذیب مطروحه در بخش خبری مذکور داده شود.
قبلا از عنایت جنابعالی و تلاشتان برای صیانت از آبرو و اعتبار رسانه ملی سپاسگزار است.
انتهای پیام