آمارها اینگونه به سران نظام ارائه میشود؟
علیرضا ملوندی در یادداشتی تلگرامی با عنوان «آمارها اینگونه به سران نظام ارائه میشود؟» نوشت:
آقای یاسر جبرائیلی در یادداشتی تحت عنوان درس ریاضی به احمدی نژاد که در روزنامه فرهیختگان منتشر شد عنوان کرده است: کل فروش شش نهاد انقلابی در سال ۹۷ حدود ۵۳ هزار میلیارد تومان بوده که معادل ۲.۸٪ GDP کشور است وخالص دارایی این نهادها ۴میلیارد دلار برآورد میشود که اگر بخواهیم به طور مساوی بین همه مردم تقسیمش کنیم، صرفا به مدت یک سال میتوان ماهانه به هر ایرانی حدود ۹۵ هزار تومان پرداخت کرد و تمام!
آماری که آقای جبرائیلی به عنوان رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی مجمع از این حیث که ایشان نقش مشورتی مهمی در تصمیمگیریهای کشور دارند به نظرم حتما باید بررسی شود.
آنطور که در متن ایشان آمده مستند آمار هم گزارش حسابرسی موسسه مفید راهبر نزدیک به آقای ایروانی، مشاور اقتصادی دفتر رهبری است که همین ماجرا رو مهمتر میکند.
جان کلام یادداشت این بخش است: «مجموع ارزش ریالی دارایی خالص این نهادها رقمی حدود ۹۶ هزار میلیارد تومان خواهد بود.»
گشتی در اخبار و عدد و رقمها بزنیم ببینیم موسسه مفید راهبر چگونه به این عدد رسیده است؟ قسمت ترسناک ماجرا اینجاست که آیا آمارها همینگونه به مقامات ارشد ارائه میشود؟
آقای فتاح در مورد درآمد (فقط درآمد و نه داراییها) سال ۹۸ بنیاد مستضعفان گفته بود: درآمد كل بنياد در سال ۹۸، ۳۶ هزار ميليارد تومان بوده است.
فتاح اواخر سال ۹۹ از سرمایهگذاری ۳۱ هزار میلیارد تومانی بنیاد در بخشهای مختلف کشور خبر داد.
خاطرات ۲۷ اسفند ۷۶ آقای هاشمی رفسنجانی هم میتونه به ما چشمانداز خوبی بده
«آقای آلاسحاق، وزیر سابق بازرگانی آمد. قائممقام بنیاد مستضعفان است. گزارشی از وضع بنیاد داد. بیش از ۴۰۰ شرکت و بیش از پنج هزار میلیارد تومان، املاک و مستغلات…»
از ۷۶ تا الان ۲۴ سال میگذرد! آن پنج هزار میلیارد تومان امروز چقدر ارزش دارد؟
در گزارش عملكرد سال ۹۵ بنياد مستضعفان، دارايیهای اين بنياد بيش از ۱۴ ميليارد دلار تخمين زده شده بود؛ رقمی كه با توجه به نرخ دلار در آن سال به بيش از ۵۶ هزار ميليارد تومان میرسيد.
مدیر عامل سازمان اموال و املاک ستاد اجرایی فرمان حضرت امام سال ۹۰ آماری از املاک ستاد داد و گفت: میزان داراییهای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در بخش اموال و املاک ۵۰ هزار میلیارد تومان است. قیمت زمین از سال ۹۰ تا امروز چقد افزایش پیدا کرده؟
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) اوایل سال گذشته گفت: تاکنون ۲۷ هزار میلیارد تومان از سوی این ستاد برای مقابله با شیوع ویروس کرونا اختصاص یافته است. این عدد فقط هزینهکرد ستاد برای مقابله با کروناست و نه حتی همه هزینهکرد ستاد.
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) سیستان و بلوچستان اواسط پارسال گفت: این ستاد تاکنون فقط در این استان بالغ بر ۱۰ هزار و ۷۲۸ میلیارد تومان در غالب ۱۰ هزار و ۶۰۲ طرح در استان سرمایهگذاری کرده است.
بررسی صورت های مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه ۱۳۹۸ بانک سینا (وابسته به بنیاد مستضعفان) نشان میدهد که میزان داراییهای این بانک به ۲۴.۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.
این عدد برای سال ۹۸ است و فقط مربوط به یکی از شرکتهای بنیاد!
دهها شرکت و هلدینگ دیگر وجود دارند که بررسی هر کدام نشان میدهد عددی که در گزارش روزنامه فرهیختگان به عنوان دارایی ۶ نهاد اقتصادی انقلابی اعلام شده خیلی با واقعیت فاصله دارد.
نکته مهمی که باید مدنظر قرار داد این است که به نظر میرسد خیلی از این شرکتها مدتهاست تجدید ارزیابی داراییها نکردهاند و اعدادی که به عنوان دارایی مطرح شده چندان دقیق نیست.
مسأله من در اینجا درست یا غلط بودن و چگونگی اجرای ایده آقای احمدینژاد در مورد این نهادها نیست، مساله مهم این است که آیا مشاورین ارشد مسئولین با چنین آمار و ارقامی به سراغ آنها میروند و تصمیمات کلان کشور بر اساس همین مدل گزارشها گرفته میشود؟
انتهای پیام