خرید تور نوروزی

«شورای رهبری مراجع درست شود»

به کوشش ناصر غضنفری، انصاف نیوز:

ادامه‌ی پاسخ آیت الله سیدحسن قمی در اسفند۵۸:

خبرنگار اطلاعات پرسید سوالی که این روزها مطرح است مسئله دو مرحله ای بودن انتخابات مجلس شورای ملی است که مورد اعتراض گروه ها و افراد مختلف قرار گرفته نظر شما در این مورد چیست؟

آیت الله قمی گفتند: با این مسائلی که قبلا مطرح کردم من این قانون اساسی را به قانونیت قبول ندارم. برای این که با جعل از مردم رای گرفتند‌. وقتی که دروغ از قول من نقل می‌کنند یا این که من می‌گویم این قانون خراب است و باید اصلاح شود؛ بعد سه خط به آن اضافه می کنند می گویند ولو در این جهات واجب است شما رای بدهید و رای سبز بدهید.

یک دسته ای از مردم به خیال اینکه من گفته ام رای بدهید رای دادند.

این قانونیت پیدا نمی‌کند. من اصلاً به قانونیت این قانون اساسی اعتقادی ندارم برای این که برخلاف موازین از خودم رای گرفتند و لذا در انتخاباتش هم به هیچ وجه هیچ کدامشان را قبول ندارم.

سوال شد از نظر حضرت آیت الله درباره شورای رهبری چیست که به آن اشاره کردید؟

شورای رهبری به عقیده من یک نفر نباید باشد هیچ وقت. برای این که اولا مردم ایران مقلد افراد مختلفی هستند، مقلد یک مرجع نیستند. چه الان، چه سابق همیشه مراجع ۱۰ الی ۱۱ – کمتر یا بیشتر – بوده اند و همیشه هم مقلد داشته اند.

رهبری که بخواهد یک نفری به آرای خود رای بدهد و به مردم دستور دهد کاری را بکنند، دستورش مخالف رای مرجع دیگری باشد که او جایز نداند، از دو حال خارج نیست.

اگر تحمیل کند بدترین دیکتاتوری می‌شود و اگر نکند هرج و مرج می شود. دیگر این که غیر از ۱۴ معصوم همه اشتباه می کنند. هیچ کس نیست که اشتباه نکند. اشتباه در امور جزئی قابل تحمل است ولی اشتباه در امر مملکتی ممکن است مملکتی را زیر و رو کند.

لذا باید برای دفع این مطلب به شورای رهبری مراجعه شود و در این شورا باید مراجعی، که مرجعیت در بین مردم دارند؛ با هم شورا داشته باشند.

یک امری از طرف شورای این مراجع صادر می‌شود اولاً بر همه مردم واجب می شود دیگر نه دیکتاتوری پیش می آید نه هرج و مرج.

همچنین[ دوما] اشتباه یا به کلی مفقود می‌شود و یا خیلی نادر است که در آن حد قابل بحث نیست.

لذا عقیده من این است که شورای رهبری مراجع درست شود. رهبری هم چیزی نیست که کسی[ او را] عزل کند یا مجازاتش کند. رهبری و مرجعیت با هزیمت که خدادادی است و آن هم امری نیست که از کسی سلب کند یا بتواند بگوید چرا چنین کردی یا نکردی؟

بخش نخست مصاحبه‌ی آیت‌الله قمی

بخش دوم مصاحبه‌ی آیت‌الله قمی

بخش سوم مصاحبه‌ی آیت‌الله قمی

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا