خرید تور تابستان

وزیر فرهنگ: بدون شاهنامه سرنوشت زبان فارسی نامعلوم بود

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ در پیامی نوشت: اثر جاودانه شاهنامه در مانایی و پویایی زبان فارسی نقشی بی‌مانند داشت، بی ‌فردوسی و شاهنامه سرنوشت این زبان مبهم و نامعلوم بود.

به گزارش ایسنا، متن پیام سیدعباس صالحی به این شرح است:

«آسمان سراسر افتخار و عظمت ادبیات ایران، سرشار از ستارگان پرفروغی است که تاریخ بلند و پرشکوه ما را همواره روشن و تابنده نگاه داشته است. فرهنگ غنی این سرزمین به واسطه بزرگان و مفاخری زنده و پویاست که اندیشه و منش آن‌ها، برگ‌های زرینی در دفتر اوراق فرهنگ و ادب فارسی آراسته و صفحات درخشان فرهنگ و هنر ایرانیان را در جغرافیای پهناور و تاریخ کهن دامن این مرز و بوم به هم متصل کرده است.

از جمله قله‌های پرافتخار و مایه مباهات ایرانیان، بلکه رفیع‌ترین قله ادب پارسی اثر جاودان حکیم طوس ابوالقاسم فردوسی است که حد و غایتی برای آن نمی توان متصور شد. شاهکاری که اعتلای فرهنگ و هنر ایران زمین و دین مداری و وطن دوستی و اخلاق محوری ایرانیان را به زیباترین وجه به تصویر کشید و از این منظر اثری بی‌نظیر خلق کرده است. او به افتخارات ایران کهن جان داد و مکارم ایرانیان را آشکار ساخت. شاهنامه فردوسی، بزرگترین اثر حماسی ایران، آیینه تمام نمای فرهنگ، زبان و ملت ایرانی و حکیم ابوالقاسم فردوسی مصدر نشین شعرای ایران زمین است. روایت‌ها و افسانه‌های پهلوانی این اثر، مناظر خیال‌انگیز و نقش‌های دلپذیری خلق کرده که عمری به بلندای تاریخ دارد و هرگز رنگ زوال و کهنگی به خود نمی‌گیرد.

فردوسی احیاگر تاریخ گذشته ایران و برانگیزاننده آدمیان و الهام بخش هنرمندان مومن و معتقد برای آفرینش‌گری امروز و فردای سرزمین ماست و شاهنامه نقطه درخشان چکاد ادب فارسی، گنجی پربها و منبعی پایان ناپذیر برای آفرینش و خلاقیت و درخشش هنرمندان ایران زمین بوده و خواهد بود. هفت خان عشق و نزاع تن و نبرد روح، مسیری برای رسیدن به کمال و راهیابی به روشنایی فراروی ما می‌گشاید.

هم چنین این اثر جاودانه، در مانایی و پویایی زبان فارسی نقشی بی‌مانند داشت، بی ‌فردوسی و شاهنامه سرنوشت این زبان مبهم و نامعلوم بود.

بیست و پنجم اردیبهشت، سال روز نکوداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و روز بزرگداشت زبان فارسی فرصت دوباره‌ای است تا با تعمق و تفکر در این اثر ژرف، راهی به کمال بیابیم. با گرامیداشت این روز بزرگ، تلاش علاقه‌مندان و دوستداران فرهنگ این مرز و بوم را که در شرایط ویژه امسال هم، با تکاپوی بسیار برنامه‌هایی را در فضای مجازی برای ارج نهادن به مقام والای حکیم توس تدارک دیدند، می‌ستایم. موفق و پیروز باشید.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. سلام-این درست نیست چرا کسی که اینهمه احساسی حرف می زند وزیر می شود در اطراف زبان فارسی زبان ترکی شاهنامه ندارد زبان عربی هم ندارد زبان پشتو هم ندارد زبان بلوچی هم ندارد و زبان کردی هم ندارد …شاهنامه در دوره پهلوی ها بیشتر بین مردم (0در مدارس رواج یافت) قبل آن امکانات چاپ و تدریس همگانی نبود بهتر است بگوئید شاهنامه فردوسی یک اثر فاخر داستانی وادبی به زبان فارسیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا