خرید تور تابستان ایران بوم گردی

آخرین خبرها از شرکت هفت تپه

روز گذشته اولین لایو از سری لایو‌های اینستاگرامی انصاف نیوز درباره‌ی «هفت تپه» با «نورالله حسین‌پور» معاون اقتصادی استاندار خوزستان برگزار شد. گزارش آن را می‌توانید در لینک زیر بخوانید:

معاون استاندار: هفت تپه ۵۰ درصد نیروی مازاد دارد


در زیر تعدادی از خبرهای روزهای اخیر درباره‌ی شرکت هفت تپه به نقل از ایلنا می‌آید:


نامه سرگشاده برخی کارگران هفت تپه به رئیس مجلس

برخی کارگران نیشکر هفت تپه در نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی ایران، خواستار پیگیری مشکلات بوجود آمده در نتیجه حضور برخی نمایندگان در این مجتمع شدند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، شماری از کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه در نامه‌ای خطاب به محمدباقر قالیباف (رئیس مجلس شورای اسلامی ایران) خواستار پیگیری مشکلات بوجود آمده درنتیجه حضور برخی نمایندگان در این مجتمع شدند.

در ابتدای نامه برخی کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت خطاب به محمد باقر قالیباف، آنها با بیان اینکه بی‌شک مجلس شورای اسلامی ظرفیت بزرگی برای چاره‌اندیشی و حل مشکلات دارد و نمایندگان مجلس، نماینده تمامی آحاد جامعه ازجمله کارگران هستند، آمده است: متاسفانه حضور برخی از نمایندگان مجلس در محل کار و اعتراض کارگران مجتمع هفت تپه و همچنین اظهاراتی که در رسانه‌ها در خصوص مسائل این شرکت و کارگران آن مطرح کرد‌ه‌اند، باعث تحریک کارگران و آشوب در محیط کارمان شده است.

در ادامه این نامه برخی کارگران با ذکر اسامی برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی آورده‌اند؛ پیرو حضور برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی همانند آقایان احمد نادری، علی خضریان و سیدنظام الدین موسوی در جمع کارگران این مجتمع و باحضور در اجتماعات اخیر آن‌ها که در مرداد سال جاری (۹۹) در شهرستان شوش انجام شد، لازم دیدیم توجه حضرتعالی را به سه نکته حائز اهمیت در قالب این نامه برای شما مطرح کنیم:

۱- حضور این نمایندگان باعث برهم خوردن نظم و ایجاد دو دستگی بین پرسنل این شرکت عظیم شده به طوری که باعث از بین رفتن نظم درون سازمانی این مجموعه شده و ارتباطات افراد نسبت به یکدیگر آن هم در خانواده هفت تپه با شهرک و منازل سازمانی بسیار وسیع کامل آسیب دیده است.

۲- از طرفی با توجه به زمان بسیار مهم و حیاتی جهت انجام عملیات کشت و اورهال کارخانه و از طرف دیگر قیمت روز افزون متریال مورد نیاز این مجموعه عظیم، این مشکلات و موانع پیش آمده به واسطه حضور این نمایندگان باعث ایجاد صدمه هنگفت و زیادی بر پیکره این مجموعه شده که اثرات ناشی از آن تا سال‌های بعد نیز محسوس خواهد بود.

۳- توجه حضرتعالی را به این نکته جلب می‌کنیم که دستاورد این حضور چه بوده است؟ آیا حقوق کارگران را ایشان پیگیری و پرداخت نموده‌اند یا کارفرما یا به اصطلاح مالک؟ پس آقایان نماینده لاف چه چیزی را می‌زنند و کجا را هدف قرار داده‌اند؟ سیاست بازی یا سیاست گذاری؟

کارگران در ادامه مشکلات مجموعه خود خطاب به رئیس مجلس نوشته اند: جناب آقای دکتر قالیباف شایسته است به این نمایندگان تاکید شود که رفتارشان در سازمان و جامعه‌ای مانند کشت و صنعت نیشکر هفت تپه هیچ جایگاه و کارآمدی ندارد و اگر مایل باشند کمک کنند، این راه کمک کردن نیست.

آن‌ها در بخش پایانی نامه خود با طرح این سوال از رییس مجلس که آپا حضور این افراد در بین کارگران آیا از طرف کمیسیون اصل ۹۰ بدستورشخص شما به عنوان رئیس مجلس انجام شده یا ماموریت آن‌ها خودسرانه و آتش به اختیار بوده است؟ زیرا برخی از این نمایندگان عضو اصلی کمیسیون اصل ۹۰ نبوده و از کمیسیون‌های غیرمرتبط در مجتمع کشت وصنعت هفت تپه حاضر شده‌اند لذا از جنابعالی انتظار داریم در مقام رئیس مجلس به این موارد و موضوعات که موجب نارضایتی کارگران از رفتار برخی نمایندگان شده رسیدگی کنید.


جمعی از کارگران مجمع نیشکر کشور

کارگران شرکت هفت تپه در توضیحاتی با تاکید بر غیرسیاسی بودن رسیدگی نمایندگان مجلس به خواسته‌های خود، یادآور شدند که حضور اعضای کمیسیون اصل ۹۰ در این شرکت و پیگیری‌های آن‌ها، جنبه غیرسیاسی داشته و صرفا در راستای وظایف قانونی مجلس و بالاخص وظایف این کمیسیون انجام می‌شود و معنایی جز رسیدگی به «خواسته‌های مردم» که کارگران هفت‌تپه هم بخشی از آن‌ها هستند، ندارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر در پاسخ به نامه‌ای درباره درخواست گروهی از کارگران این شرکت از رئیس مجلس برای پایان دادن به حضور اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در شرکت هفت‌تپه، توضیحاتی را برای این خبرگزاری ارسال کردند. متن توضیحات کارگران هفت‌تپه به این شرح است:

در سال‌های گذشته کارگران شرکت هفت‌تپه برای انعکاس مظلومیت خود در رسانه‌ها و یادآوری حقوق صنفی خود به مسئولان ارشد نظام و مدیران اجرایی کشور، بسیار کوشیدند. گرچه راسخ ماندن و پافشاری کارگران بر حقوق صنفی خود هزینه‌هایی برای آن‌ها داشت؛ اما در چارچوب قانون به مطالبه‌گری خود ادامه دادند. حضور در جلسات دستگاه قضا، حضور در مجلس شورای اسلامی، دیدار با ائمه جمعه و نمایندگان ولی فقیه در استان خوزستان، صرفا در جهت عمل به وظایف صنفی انجام شدند. در این سال‌ها که با مسئولان دیدار داشتیم، سلیقه سیاسی آن‌ها برای ما مطرح نبود و رسیدگی‌های آن‌ها هم در چارچوب وظایف حقوقی و نه سلیقه سیاسی آن‌ها قرار داشت. به تازگی شاهد هستیم که برخی به پیگیری‌هایی در مورد فسخ واگذاری شرکت هفت‌تپه در جریان است، برچسب سیاسی‌کاری و کار جناحی می‌زنند تا خواسته‌های کارگران به حاشیه بروند.

اگر کمی به عقب برگردیم، لازم است که توجه مخاطبان شما را به پیگیری‌های اعضای اصلاح‌طلب مجلس یازدهم جلب کنیم که بارها از کارگران دعوت کردند، تا در مجلس حضور یابند. آقایان علیرضا محجوب (نماینده تهران)، علی ساری (نماینده شوش) در آن زمان توجه دولت و رسانه‌ها را به مشکلات کارگران جلب کردند. با روی کار آمدن مجلس یازدهم، نمایندگان دیگری به پیگیری خواسته‌های صنفی کارگران پرداختند. از آنجا که موضوع «خلع ید» از مالک شرکت هفت‌تپه در این دوره جدی‌تر شد؛ حتی آقای علیرضا صالح، رئیس سابق سازمان خصوصی‌سازی، خلع ید را به عنوان مطالبه جدی کارگران به جریان انداختند و علی‌رغم هجمه‌هایی که به ایشان برده شد، پای ارسال پرونده فسخ قرارداد مالک به هیات داوری سازمان خصوصی‌سازی ایستادند.

به هر شکل، این پیگیری‌ها، فارغ از گرایش‌های سیاسی این افراد به جریان افتادند و صف منتقدان خصوصی‌سازی شرکت‌ها، بلندتر شد. امروز، کارشناسان اقتصادی از خصوصی‌سازی به عنوان مهم‌ترین چالش اجتماعی و امنیتی برای کشور یاد می‌کنند و خواستار توقف یا بازنگری‌های اساسی در آن هستند. امروز بیش از هر زمان دیگری شاهد هستیم که اصول‌گرا و اصلاح‌طلب منتقد خصوصی‌سازی هستند و یکصدا لغو آن را طلب می‌کنند. اینکه خواسته منتقدان خصوصی‌سازی را جناحی و سیاسی جلوه دهیم، به بیراهه رفتن است؛ چه بسا در آینده شرکت‌های بیشتری در این بحران فرو روند. از این جهت پیگیری‌های نمایندگان مجلس یازدهم و اعضای کمیسیون اصل ۹۰ آن را لازم و مکمل اقدامات مجلس دهم می‌دانیم.

حضور نمایندگان مجلس در شرکت هفت‌تپه و گفت‌وگوهای آن‌ها با رسانه‌ها از جمله خبرگزاری ایلنا، صرفا در چارچوب وظایف نمایندگی آن‌ها انجام می‌شود؛ چراکه کارگرانی که از خصوصی‌سازی رنجیده‌اند، چنین انتظاری را از آن‌ها دارند. بارها به خودشان یادآوری کردیم که صدای ما در مجلس باشند و فراموش نکنند که با رای همین مردم وارد مجلس شده‌اند. یک لحظه کوتاهی آن‌ها چالش‌های خصوصی‌سازی را تشدید می‌کند. پیگیری‌های آن‌ها در کنار تلاش کارگران برای ادامه تولید در شرکت هفت‌تپه، امری بود که دوره‌ی زمانی مجلس دهم هم اتفاق افتاد؛ بی‌آنکه مانعی در راه تولید باشد یا سبب افتراق در میان کارگران شود. بنابراین رسیدگی به خواسته‌های خود را غیرسیاسی می‌دانیم و همچنان بر غیرسیاسی ماندن آن تاکید داریم. از همین رو از نمایندگان مجلس و رئیس مجلس می‌خواهیم که مانند نمایندگان مجلس دهم، پیگیر تحولات نیشکر هفت‌تپه باشند.

منتظر هستیم تا هیات داوری سازمان خصوصی‌سازی رای خود در مورد وضعیت حقوقی مالکیت شرکت هفت‌تپه را اعلام کند؛ اما از آنجا که شرکت هفت‌تپه با آسیب‌های اقتصادی ناشی از خصوصی‌سازی درگیر است، از دولت می‌خواهیم که با کارگران هفت‌تپه همراهی کند و از حاکمیت عمومی در شرکت حمایت کند. قطعا با حمایت دولت، اعضای هیات داوری سازمان خصوصی‌سازی راحت‌تر می‌توانند رای خود را صادر کنند. تا آن زمان منتظر می‌مانیم و همچنان بر ضرورت خلع ید برای رونق تولید در شرکت هفته‌تپه تاکید می‌کنیم. در آخر خطاب به آن افرادی که از پیگیری نمایندگان و دیوان محاسبات و. . عصبی هستند می‌گوییم که چگونه است که از یکسو می‌گویید باید کارگران از مجرای قانونی مطالبات خود را پیگیری کنند ولیکن از ورود مراجع قانونی نظارتی برآشفته می‌شوید؟


معاون دادستان کل: برخی دوست ندارند مشکلات حل شود

سعید عمرانی ضمن ارائه توضیحاتی درباره پرونده کارخانه نیشکر هفت‌تپه، از رسیدگی به ۷۰۰ پرونده باز در خصوص شرکت‌های آسیب‌دیده از خصوصی‌سازی خبر داد.

«سعید عمرانی» معاون دادستان کل کشور در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره اقدامات قوه قضاییه برای شرکت‌های آسیب‌دیده از خصوصی‌سازی گفت: بخشی از مشکلات معیشتی و اقتصادی ما مربوط به تحریم است، اما اگر ما به خودکفایی و تولید اندازه برسیم، دیگر تحریم و تهدید هیچ کشوری بر ما اثر نخواهد کرد. قوه قضاییه نیز به پیروی از فرمایشات مقام معظم رهبری در حمایت از رونق و جهش تولید بیش از دو سال است که به طور جدی ورود کرده است.

وی با اشاره به فعالیت ستاد اقتصاد مقاومتی قوه قضاییه تصریح کرد: در پذیرش شرکت‌ها و کارخانجاتی که دچار مشکل شده‌اند، شاید بیش از ۷۰۰ پرونده باز داریم و هر کدام از این شرکت‌ها دارای مشکلات متفاوتی مانند مشکلات نقدینگی، مشکلات بانکی، مشکلات مالیاتی و … هستند. ما بازدیدهای مکرری از این شرکت‌ها داریم.

معاون دادستان کل کشور با بیان اینکه برخی از این شرکت‌ها همچنان فعال هستند اما احتمال تعطیلی آنها وجود دارد، تصریح کرد: تلاش می‌کنیم تا شرکت‌هایی که در آستانه تعطیلی هستند، تعطیل نشوند و همچنین شرکت‌هایی که تعطیل شده‌اند، بازگشایی شوند. ما یک شعار کلی و و رویکرد اساسی در قوه قضاییه داریم مبنی بر اینکه هیچ کارگری در کشور بیکار نشود و هیچ کارخانه‌ای هم تعطیل نشود.

عمرانی درباره مشکلات کارگران هفت‌تپه نیز گفت: تمام حقوق تعویقی آنها با اضافه‌کاری به‌روز و پرداخت شده است و نسبت به ماه‌های باقی مانده نیز حقوق کارگران تامین شده است.

وی با بیان اینکه درباره شرایط کارخانه هفت‌تپه دو بحث وجود دارد، ادامه داد: باید وضعیت مدیریت این کارخانه مشخص شود، اما با تصمیماتی که در قوه قضاییه و بر اساس دستور رییس قوه و همچنین دادستان کل گرفته شده است، توانستیم با همکاری رییس دادگاه مفاسد که بخشی از این پرونده در آنجا مطرح بود، رقم‌هایی را آزاد و تهیه کنیم تا آتش و التهابی که به دلیل عدم پرداخت حقوق از سوی کارگران ایجاد شده بود، برطرف شود.

معاون دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: هفت‌تپه، کارخانه برند کشور است و شاید دست‌های پشت پرده که عاشق واردات هستند از این قضیه ناراحت باشند که چنین شرکت‌هایی باز باشند و ما از واردات شکر بی‌نیاز باشیم. اگر کارخانه هفت تپه به عرضه‌ی واقعی خود برسد، باید بتواند بعد از این ۴ الی ۵ ماه؛ روی پای خود بایستد و مشکلاتش کامل حل شود.


تشریح آخرین وضعیت مجتمع هفت تپه از زبان کارگران

به گفته کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه آغاز برداشت نیشکر و از سرگیری مجدد تولید شکر در این واحد کشاورزی به دلیل استمرار بارش باران هنوز آغاز نشده است.

برخی منابع کارگری در مجتمع هفت تپه با اعلام خبر استمرار بارش در هفت تپه و در تشریح آخرین وضعیت این واحد کشاورزی و کارگران آن به خبرنگار ایلنا گفتند: بارندگی‌های پیاپی در استان خوزستان، برداشت نیشکر را در مجتمع کشت و صنعت هفت تپه به تاخیر انداخته و امکان فعالیت کارگران وجود ندارد و باید تا پایان بارندگی و آرام شدن وضعیت جوی، صبر کرد.

به گفته این کارگران؛ این درحالی‌ست که از ۱۵ آبان ماه امکان آغاز بهره‌برداری نیشکر وجود داشت و حال این نگرانی به وجود آمده که فصل بهره‌برداری و تولید شکر سفید به ماه‌های پایانی سال موکول شود.

این عده؛ با بیان اینکه دست‌کم دو ماه کار بهره‌برداری از نیشکر طول می‌کشد، در ادامه درباره وضعیت پرداخت مطالبات مزدی کارگران مجتمع هفت تپه گفتند: در حال حاضر همه کارگران شاغل در مجتمع نیشکر هفت تپه یک ماه مطالبات مزدی معوقه طلبکارند و با آغاز فصل بهره‌برداری شکر امیدواریم روند پرداخت مطالبات مزدی کارگران ادامه پیدا کند.

آنها با بیان اینکه در هفته گذشته بخشی از مطالباتی که به حقوق و بیمه مهر ماه کارگران مربوط می‌شود پرداخت شد، افزودند: آنچه باقی مانده فقط حقوق آبان ماه است که کارفرما با محاسبه تایم کارت‌ها در تدارک پرداخت آن است.

کارگران هفت تپه در پایان اعلام کردند: با همکاری و هماهنگی نهاد صنفی قانونی خود پیگیر مطالباتمان هستیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا