خرید تور نوروزی

آیا دروغ شاخ و دم دارد؟! [+توضیح]

حمزه فیضی‌پور در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز با عنوان «آیا دروغ شاخ و دم دارد؟!» نوشت:

هلْ أُنَبِّئُكُمْ عَلَىٰ مَنْ تَنَزَّلُ الشَّيَاطِينُ
تَنَزَّلُ عَلى‌ كُلِّ أَفَّاكٍ أَثِيمٍ

آیا می‌خواهید من شما را آگاه سازم که شیاطین بر چه کسان نازل می‌شوند؟
بر هر دروغساز گنه پيشه‌اى فرود مى‌ آیند(شعراء /221 و 222)

در این ایام سخت که همه‌ی مسوولین با تاکید بر ممانعت از تشکیل اجتماعات به سلامت عموم می‌اندیشند شاید آنچه از پدیده کرونا (که منحوس نیست البته) منحوس ترین وزشت ترین پدیده، پدیده شکسته شدن قبح دروغ باشد دروغ؛ ” آن اعظم تمام پلیدی‌ها “. دروغی که بر نکوهش و سهولت در کاربردی شدن آن گاه گفته می‌شود : دروغ که شاخ و دم ندارد! اما گویا به آسانی ” سیمای ” ما به آن عادت کرده است. گاه برای فهم ریشه‌ی برخی ضرب المثل‌ها که در دل اتفاقات گذشته سر برآورده‌اند (قسم حضرت عباس یا دم خروس..) دیگر نیازی به رجوع آن اتفاقات نیست، اتفاق در همین نزدیکی‌ها و یا روبروی ماست : «سیما و شبکه سوم » دیشب (یکشنبه شب سوم فروردین 1399) با دیدن کپی _ برنامه‌ی برنامه ” عصر جدید ” به اجرای مجری برنامه ماه عسل (آقای علیخانی) همزمان با پخش به تکرار زیر نویسی به مخاطبین چنین وانمود می‌کرد که برنامه قبل از شیوع ویروس کرونا ضبط شده است جالب آنکه با آمدن یک دانشجوی جوان در رشته پزشکی از تبریز برروی سن جهت اجرای برنامه خود همه چیز را لو داد آنجا که با لهجه‌ی شیرین ترکی از تیپ آدم‌های عادی و… سخن گفت که البته با مزه و شیرین سخنی هم حرف می‌زد : جای که آدم‌ها در حمام نمی‌توانند آن را بشورند (بشویند) و آنجا هم منشاء ویروس کرونا هست!

اینگونه با افکار عمومی بازی کردن را چگونه باید توجیه کرد؟ و شاید هم به طور مضاعف با دروغی دیگر از جنس دروغ‌های سیمای ما!

آیا صدا و سیمای با نمایش دروغ می‌تواند از اخلاق بگوید؟!

این رسانه با این کارکرد؛ در شکل گیری شخصیت اجتماعی مخاطبین چه تاثیراتی به دنبال دارد؟! فرهنگ تعاملات را چگونه شکل خواهند داد؟!

آیا اگر در جایی هم راست بگوید خیلی از مخاطبین آن را دروغ به حساب نخواهند آورد؟!

کسی را که عادت بود راستی

خطایی رود، در گذارند از او

وگر نامور شد به قول دروغ

دگر راست باور ندارند از او

توضیح

[توضیح انصاف نیوز در ساعت ۱۵:۴۰ شنبه ۹ فروردین: یکی از عوامل برنامه‌ی عصر جدید در تماسی تصریح کرد که مبنای این یادداشت اشتباه است چرا که بخش‌های پخش شده از این برنامه قبل از اعلام علنی شروع کرونا در ایران یعنی قبل از ۳۰ بهمن ماه بوده و شوخی مطرح شده در آن به شیوع کرونا در چین و دیگر کشورها برمی‌گردد.]

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. حضرات….دروغ شده شان وشخصیت این ……اگر حقیقت را بگوید باید شک وتردید نمود….اینرا گردانندگان اصلی اش میدانند ….طفلی عسکری که کاره ای نیست……

  2. حالا واقعا نمیشه تایید کرد قبل بوده ویا بعد ولی بنظر میاد استدلال ایشون صحیح نیست،چون چند مدتی از شیوع کرونا در چین گذشته بود که شیوع کرونا در ایران شروع شد و شاید این شرکت کننده بر همین اساس از کرونا استفاده کرده در طنزش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا