خرید تور تابستان

ادعای نیویورک‌تایمز درباره حادثه نطنز

یک رسانه آمریکا با استناد به مقامی که اشاره‌ای به نامش نشده ادعایی را درباره آتش‌‌سوزی در یکی از سوله‌های مجمتع غنی‌سازی نطنز مطرح کرده است.

به گزارش فارس، روزنامه نیویورک‌تایمز در بخشی از گزارش خود به نقل از «مقام اطلاعاتی یک کشور خاورمیانه» که خواسته نامش فاش نشود نوشته است: «این حادثه حاصل انفجار یک وسیله انفجاری بوده که در داخل تأسیسات (نطنز) کار گذاشته شده بود.»

مقام مورد استناد روزنامه آمریکایی مدعی شده این انفجار موجب تخریب بخش اعظم یکی از قسمت‌های رو زمینی مجتمع غنی‌سازی نطنز که به بالانس کردن دستگاه‌های سانتریفیوژ قبل از عملیاتی شدن آنها اختصاص داشته، شده است.

مسئولان سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران این ادعا را تأیید نکرده‌اند.

«دیوید آلبرایت»، رئیس «موسسه علوم و امنیت بین‌الملل»، از اندیشکده‌های نزدیک به رژیم صهیونیستی و باسابقه طولانی در پرونده‌سازی علیه برنامه هسته‌ای ایران گفته این حادثه با توجه به تعدادی از عوامل دخیل در آن به احتمال زیاد اقدام خرابکارانه بوده است.

آلبرایت گفته بعید است ایران موادی به شدت قابل اشتعال که بتوانند انفجار ایجاد کنند را در این بخش از مجتمع نطنز ذخیره کرده باشد. وی ادعا کرد: «این بخش، در برابر چنین حوادث تصادفی آسیب‌پذیر نیست.»

وی اضافه کرد: «قطعات و اجزا مربوطه را به اینجا آورده و مونتاژ می‌کنند. مایعات قابل اشتعال چندانی به اینجا آورده نمی‌شود. فعالیت‌های مونتاژ به خودی خود خطرناک نیستند. به نظر می‌رسد که این اتفاق، خرابکاری باشد.»

«بهروز کمالوندی»، سخنگوی سازمان انرژی اتمی صبح پنجشنبه از وقوع حادثه در یکی از سوله‌های در دست احداث در محوطه باز سایت نطنز خبر داد.

او روز پنجشنبه گفت: «بامداد امروز به‌دنبال وقوع حادثه‌ای که چگونگی آن در دست بررسی است، یکی از سوله های در دست احداث در محوطه باز سایت نطنز دچار آسیب شد، ولی هیچ تلفات جانی نداشت و به فعالیت های مجموعه لطمه ای وارد نکرد.»

کمالوندی خاطرنشان کرد: «از نظر احتمال ایجاد آلودگی نیز با توجه به غیر فعال بودن مجموعه ذکر شده جای هیچ‌گونه نگرانی نیست و هم اکنون تیم های کارشناسی سازمان در محل وقوع حادثه حاضر و مشغول بررسی علل این واقعه می باشند.»

سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین با بیان اینکه تیم‌های کارشناسی در محل حضور دارند و در حال بررسی علت حادثه هستند، گفت: آقای «علی‌اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی نیز اینجا حضور داشت.»

«رمضانعلی فردوسی» فرماندار شهرستان نطنز صبح پنجشنبه در جمع رسانه‌ها عنوان کرد: «یکی از سوله‌های مختص وسایل اسقاطی دچار آتش‌سوزی شده بود که به‌ محض اطلاع از حادثه، اکیپی از نیروهای آتش‌نشانی شهرستان نطنز در محل حاضر و اقدام به خاموش کردن آن کردند؛ با اطفای حریق دیگر جای هیچ‌گونه نگرانی نیست.»


خبر تسنیم

خبرگزاری تسنیم نیز در متنی با تیتر «تئوری مضحک رسانه‌های معاند در انتشار یک شایعه؛ گرد و غبار آسمان اصفهان دستمایه دروغی جدید ‌شد» نوشت:

کاهش کیفیت هوا در اصفهان همزمان با آتش سوزی در یک سوله در حال ساخت در سایت هسته‌ای نطنز سبب شد تا ادعای مضحکی از سوی رسانه‌های معاند مطرح شود. به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، شهروندان اصفهانی امروز را در حالی آغاز کردند که غبار تیره رنگ میهمان آسمان بود. این گرد و غبار خبر از حضور ریزگردها را در آسمان اصفهان می‌داد و پدیده نادری نبود، چراکه مردم فلات مرکزی ایران در تابستان‌های گذشته نیز با این پدیده جوی روبرو بودند.

غباری که امروز در آسمان اصفهان جولان می‌داد در یکی دو هفته اخیر نیز با شدتی بسیار کمتر اما قابل حس، دیده می‌شد اما افزایش شدت ریزگردها در آسمان اصفهان امروز شدیدتر بود و به همین دلیل برای شهروندان اصفهانی تا حدی نیز غافلگیرکننده بود.

هرچند که اداره کل هواشناسی استان اصفهان از روز قبل نسبت به تشدید گرد و غبار در اصفهان خبر داده بود. در پیش بینی‌های هواشناسی اصفهان آمده بود: نقشه‌های هواشناسی بیانگر جوی نسبتاً ناپایدار طی سه روز آینده در سطح استان است. بر این اساس در ساعات بعدازظهر و شب شاهد وزش باد نسبتا شدید تا شدید در برخی از مناطق استان است که در مناطق شمال، شرق و مرکز همراه با گرد و خاک محلی و کاهش دید افقی و کیفیت هوا خواهد بود.

در ادامه این گزارش آمده بود: احتمال وقوع توفان لحظه‌ای در برخی از مناطق شرقی استان نیز وجود دارد. کاهش کیفیت هوا به دلیل گرد و خاک در مناطق فوق و در کلان شهر اصفهان می‌تواند منجر به هوایی ناسالم شود و بنابراین توصیه می‌شود افراد مناطق مذکور بالاخص گروه‌های حساس حتی المکان از تردد در فضای آزاد خودداری کنند.

پیش بینی‌های هواشناسی اصفهان صحیح بود و آن طور که اداره کل حفاظت محیط زیست استان خبر داد کیفیت هوا در این شهر و برخی از شهرستان‌های شمالی و شرقی اصفهان کاهش یافت، به گونه‌ای که افزایش غلظ ریزگردها در آسمان اصفهان شاخص‌های کیفیت هوا را روی خط قرمز نگه داشت.

تا اینجای ماجرا همه چیز عادی بود تا اینکه خبر آتش سوزی در سوله‌ای در حال ساخت در سایت هسته‌ای نطنز سبب شد رسانه‌های معاند در ادعایی مضحک و خنده‌آور، آلودگی هوای اصفهان را به این حادثه ارتباط دهند.

پروژه رسانه‌های معاند در انتشار خبر نشت آلودگی ناشی آتش سوزی در سوله سایت هسته‌ای با شکست روبه‌رو شد زیرا مسئولان سازمان انرژی هسته‌ای این موضوع را کاملا رد کردند.

بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در توضیح وقوع حادثه‌ در یکی از سوله‌های در دست احداث در محوطه باز سایت نطنز ایجاد هرگونه آلودگی را تکذیب کرد و گفت: یکی از سوله‌ها که بامداد امروز – پنجشنبه – دچار حادثه شد، سوله‌ای است که در فضای باز و فاقد مواد هسته‌ای بود که در واقع آلودگی هم ندارد.

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی شایعات از سوی رسانه‌های معاند در ارتباط با مساله آلودگی مطرح شده است که به هیچ وجه صحت ندارد.

پروژه شکست خورده رسانه‌های معاند از جایی خنده‌دارتر شد که آنها متوهمانه به دنبال ایجاد ارتباطی میان آلودگی امروز هوای اصفهان و این حادثه برآمدند. آنها که در حال انتشار این خبر اساسا کذب در رسانه‌های وابسته به خود و شبکه‌های اجتماعی هستند خوب است بدانند آلودگی قابل مشاهده در آسمان اصفهان همان گرد و خاکی است که هرساله در چنین روزهایی از کویر با بادهای شرقی در مرکز، شمال و شرق اصفهان میهمان می‌شود. موضوعی که منصور شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان نیز آن را تایید می‌کند.

وی در گفت‌وگو با تسنیم در اصفهان در خصوص افزایش آلاینده‌های شهر اصفهان در ساعات آغازین صبح پنجشنبه اظهار کرد: 10 میلیون و 700 هزار هکتار وسعت اصفهان است که یک سوم آن را بیابان تشکیل می‌دهد که آب و هوای آن خشک و نیمه خشک است.

وی با بیان اینکه کویر مرنجاب و مناطق کویری شمال استان با وزش باد مستعد ایجاد گرد و غبار است، افزود: به دلیل اینکه در فصل تابستان بادها از سمت شمال به جنوب است موجب می‌شود کانون‌های گرد و غبار در درون و بیرون استان فعال شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان درباره منشأ گرد و غبار استان گفت: ایجاد وزش در مناطق مذکور موجب افزایش آلاینده‌ها در استان اصفهان شده است.

وی با اشاره به شناسایی 16 کانون گرد و غبار در استان اصفهان افزود: در همین راستا آئین‌نامه‌ای تحت عنوان کنترل افزایش زیان‌بار گرد و غبار تنظیم شده است، که از این طریق بتوان گرد و غبار را در این مناطق کنترل کرد.

شیشه‌فروش اضافه کرد: سال گذشته اختیاراتی در اختیار سازمان منابع طبیعی قرار گرفت، در این راستا یک هزار و 850 نهال در مناطق بیابانی کاشته شد که بتوان از این طریق با ایجاد گرد و غبار مبارزه کرد.

وی ادامه داد: به هر جهت این آلایندگی طی دو روز آینده به دلیل وجود گرد و غبار در مناطق شرق و غرب وجود دارد در اصفهان وجود دارد و بعد از گذشت این زمان میزان آلایندگی کاهش می‌یابد.

مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان گفت: با توجه به بررسی‌های صورت گرفته و بررسی نقشه‌های هوایی باید از ایجاد گرد و غبار بیشتر در استان پیشگیری کرد.

وی تصریح کرد: وزارت بهداشت نیز با توجه به شرایط اخیر و وجود کرونا در کشور توصیه‌هایی کرده است که این توصیه‌ها می‌تواند به پیشگیری مردم از درگیری با آلایندگی و کرونا کمک کند.

شیشه فروش با تاکید به لزوم بیابانزدایی برای مقابله با آلایندگی هوا گفت: برای مقابله با افزایش گرد و غبار باید بیابان زدایی بیشتر مورد توجه قرار بگیرد، در همین راستا از سازمان جنگل‌ها درخواست داریم توصیه‌های لازم به سازمان محیط زیست را برای بیابان زدایی انجام دهد.

وی ادامه داد: بیابان زدایی باید در استان‌های مجاور نیز انجام شود تا بتوان بیش از پیش به مقابله با افزایش آلایندگی هوا پرداخت؛ همچنین با منشا یابی این مشکل تمهیداتی در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرکل بحران استان اصفهان در پایان اعلام کرد منشأ اصلی آلایندگی‌های روزهای اخیر استان اصفهان بیابان‌های اطراف اردستان می‌باشد که با توجه به وزش بادهای شمالی استان‌های یزد و کرمان را نیز درگیر کرده است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا