اصولگرایان از حمایت احمدی نژاد پشیمانند؟
محسن عموشاهی، عضو بخش تحلیلی انصاف نیوز در یادداشتی نوشت: این روزها به هر سایت خبری که سر بزنید، هر روزنامه ای که بخوانید، و پای صحبت هر فعال سیاسی که بنشینید عمده ی حرف ها بر سر انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری است. در این میان صحبت از امکان پیدایش ائتلاف در میان دو جریان اصلی سیاسی کشور بیش از پیش جلب توجه می کند.
در حالی که این روزها هر دو جریان سیاسی کشور (اصلاح طلب و اصولگرا) مدعی دستیابی به ائتلافی پایدار هستند، اما شنیده ها و خبرها حکایت از آن دارد که در پایگاه اصولگرایان دستیابی به ائتلاف دورتر از آن است که به ذهن برسد.
به طور کلی ائتلافی پایدار است که بر مبنای موارد ایجابی بنا شده باشد. به عبارت دیگر ائتلاف هایی که بر پایه ی اصول سلبی بنا نهاده شده باشند، توان ماندن در عرصه ی پر تنش رقابت های سیاسی را ندارند و دیر یا زود دچار انشعاب می شوند.
آنچه این روزها از صحبت های شخصیت های جریان اصولگرایی برمیآید تلاش برای ائتلاف به قصد نجات جریان اصولگرایی است. در حقیقت جریان اصولگرایی، از ترس یکی شدن اصلاح طلبان لزوم ائتلاف را حس کرده است. ترسی که به نظر نمی رسد بتواند به اندازه ی کافی محرک اصولگرایان برای ائتلافی پایدار باشد.
اصولگرایان زمانی می توانند به ائتلافی پایدار امید داشته باشند که مواضعی روشن و یکسان در زمینه اموری که افکار عمومی به آنها حساس است اتخاذ کنند. اموری چون عملکرد دولت های هشتم و نهم، برجام و کاندیداتوری آیت الله هاشمی و آیت الله حسن خمینی می توانند به تنهایی برهم زننده ی اجماع اصولگرایان شوند. در ادامه، به وضعیت جریان اصولگرایی در این چند مورد اشاره می شود:
دولت های هشتم و نهم
اصولگرایان باید موضع خود را در مقابل عملکرد دو دولت احمدی نژاد روشن کنند. در حقیقت اصولگرایان باید به روشنی ارتباط خود با احمدی نژاد را شفاف کنند. آنان باید به روشنی به این سوال اساسی پاسخ دهند که آیا از حمایت های خود از محمود احمدی نژاد پشیمانند؟ در صورت حضور دوباره ی محمود احمدی نژاد، آنان چه موضعی را اتخاذ خواهند کرد؟
در شرایطی که احمدی نژاد به تندی بر دسته ای از اصولگرایان تاخته و هر روز پرده ای از فسادهای اطرافیانش برداشته می شود، به نظر نمی رسد تمامی اصولگرایان حاضر به دفاع از عملکردش باشند.
برجام
دو دستگی در میان اصولگرایان در مقابل برجام مشهود است. از یک سو عده ای از آنان ظریف را خائن و صالحی را تهدید به مرگ می کنند؛ دسته ای دیگر از اصولگرایان نیز بر درستی برجام پافشاری می کنند و برای موفق شدنش تلاش می کنند.
کاندیداتوری هاشمی و حسن خمینی
حمایت از کاندیداتوری این دو آیت الله نیز برای اصولگرایان تبدیل به محل اختلاف شده است. در شرایطی که دسته ای از اصولگرایان حمایت از این دو بزرگوار را بدون اشکال دانستند، گروه دیگری از ایشان حضور این دو بزرگوار را تلویحا مصداق «فتنه 94» دانسته اند. در حقیقت در حالی که بحث حمایت جامعه مدرسین و جامعه روحانیت از آیت الله هاشمی در جریان است عده ای از اصولگرایان به تندی به ایشان و اطرافیانشان حمله می کنند.
تکلیف جریان اصولگرایی را اجماع بر روی موضوعاتی از این دست مشخص می کند. موضوعاتی که اجماع بر روی آنها به نظر بسیار سخت می آید.
انتهای پیام