خرید تور تابستان

کاندیداهای احتمالی ۱۴۰۰ – مصطفی معین

[سیزدهمین دوره‌ی انتخابات ریاست جمهوری حدود یک سال دیگر، احتمالا در خردادماه ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد. انصاف نیوز به مرور رزومه‌ی نامزدهای احتمالی این انتخابات را منتشر می‌کند]

مصطفی معین، وزیر علوم دولت اصلاحات در سال ۱۳۳۰ به دنیا آمد. او متولد نجف‌آباد اصفهان است.

معین دارای فوق تخصص ایمونولوژی و آلرژی بالینی بوده و‌ استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

بنا بر آنچه در زندگینامه‌ی منتشر شده‌ی آقای معین در فضای مجازی آمده است، او «در دوران دانشجویی و در مراحل مختلف شكل‏گيری و گسترش مبارزات ضد استبدادی و پيروزی انقلاب اسلامی حضوری فعال داشت كه در مواردی به بازداشت او منجر شد»

معین در سال‌های ابتدایی انقلاب سرپرستی طرح طب روستايی را بر عهده داشت و‌ رئیس دانشگاه علوم پزشکی فارس بود.

او در نخستین دوره‌ی مجلس به‌عنوان نماینده‌ی شیراز از سوی مردم انتخاب شد و از سال‌های ۱۳۶۲ تا ۱۳۸۲ نیز به مدت‌بیست سال عضو ستاد و‌ شورایعالی انقلاب فرهنگی بود.

معین در سومین دوره‌ی مجلس شورای اسلامی نماینده‌ی مردم تهران شد و در دولت اول سازندگی نیز به‌عنوان وزیر فرهنگ و آموزش عالی مشغول فعالیت بود.

معین در مجلس پنجم نیز از سوی مردم اصفهان انتخاب شد و تا حضور به‌عنوان وزیر علوم در دولت اصلاحات، نماینده‌ی اصفهان در مجلس بود. او در سال ۱۳۷۶ با حکم سیدمحمد خاتمی، رئیس‌جمهوری وقت به‌عنوان وزیر علوم انتخاب شد.

حضور مصطفی معین در وزارت علوم با حوادث بسیاری همراه شد که در نهایت به استعفای او انجامید. از مهم‌ترین وقایع آن دوران می‌توان به ۱۸ تیر ۷۸ اشاره کرد. حوادثی که به گفته‌ی او «یک فشار و خشونت تحمیل شده به دانشگاه بود» زیرا «می‌خواستند از دانشگاهیان و دانشجویان که نقش موثری در دوم خرداد داشتند زهر چشم بگیرند»؛ به روایت وزیر علوم دولت اصلاحات «آن فاجعه یک زهر چشمی از طبقه نخبه کشور در دانشگاه ها بود و برای تضعیف مقبولیت دولت در میان آن ها انجام گرفت، نمی‌گویم هدف اصلی ساقط کردن دولت بود اما یکی از هدف‌های آن‌ها می توانست باشد»

معین پس از حوادث ۱۸ تیر استعفا کرد اما این استعفا که به گفته‌ی او «یک اعتراض بسیار بسیار جدی» بود مورد پذیرش رئیس‌جمهوری وقت قرار نگرفت.

وزیر اسبق علوم چند سال بعد و در سال ۱۳۸۲ نیز استعفا کرد. استعفایی که دلیل آن «تداخل مسئولیت‌ها با شورایعالی انقلاب فرهنگی، سوءظن‌ها، دخالت‌ها و تعرض‌های نهادها و شوراهای غیرمسئول یا غیر پاسخگو» و هم‌چنین مورد خشونت و‌ کژاندیشی قرار گرفتن «حریم مقدس دانشگاه، منزلت، حرمت و امنیت فکری و اجتماعی دانشجویان، استادان و دانشگاهیان و به‌طور کلی جوانان، متفکران و فرهیختگان» اعلام شد. استعفایی که در نهایت با موافقت خاتمی همراه شد.

مصطفی معین در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۴ ثبت‌نام کرد و‌ پس از رد صلاحیت از سوی شورای نگهبان با حکم حکومتی رهبری تایید صلاحیت شد. معین در آن دوره‌ی انتخابات با تاکید بر «حقوق بشر و دموکراسی‌خواهی» تلاش کرد صدایی متفاوت در میان نامزدهای انتخابات باشد اما با وجود حمایت حزب مشارکت از کاندیداتوری‌اش او در نهایت با کسب کمی بیشتر از چهار میلیون رای در رده‌ی پنجم قرار گرفت.

برخی اصلاح‌طلبان ادامه‌ی حضور معین در انتخابات پس از حکم حکومتی و یا حمایت برخی احزاب اصلاح‌طلب از جمله حزب مشارکت از او را اشتباه دانسته و‌ معتقدند که عدم حضور او می‌توانست به انتخاب نامزدی اصلاح‌طلب به جای احمدی‌نژاد منجر شود.

معین در انتخابات مجلس دهم نیز در حوزه انتخابیه شیراز ثبت‌نام کرد که از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شد.

آقای معین از چهره‌های جریان اصلاحات است که به دنبال ایجاد «جبهه دموکراسی‌خواهی و حقوق بشر» بوده و به سبب صراحت لهجه‌ی خود و روابط نزدیکش با جامعه دانشگاهی همواره در دوره‌های مختلف انتخابات از سوی جریانات دانشگاهی برای حضور در رقابت‌ها دعوت شده است.

مصطفی معین: کاندید نمی‌شوم

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا