خرید تور نوروزی

آخرین وضعیت پرونده امیر شهلا

محمدرضا حیدری، رئیس شورای شهر مشهد در حاشیه نود و پنجمین جلسه علنی پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد و در جمع خبرنگاران درخصوص پرونده امیر شهلا اظهار کرد: در اسفندماه سال 96 پرونده‌ای برای آقای شهلا در دستگاه قضایی تشکیل شد. این پرونده روندی را طی کرد و به دادگاه بدوی رسید. در دادگاه بدوی، آقای شهلا از غالب اتهامات اخلاقی تبرئه شد.

وی با بیان اینکه «در دادگاه بدوی دو اتهام تایید و برای آن مجازات تعیین شد»، افزود: در دادگاه تجدید نظر، آرای دادگاه بدوی نقض شد. آقای شهلا از اتهامات تبرئه و تنها به پرداخت جریمه نقدی محکوم شدند. ما منتظر اعلام رای دادگاه تجدید نظر بودیم که دادگستری استان به این روند اعتراض کرد. ماده 477 از اختیارات قوه قضاییه است که براساس آن این پرونده به دیوان عالی کشور رفت و رای برائت دادگاه تجدید نظر نقض و آقای شهلا محکوم شدند و از یکشنبه حکم محکومیت ایشان اجرا شد.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص تعیین تکلیف جانشین شهلا، بیان کرد: قانون شوراها در این زمینه تکالیفی را روشن کرده است. سلب صلاحیت عضو شورای اسلامی شهر از اختیارات هیئت حل اختلاف استان است. باید ببینیم این حکم آیا حکم موثری هست یا نه و چه فرآیندی قانونی را باید طی کنیم. باید منتظر بمانیم تا فرآیند طی شود.

حیدری خاطرنشان کرد: از منظر ما غیبت ایشان غیبت موجه بوده چرا که براساس تعلیق دادستانی بوده است. آیین نامه می‌گوید چنانچه عضو شورای شهر 6 جلسه متوالی در جلسه حضور پیدا نکند، غیبتش غیر موجه است و شورا باید به فرمانداری اعلام کند. فرمانداری این مسئله را به هیئت حل اختلاف مطرح می‌کند. در این خصوص تفاسیر حقوقی مختلفی وجود دارد اما ما منتظر می‌مانیم تا با هماهنگی وتبادل نظر و با استناد قانونی مشخصی این فرآیند طی شود.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا در این 6 هفته هیچ اتفاقی نمی‌افتد؟، عنوان کرد: تفسیری که ما از ماده 92 داریم این است، اما  ابزارها و امکانات دیگری هم وجود دارد که شاید دوستان از آن استفاده کنند. اما آنچه که ما وظیفه داریم و از آن تفسیر می‌کنیم این است که همین روند را پیگیری کنیم.

وی یادآور شد: تا به حال جلسه‌ای در این خصوص با فرمانداری  برگزار نکرده‌ایم.

جرم شهلا چیست؟

وی در خصوص اتهامات امیر شهلا گفت: ابتدا علت دستگیری ایشان  اتهام اخلاقی بود که ایشان و تمامی افرادی که در این خصوص دستگیر شده بودند، تبرئه شدند.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد، تاکید کرد: اتهام اعمال نفوذ در کمیسیون ماده 100 به ایشان وارد شد. کمیسیون ماده 100 معمولا جمعی 3 نفره است که ایشان با دو نفر دیگر در این اتهام  بودند. تشخیص مرجع قضایی این است که اعمال نفوذ  در یک پرونده خاص انجام شده است.

در پاسخ به سوالی درمورد جزئیات این پرونده و اینکه این پرونده متعلق به چه فردی بوده است، بیان کرد: من از جزئیات این پرونده اطلاعی ندارم.

حیدری با اشاره به اینکه «اتهام دیگر شروع به ارتشاء بود»، ادامه داد: ایشان تقاضای کمک برای تخفیف یک پرونده کرده بودند. همچنین ایشان برای کشت حلزون برای یک زن نابینا، ناشنوا و معلولی درخواست کمک از فردی را کرده بودند که این فرد این کمک را انجام نداده بود. تعبیر دادگاه این است که این کار، جرم شروع به ارتشاء است. به لحاظ ماهیت اتهاماتی که به ایشان زده شده، این موارد بوده است. آقای شهلا در دادگاه بدوی در این دو بند آخر تبرئه نشد و در دادگاه تجدید نظر تبرئه شد. در بررسی‌هایی که در دیوان عالی انجام شد، رای تجدید نظر نقض شد.

چرا باید حمل‌ونقل عمومی مشهد گران شود؟

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در بخشی دیگر از صحبتهایش در رابطه با افزایش قیمت بلیت اتوبوس بیان کرد: جلسه فرمانداری با شورا و مدیریت شهری در خصوص افزایش بهاء بلیت اتوبوس و مترو پنجشنبه گذشته تشکیل شد، در این جلسه شهرداری عدله‌ای مبنی بر افزایش بها ارائه کرد و اکثریت اعضا این موضوع را تایید کردند. تجربه بنزین و دلار در کشور ما این را می‌گوید که اگر شما بخواهید نرخی را غیرواقعی پایین نگه دارید، در شرایط دیگر مجبور هستید نرخ را غیرواقعی افزایش دهید.

حیدری افزود: سالانه برای حمل و نقل عمومی 400 میلیاردتومان یارانه داده می‌شود. این میزان یارانه برای اداره حمل و نقل عمومی است. اگر برای سرمایه‌گذاری، از بخش خصوصی در حمل و نقل عمومی استفاده می‌کردیم، رقم بهاء اتوبوس و مترو  قابل بیان نبود. سالانه 270 میلیارد تومان اتوبوس و 130 میلیارد تومان مترو یارانه دریافت می‌کنند. اگر افزایش بها صورت نگیرد، سازمان‌ها نمی‌توانند خود  را به‌روز کنند. قیمت اتوبوسی که 500 میلیون تومان بوده، امروز به دو میلیارد و 500 میلیون رسیده است. هزینه‌های نگهداری از ناوگان سرسام‌آور شده است. ما تا کجا می‌توانیم به این سازمان یارانه بدهیم؟

اگر نگاه پوپولیستی داشتیم حمل‌ونقل عمومی را گران نمی‌کردیم

وی با اشاره به اینکه «به دلیل تعطیلی اجباری که شورای شهر برای اتوبوسرانی و قطار شهری مشهد داشت، ضرر اقتصادی به این سازمان‌ها وارد شد»، اظهار کرد: در همه کلان شهرها افزایش بهاء حمل و نقل عمومی انجام شد. آمار مسافران حمل و نقل عمومی ما حدود 40 درصد کاهش پیدا کرده است. اگر می‌خواستیم در سال آخر شورا، نگاه پوپولیستی یا عوام گرایانه داشته باشیم، افزایش بهاء اتوبوس و مترو  را تصویب نمی‌کردیم. ما خدماتی را در اتوبوسرانی به اقشار خاص داده‌ایم که دارای هزینه‌هایی است؛ به طور مثال ما مصوبه‌ای مبنی بر 60 سفر رایگان در ماه برای معلولان داشتیم که هزینه آن  18 میلیاردتومان است که به یارانه‌ای که ما به سازمان اتوبوس‌رانی می‌دهیم، اضافه می‌شود.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد خاطرنشان کرد: شرکت‌های خصوصی که در این زمینه کار می‌کنند با مشکلات و بحران‌های جدی مواجه هستند. به طوری که در آینده با چالش‌های جدی مواجه خواهیم شد. افزایش بهاء  حمل و نقل عمومی کارشناسی و واقع بینانه است. مردم تنها یک سوم هزینه سفر را پرداخت می‌کنند و دو سوم دیگر آن یارانه‌ای است که شهرداری پرداخت می‌کند.  اگر به ناوگان توجه نشود، زمان انتظار برای اتوبوس افزایش پیدا می‌کند و این سازمان نمی‌تواند خود را بازسازی کند.

نمی‌توانیم اتوبوس بخریم

حیدری تاکید کرد: ما حتی مصوبه قبلی خود را در خصوص  خرید اتوبوس پس گرفتیم چرا که اتوبوسی برای خرید وجود ندارد. کارخانه‌های اتوبوس‌سازی توانایی پاسخ به نیازهای ما را ندارند. ما اتوبوس‌های قدیمی را بازسازی و مجهز به کولر می‌کنیم و به چرخه ناوگان می‌آوریم تا سازمان دچار مشکل نشود. اداره سازمان اتوبوس‌رانی سخت است. افزایش بهاء اتوبوس و مترو، موضوع درآمد شهرداری نیست فقط برای این است که سازمان بتواند روی پای خود بایستد و کم کم به قیمت واقعی برسد. در این صورت می‌تواند امکانات بهتری را ارائه کند.


محمدرضا حیدری، رئیس شورای شهر مشهد گفت: پس از انتخاب لیست امید، یک نماینده منصف و اخلاق‌مدار شورای چهارم نظری بیان کرد که در فضای مجازی منتشر شد . در این متن آمده بود که «ورود بیش از حد نهادهای نظارتی در امور مدیریت شهری چالش پیش روی منتخبان شورای پنجم است». این پیش‌بینی به تمام و کمال تحقق پیدا کرده است. به لحاظ کمی و کیفی، این سطح از ورود دستگاه‌های نظارتی در عمر 20 ساله نظام شورایی مدیریت شهری بی‌سابقه است.

به گزارش ایسنا حیدری ظهر امروز، 27 خردادماه و در آغاز نود و پنجمین جلسه علنی پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد که در تالار شهر برگزار شد، اظهارکرد: همشهریان ما شرایط شهر مشهد را در آغاز فعالیت شورای پنجم به خوبی  به یاد دارند. در برخی محورهای ملموس و عینی مانند فضای حاکم بر میدان سعدی و میدان راه‌آهن سال‌ها بود که مردم آن منطقه در شرایط نامطلوبی زندگی می‌کردند.

وی ادامه داد: عملیات اجرایی کتابخانه مرکزی مشهد 20 سال متوقف بود و در این دوره با همت مدیریت شهری فعال شد. آسایشگاه جانبازان امام‌خمینی(ره) که چندین سال معطل تخصیص اعتبار بود، در این دوره اعتبار دریافت کرد و به بهره‌برداری رسید. افتتاح محور محمدآباد به طرق و جاده بسکابادی به طرق از دیگر پروژه‌های مهم شورای شهر پنجم و مدیریت شهری است که سال‌ها مطالبه مردمی بوده است.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد افزود: میلیاردها تومان از سرمایه مردم به بلوار نماز اختصاص داده شده بود اما تکلیف این بلوار مشخص نبوده و بلااستفاده مانده بود. در سایه تعامل و همکاری این گره چندین ساله شهر مشهد برطرف و این بلوار در اختیار عموم شهروندان قرار گرفت. بهره‌برداری از دوربرگردان ابوطالب، هاشمی رفسنجانی، اتصال بلوار خاقانی به بلوار نماز، اتمام عملیات عمرانی در خط 2 قطارشهری، فعال بودن پروژه احداث خط 3 مترو و آغاز عملیات اجرایی خط 4 قطارشهری از دیگر اقدامات انجام شده در این دوره است.

1000 هکتار درختکاری در کمربند جنوبی

حیدری اشاره کرد: 1000 هکتار درختکاری در کمربند جنوبی مشهد نیز انجام شد و 70 هکتار پارک در مناطق کم‌برخوردار ایجاد شده است. ما منکر کاستی‌ها و نواقص موجود نیستیم.

این سطح از ورود دستگاه‌های نظارتی به شورا بی‌سابقه است

وی خاطرنشان کرد: پس از انتخاب لیست امید، یک نماینده منصف و اخلاق‌مدار شورای چهارم نظری بیان کرد که در فضای مجازی منتشر شد . در این متن آمده بود که «ورود بیش از حد نهادهای نظارتی در امور مدیریت شهری چالش پیش روی منتخبان شورای پنجم است». این پیش‌بینی به تمام و کمال تحقق پیدا کرده است. به لحاظ کمی و کیفی، این سطح از ورود دستگاه‌های نظارتی در عمر 20 ساله نظام شورایی مدیریت شهری بی‌سابقه است.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه «مدیریت شهری مشهد شرایط طاقت‌فرسایی را تحمل می‌کند»، عنوان کرد: شرایط پیش آمده ناشی از کرونا، مشکلات عدیده اقتصادی و معیشتی مردم و عهدی که برای خدمت حداکثری و ایجاد امید و اعتماد، به مردم دادیم اجازه نمی‌دهد کام آنها را با بیان برخی شرایط موجود تلخ کنیم.

با سوء استفاده از اعتماد مدیران شهری در هر رده‌ای مخالف هستیم

حیدری ادامه داد: بارها اشاره کرده‌ایم که با سوء استفاده شخصی و یا سوء استفاده از اعتماد مدیران شهری در هر رده‌ای مخالف هستیم. در این جهت با دستگاه‌های مختلف همکاری می‌کنیم تا با هرگونه سوء استفاده احتمالی برخورد قانونی شود. مصوبات و اصلاح فرآیندهای انجام شده در شورای پنجم برای مبارزه با فساد، گواه بر این مدعاست. مشکلات عدیده‌ای در نظام مدیریت شهری داریم که اصلاح کامل آن‌ها نیازمند زمان و فرصت است. شورای پنجم تاکنون در حد فرصت خود تلاش کرده و گام‌های عملیاتی برداشته است.

وی تاکید کرد: حال سوالی مطرح می‌شود که نحوه ورود به برخی رویه‌های جاری اداره شهر که برخی سابقه 20 ساله دارند، باید چگونه باشد؟ قطعا برخی از این رویه‌ها معیوب هستند ولی تغییرات باید با نگاه مشفقانه و اصلاحی باشد و نه کیفری.

رئیس شورای شهر مشهد با اشاره به اینکه «این رویه‌های معیوب نه تنها در مشهد، بلکه در تمام کلان‌شهرهای کشور وجود دارد»، گفت: هیچ عقل سلیمی مخالف اصلاح رویه‌های معیوب نیست ولی موانع ساختاری، مشکلات و گرفتاری‌های مرتبط به آن هم باید لحاظ گردد که سپس وارد فرآیندهای اصلاحی شویم.

حیدری گفت: بارها اعلام کرده و مجدد تاکید می‌کنیم که نظارت و بازرسی را بسیار مفید می‌دانیم چراکه عاملی کنترل‌کننده برای اصلاح هر سیستم و سازمانی است ولی نحوه و نوع برخوردها بسیار مهم است. باید با کمک به یکدیگر سعی کنیم تا به فضای تعاملی و هم‌افزایی موجود در شهر خدشه‌ای وارد نشود.

وی عنوان کرد: امیدواریم با پیگیری‌ و همت نماینده عالی دولت در استان و مدیران استانی و ملی در این خصوص چاره‌اندیشی شود و اجازه ندهند فضای کار و خدمت در مشهد متوقف و یا کند گردد.

اختصاص 8 هزارمیلیاردتومان اعتبار عمرانی برای سال 99

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد خاطرنشان کرد: از یک‌سو سخنان امیدوارکننده‎‌ای می‌شنویم مبنی بر اینکه «دست ایجادکنندگان امید در شهر را می‎‌بوسیم» ولی از سوی دیگر رفتارهای متفاوتی با مجموعه مدیریت شهری را می‌بینیم. اختصاص 8 هزارمیلیاردتومان اعتبار عمرانی برای سال 99 و بهره‌برداری از چندین پروژه عمرانی تا پایان سال از دیگر خدمات مدیریت شهری است.

حیدری افزود: علاوه بر این پروژه‌ها، چندین پروژه عمرانی از جمله احداث قطارشهری و پروژه‌های مختلف در حوزه‌های فرهنگی، خدمات‌شهری و … تعریف شده که در حال اجرا هستند.در شرایط دشوار اقتصادی حاکم بر کشور، منابع مالی مورد نیاز برای این پروژه‌ها با مشقت و دشواری‌های بسیاری تامین می‌شود.

مچ‌گیری هنر نیست/ مدیران ما را بی‌انگیزه نکنید

وی تاکید کرد: مدیران ما را بی‌انگیزه نکنید. جوانان ما را ناامید نکنید. مچ‌گیری هنر نیست. حفظ آبروی مدیران و خدمت‌گزاران تلاشگر، وظیفه همه ماست هرچند که ضعف و کاستی‌ها و برخی خطاهای احتمالی را نفی نمی‌کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به اینکه «کارهای بزرگ و فعالیت‌های مستمر حتما خطاهایی را با خود به همراه خواهد داشت»، گفت: زمانی خطایی رخ نمی‌دهد که کاری هم انجام نشود. ما می‌توانیم به وظایف جاری و عادی مدیریت شهری اکتفا کنیم اما در چنین شرایطی کاری انجام نمی‌شود و هیچ اتفاقی هم نمی‌افتد. به‌عنوان منتخبان مردم در شورای شهر اعلام می‌کنم، در شروع و شکل‌گیری هر خطا و تخلفی و نیز کنترل و اصلاح‌ رویه‌ها در کنار دستگاه‌های نظارتی هستیم.

اجازه خدشه‌دار شدن فضای هم‎افزایی شهر را نباید داد

حیدری با بیان اینکه «اجازه خدشه‌دار شدن فضای هم‎افزایی غالب بر شهر امام‌رضا(ع) را نباید داد»، عنوان کرد: در این مسیر باید همه ما همکاری و همراهی کنیم تا خدمتی بدون منت به مردم ارائه شود چراکه حق همه مردم شهر است. در شرایطی که همه بر طبل ناامیدی و بی‌اعتمادی می‌زنند، مدیریت شهری با عزم جدی درصدد ایجاد اعتماد و امید برای نظام جمهوری اسلامی و انقلاب است. شایسته نیست که با برخی برخوردها و روش‌ها موجب بی‌انگیزگی مدیران بشویم تا مسئولیتی را نپذیرند و دچار محافظه کاری شوند چراکه در نهایت مردم متضرر خواهند بود.

وی افزود: امیدوارم با تکیه بر فضای همدلی و هم‌افزایی شکل گرفته، مردم و شهروندان از ثمرات آن بهره‌ ببرند، با همت و همراهی علاقه‌مندان به نظام انقلاب این مسیر تداوم یابد تا ما وظیفه خود را نسبت به مردم وفادار، صبور و حق‌شناس خود انجام دهیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا