خرید تور نوروزی

واکنش سخنگو به شایعه‌ی «ممنوع‌الخروجی همسر ظریف»

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برخی از کانال های خبری مدعی شده اند که همسر آقای ظریف ممنوع الخروج شده است، گفت: در فضای مجازی روزها ده ها و صدها خبر از این دست منتشر می شود و این گونه خبرسازی‌ها ارزش آن را ندارد که وقت دوستان درباره آن گرفته شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ابتدای نشست خبری خود در راستای محکوم کردن جنایت‌های شرم آور رژیم اشغالگر علیه مردم فلسطین بیانیه‌ای را به زبان عربی قرائت کرد.

به گزارش ایسنا، متن این بیانیه که از سوی سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت خارجه قرائت شد بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جمهوری اسلامی ایران، دور جدید تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به مردم بی‌دفاع فلسطین و نواز غزه را که منجر به شهادت دهها غیرنظامی از جمله زنان و کودکان و ویرانی تعداد زیادی از ساختمانهای مسکونی و منازل مردم شده و نشانه بارز نقض حقوق بشر، حقوق بشردوستانه و حقوق بین الملل است، به شدت محکوم می نماید.

متاسفانه در سایه حمایتهای بی شرمانه برخی دول غربی، شاهد این هستیم که تجاوزات رژیم صهیونیستی افزایش یافته است و از همین رو، مردم فلسطین که برای بازیابی همه حقوق خود در حال مبارزه هستند، از حق ذاتی و طبیعی برای دفاع از خود برخوردار می باشند و تا زمانی که ملت استوار فلسطین به همه حقوق خود دست یابد و حاکمیت خود را بر تمام سرزمین فلسطین اجرا کند، مقاومت مشروع تنها راه مقابله با تجاوزات و اشغالگری این رژیم است.

استیفای حقوق فلسطین صرفا یک موضوع عربی ـ اسلامی نیست بلکه یک مسئولیت جهانی است و جمهوری اسلامی ایران- همراه با ملل اسلامی و کلیه ملل آزاده جهان که متعهد به دفاع از مظلوم میباشند- در کنار مردم قهرمان فلسطین ایستاده است و از دولتها و سازمان های مسئول بین المللی می خواهد که به بی طرفی غیرقابل قبول خود در قبال متجاوز پایان دهند.

همچنین از ملتها، سازمانها و دولتهای مسلمان و بویژه سازمان همکاری های اسلامی دعوت می کنیم تا در یک جبهه واحد، در مقابل تجاوز آشکار و اقدامات تروریستی ارتش رژیم صهیونیستی، در کنار مردم مظلوم و بی دفاع فلسطین قرار گیرند. جمهوری اسلامی ایران معتقد است که اقدمات مجرمانه رژیم اشغالگر قدس، جنایت علیه بشریت است و باید به عنوان نسل کشی و جنایت علیه بشریت مورد شناسایی قرار گیرد.

به علاوه به جامعه بین المللی هشدار می دهیم که رژیم صهیونیستی با تلاش در ایجاد ناامنی و بی ثباتی در تمام منطقه به دنبال رسیدن به اهداف شوم و خطرناکی است که سرانجام، صلح و امنیت جهانی را مورد تهدید قرار می دهد. در همین راستا، از شورای امنیت سازمان ملل می خواهیم به ماموریت و وظیفه ذاتی خود عمل نماید و با فشار بر رژیم جعلی اسرائیلی جهت پایان دادن فوری به عملیات تجاوزکارانه و تروریستی خود، اجازه ندهد که حقوق مردم فلسطین توسط رژیم اشغالگر قدس و حامیان این رژیم تجاوزکار پایمال شود.

در پایان تاکید می کنم که تنها راه حل عادلانه مساله فلسطین، اجرای همه پرسی مردمی با مشارکت همه ساکنین واقعی فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی در راستای حق تعیین سرنوشت می‌باشد.

امیدوارم به زودی شاهد لحظه ای باشیم که با دیدن فلسطین آزاد شده، امن و بدون اشغال، دیدگانمان روشن شود.

و ماالنصر الا من عندالله العزیز الحکیم

به گزارش ایسنا، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در نشست خبری خود با رسانه های داخلی و خارجی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه به تازگی میدل ایست گزارشی درباره روند مذاکرات ایران و عربستان منتشر کرده و در این گزارش اعلام کرده که ایران از ریاض خواسته که به تهران در راستای دور زدن تحریم ها و فروش نفت کمک کند، تصریح کرد: این یک خبرسازی است و چنین مطالبی صحت ندارد.

وی تأکید کرد: گفت‌وگوهای ما با عربستان در ارتباط با موضوعات دوجانبه، منطقه ای و بین المللی است و این مذاکرات در ارتباط با این مسائل پیگیری می شود و این خبرسازی ها صحت ندارد.

این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برخی از کانال های خبری مدعی شده اند که همسر آقای ظریف ممنوع الخروج شده است، گفت: در فضای مجازی روزها ده ها و صدها خبر از این دست منتشر می شود و این گونه خبرسازی‌ها ارزش آن را ندارد که وقت دوستان درباره آن گرفته شود.

وی در همین ارتباط تصریح کرد: همسر آقای ظریف ایشان را در سفر به سوریه و ادامه سفر ایشان همراهی کرده اند و این شایعات ارزش پرداختن ندارند.

خطیب زاده همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شما به عنوان سخنگوی وزارت خارجه در جریان آخرین پیگیری ها در ارتباط با این موضوع که فایل صوتی آقای ظریف چگونه و توسط چه کسانی منتشر شده است هستید یا نه، گفت: به نظر من به اندازه کافی درباره این فایل صحبت شده است. مسئول پیگیری این موضوع را آقای رئیس جمهور، وزارت اطلاعات تعیین کرده اند و این وزارتخانه نیز اقدامات خود را انجام می دهد. ما با آن ها در تماس هستیم و به محض اینکه به نتیجه برسند یا مصلحت بدانند پروسه ای که تا امروز انجام شده است را بیان کنند اطلاع رسانی خواهند کرد.

وی ادامه داد: وزارت امور خارجه در کنار نهاد ریاست جمهوری سعی کرده که کمک کند این موضوع زودتر به نتیجه برسد.

این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره برگزاری سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری در خارج از کشور و اینکه مشخص است که در کدام کشورها این انتخابات به منظور مشارکت ایرانیان خارج از کشور برگزار خواهد شد و صندوق های رأی اختصاص داده می شود، تصریح کرد: در طی روزهای اخیر در خصوص ستاد برگزاری انتخابات در خارج از کشور جلساتی را داشته ایم. این ستاد مثل دوره های انتخابات ریاست جمهوری گذشته در معاونت کنسولی و پارلمانی وزارت خارجه تشکیل شده است و همه بخش ها و دستگاه هایی که باید عضو آن باشند در آن حضور دارند، احکام صادر شده است و به صورت منظم این جلسات در حال برگزاری است.

خطیب زاده خاطر نشان کرد: طبیعتا در تمامی پایتخت ها و شهرهایی که وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران دفتر فعالی دارد با هماهنگی دولت میزبان صندوق آرا در نظر گرفته خواهد شد.

وی ادامه داد: مثل دوره های قبلی تلاش می شود در شهرها و حوزه هایی که ایرانی ها حضور دارند اما دفتر یا نمایندگی فعال از سوی ایران وجود ندارد با کمک دولت های محلی و ایرانیان مقیم آنجا حوزه های اخذ آرا داشته باشیم.

خطیب زاده تصریح کرد: نتیجه فعالیت ها هر چه به زمان برگزاری انتخابات نزدیک تر می شویم دقیق تر اعلام خواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در ادامه نشست خبری خود که با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار شده بود در پاسخ به سوالی در مورد برخی از حملات صورت گرفته به کشتی های ایرانی و اینکه آیا این حملات مورد بررسی قرار گرفته اند یا نه، گفت: حملاتی که به کشتی ها در آب های بین المللی و حوزه دریای مدیترانه و… صورت گرفته بررسی و ریشه یابی شده است. البته من گزارش نهایی هر کدام از این حملات را جداگانه ندارم و فکر می کنم باید منتظر باشیم که مراجع ذیربط در این زمینه جمع بندی حرفه‌ای و نهایی خود را داشته باشند و در این زمینه اطلاع رسانی کنیم.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در طول روزهای اخیر شاهد یک سکوت خبری در ارتباط با مذاکرات وین بوده ایم و علت این موضوع چیست و اکنون روند مذاکرات به چه نحو است، گفت: در مورد مذاکرات وین سکوت خبری وجود ندارد. البته خبرسازی نیز معنا ندارد، موضوعی که برخی از رسانه های غربی انجام می دهند.

خطیب زاده با بیان اینکه آنچه که در وین در حال رخ دادن است ادامه گفت وگوهای فنی در قالب سه کارگروه هسته ای، رفع تحریم ها و ترکیبات اجرایی است. همان طور که پیش از این گفتم در طی این رایزنی ها درصد بسیار بالایی از براکت ها (جای خالی ها) در کارگروه ها تکمیل شده است و البته آنچه که باقی مانده قابل توجه است.

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه ما در چارچوب سیاست های عالیه نظام بر مواضع و دیدگاه های خود تأکید و پافشاری می کنیم، ادامه داد: به نظر می آید که باید فرصت بدهیم ضمن اینکه اجازه نمی دهیم این گفت‌وگوها فرسایشی شود نمی خواهیم توافقی نیز صورت بگیرد که در چارچوب سیاست های عالی نظام و دستورالعمل های ابلاغ شده از سوی تهران نباشد.

وی با بیان اینکه در جریان مذاکرات در برخی از حوزه ها کندی هایی وجود داشته و در برخی از حوزه ها و زمینه ها پیشرفت هایی حاصل شده است، تصریح کرد: روز گذشته آقای عراقچی رئیس تیم مذاکره کننده ایران جلسه ای را با هیأت های کشورهای اروپایی در نشست وین داشتند و تصمیم گرفته شد که در چند روز آینده مجددا کمک کنند که در حوزه کارگروه ها تا جایی که ممکن است جمع‌بندی‌ها صورت بگیرد و اگر در جمع بندی‌ها نیاز به بازگشت هیأت ها به پایتخت ها جهت انجام رایزنی بیشتر باشد احتمالا در آخر هفته این کار صورت بگیرد. باید منتظر باشیم و ببینیم که در یکی دو روز آینده این گفت‌وگوهای فنی به کجا می رسد.

خطیب زاده همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در چند روز آینده توافق سه ماهه صورت گرفته بین ایران و آژانس به اتمام می رسد و آیا با توجه به روند مذاکرات وین و بحث های صورت گرفته قرار است این توافق تمدید شود، تصریح کرد: در مورد توافق صورت گرفته باید به چند نکته توجه کنیم، در ابتدا اینکه قانون مجلس الزام آور است و آنچه که بین ایران و آژانس توافق شده است در همان چارچوب است. قانون مجلس بر توقف دسترسی های فراپادمانی آژانس تأکید کرده است. این موضوع از سه ماه گذشته آغاز شده است و آژانس هیچ دسترسی فراپادمانی ندارد. توافقی که بین دو طرف صورت گرفته این بود که فیلم ها ضبط شود و در اختیار آن ها (آژانس) قرار نگیرد. در پایان سه ماه می توانیم تصمیم بگیریم که نوارها پاک شود و یا اینکه براساس تصمیماتی که صورت می گیرد این توافق تمدید شود.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: توافقی که بین ایران و آژانس از جمله در مورد این فیلم ها صورت گرفته یک موضوع داخلی بین ایران و آژانس است و اگر این توافق را ادامه دهیم نقض قانون مجلس نخواهد بود.

خطیب زاده تصریح کرد: با توجه به روند مذاکرات صحبت هایی صورت گرفته که به این توافق و فرصت ایجاد شده فرجه ای داده شود و اگر مذاکرات در مسیر درستی باشد شاید این تصمیم گرفته شود ولی در هر صورت دسترسی های فراپادمانی به آژانس داده نمی شود.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری اعلام کرده که در صورت پیروزی در انتخابات، سفرایی که به تازگی به محل مأموریت اعزام شده اند بازگردانده خواهند شد و آیا چنین سازوکاری در وزارت خارجه وجود دارد، تصریح کرد: من نمی دانم که کدام یک از کاندیدا چنین حرفی را زده است ولی باید توجه داشته باشیم که وزارت خارجه یک دستگاه حاکمیتی است و سیاست ها و دیپلماسی که پیگیری می کند سیاست ها و دیپلماسی نظام است و در چارچوب قانونی و حرفه ای خود بدون توجه به این دولت و آن دولت سفرا اعزام می شوند. هیچ وقت این گونه اقدامات مرسوم نبوده است. البته وزارت خارجه نیز این رویه را داشته است که در چند ماه آخر و سال برگزاری انتخابات سفیری اعزام نکند ولی همه دوستان به این موضوع توجه کنند که سفرایی که اعزام می شوند به عنوان سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایرانی استوارنامه خود را به رئیس کشور میزبان می‌دهند. در ایران نیز همین گونه است و سفرا به عنوان نمایندگان کشورشان در ایران حضور دارند. به نظرم این گونه نگاه ها و سخنان غیرحرفه ای است.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین با اشاره به گفت‌وگوی اخیرش با اعضای کمیته ملی المپیک تصریح کرد: با توجه به در پیش بودن برگزاری المپیک توکیو در جریان دیدارهایی که صورت گرفت تصمیم گرفته شد که کمیته مشترکی بین وزارت خارجه و کمیته المپیک در ارتباط با ابعاد فرهنگی، کنسولی، اقامتی و تغذیه ورزشکارانمان که در المپیک توکیو حضور دارند انجام شود و سفارت ایران در ژاپن نیز اقدامات خوب و موثری در این زمینه انجام خواهد داد.

این دیپلمات ارشد کشورمان ادامه داد: امیدواریم که وزارت خارجه کمک کننده خوبی به کمیته المپیک برای حضور مقتدرانه ایران در المپیک توکیو باشد.

خطیب زاده همچنین در پاسخ به سوالی در مورد یکی از توییت های اخیر دبیر شورای عالی امنیت ملی خطاب به خبرنگار پرسش کننده تصریح کرد: من توییت مورد اشاره شما را ندیده ام ولی خدمت شما باید عرض کنم که ایران همواره به دنبال ایجاد ترتیبات فراگیری در مورد موضوع امنیت دسته جمعی در حوزه خلیج فارس، منطقه غرب آسیا از جمله افغانستان بوده است.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران با بیان اینکه وزیر خارجه کشورمان در ادامه سفر تور اروپایی خود امروز با مقامات واتیکان دیدار می کند، افزود: ایشان همچنین دیدارهای دوجانبه ای با برخی از مقامات اروپا خواهد داشت.

خطیب زاده همچنین در این نشست در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر احتمال توافق مقدماتی بین ایران و ۱+۴ اظهار کرد: گفت‌وگوها در وین ادامه دارد. هر سه کارگروه تشکیل شده کارهای خودشان را انجام می دهند. رئیس هیأت ایرانی با روسای هیأت های دیگر در وین رایزنی و جلساتی داشته است و این جلسات ادامه دارد. درصد قابل توجهی از براکت ها و یا جای خالی های باقی مانده در این کارگروه ها تکمیل شده است و توافقاتی صورت گرفته است. درصدی از این براکت ها احتیاج به تصمیمات سیاسی دارد که حتما باید این تصمیمات در پایتخت‌های کشورها گرفته شود.

وی ادامه داد: موضوعی به نام توافق اولیه وجود ندارد و هیچ توافقی صورت نمی‌گیرد مگر اینکه در مورد همه چیز توافق صورت گرفته باشد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با سیاست ایران برای دفاع از مردم مظلوم فلسطین و سخنرانی روز گذشته وزیر امور خارجه در نشست مجازی سازمان همکاری اسلامی در مورد موضوع فلسطین تصریح کرد: موضوع فلسطین موضوع اول جهان اسلام است و همواره یکی از پیام های مهم انقلاب اسلامی حمایت از مردم فلسطین بوده است و این موضوع در عرصه سیاست خارجی در اولویت ما قرار دارد.

وی همچنین در مورد اقدام برخی از کشورهای عربی در راستای عادی سازی روابطشان با رژیم صهیونیستی و تأثیر این موضوع بر حمایت های اخیر رژیم صهیونیستی گفت: متأسفانه برخی نمایش های عادی سازی روابط در این راستا بود که موضوع اول جهان اسلام که مسئله فلسطین است به فراموشی سپرده شود ولی همین تحولات در سرزمین های اشغالی بیانگر این موضوع است که هیچ نمایشی نمی تواند موضوع اول جهان اسلام را به حاشیه ببرد.

خطیب زاده همچنین به رایزنی‌های دیپلماسی کشورمان در ارتباط با تحولات اخیر فلسطین با دیگر کشورها اشاره کرد و گفت: از همان لحظات اول به صورت جدی این موضوع را پیگیری کردیم و سخنرانی روز گذشته آقای ظریف نیز چند بند مشخص داشت از جمله ضرورت شناسایی جنایت هایی که رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی انجام می دهد به عنوان جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت.

خطیب زاده تأکید کرد: سازمان ملل، سازمان همکاری اسلامی و دیگر سازمان هایی که در این حوزه مسئول هستند باید به صورتی موثر این موضوع را پیگیری کنند و از ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی جلوگیری کرده و در راستای دفاع از حقوق حقه مردم فلسطین نیز اقدامات موثری انجام دهند.

وی در همین راستا گفت: ما از آرمان فلسطین کوتاه نمی آییم و همواره در کنار مردم فلسطین قرار داریم.

این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در این نشست در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با علت لغو سفر ظریف به اتریش و مسائلی که در این زمینه مطرح شده است، گفت: در تور اروپایی آقای ظریف برخی از سفرها در دست نهایی شدن بود از جمله سفر به اتریش اما ما با در نظر گرفتن جمیع شرایط تصمیم گرفتیم که این سفر انجام نشود و آقای ظریف نیز به مصحلت ندانستند که این سفر انجام شود.

وی با بیان اینکه ما در کنار ملت فلسطین هستیم، افزود: متأسفیم که برخی از کشورهای اروپایی تصمیم گرفته اند که در کنار ظالم و جنایتکار بایستند.

خطیب زاده همچنین گفت: روابط ما با کشورها از جمله کشورهای اروپایی از عامل ثالث اثر نخواهد پذیرفت و روابط خوب مان را با دیگر کشورها از جمله اتریش ادامه خواهیم داد و تصمیم خودمان هم برای حمایت همیشگی از مقاومت مشروع و اخلاقی مردم فلسطین یک تصمیم قطعی است.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه به تازگی نشریه الشرق الاوسط مبنی بر اینکه ایران از سال ۲۰۱۸ به دنبال ساخت سلاح هسته ای بوده است، گفت: هر چند وقت یک بار می بینیم که گزارش هایی از این دست منتشر می شود و همان‌هایی منبع این گزارش ها هستند که به ضدیت با ایران و ایجاد اختلال در مسیر گفت وگوهای ایران در چارچوب برجام معروف هستند. آن ها تاریخ روشنی دارند.

وی با رد مجدد این گونه گزارش ها تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران انباشت، نگهداری و تولید هر گونه سلاح هسته ای را در چارچوب دکترین خود نمی داند و براساس فتوای مقام معظم رهبری آن را حرام می داند و لذا در این مسیر حرکت نکرده است.

خطیب زاده گفت: ایران همواره شفاف در چارچوب تعهدات خودش حرکت کرده است و آژانس نیز در چارچوب نظارت های خود در سال های اجرای برجام تأکید کرد که ایران هیچ گونه انحرافی از تعهداتش نداشته است.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه با توجه به در پیش بودن برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آیا سیگنال هایی از طرف های غربی برای فرسایشی کردن مذاکرات به منظور تشکیل دولت جدید در ایران شنیده اید، تأکید کرد: ارتباط دادن آنچه که در وین در حال رخ دادن است به تحولات داخلی کشور، مسیر و ارتباط درستی نیست.

وی تأکید کرد: پرونده هسته ای ایران یک پرونده ملی است و به این دولت و آن دولت وابسته نیست. وزارت خارجه هم یک دستگاه حاکمیتی است و در چارچوب منویات مقام معظم رهبری و مصوبات شورای عالی امنیت ملی حرکت می کند.

خطیب زاده ادامه داد: اگر یک ساعت زودتر هم در چارچوب سیاست های عالی نظام و دستورالعمل ها بتوانیم تحریم های ظالمانه علیه مردم ایران را ملغی کنیم حتما تردیدی در این زمینه نخواهیم داشت.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با علت لغو سفر ظریف به وین و همچنین تأثیر تحولات اخیر در اراضی اشغالی بر مذاکرات وین با تکرار اظهارات پیشین خود گفت: آقای عراقچی رئیس هیأت ایرانی در مذاکرات وین هم در توییتی مواضع جمهوری اسلامی ایران و مواضع تیم مذاکره کننده را در ارتباط با این تحولات توییت کردند. تا امروز اتریش به عنوان مقر آژانس بین المللی انرژی اتمی و میزبان این گفت وگوها میزبان خوبی بوده است. روابط ایران و اتریش از عامل سوم اثر نخواهد پذیرفت و این دو موضوع متفاوت هستند و همان طور که پیش از این نیز گفتم تصمیم ما در مورد موضوع فلسطین یک موضوع قطعی است.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد واردات ۶۰ میلیون دوز واکسن روسی به ایران و همچنین آخرین پیگیری های وزارت خارجه در ارتباط با وارد شدن واکسن کرونا گفت: میزان دقیق واکسن وارد شده به کشور را از وزارت بهداشت یا گمرک بپرسید چرا که آن ها آمار تجمیعی دقیق تری دارند.

خطیب زاده ادامه داد: وزارت خارجه در کنار این موضوع که دانشمندان پرافتخار ایرانی در حوزه تولید واکسن تلاش های گسترده ای داشته و به دستاوردهای خوبی رسیده اند از ماه ها قبل با کشورهایی که صاحب این تکنولوژی بوده اند رایزنی ها و گفت‌وگوهایی را داشته که در چارچوب کواکس و چه در چارچوب روابط دو جانبه در این زمینه مذاکرات و اقدامات اولیه را آغاز کرده است.

وی همچنین گفت: فراموش نکنیم که موضوع همکاری ایران و کواکس برای تولید واکسن کرونا در سفر آقای ظریف به هاوانا صورت گرفت و توافقات اولیه در آنجا استارت خورد و آنچه که امروز به عنوان واکسن ایرانی و کوبایی در فاز سوم قرار دارد در همین راستا است. همچنین در جریان سفر وزیر خارجه چین به تهران و دیدار ایشان با آقای ظریف گفت وگوهای خوبی برای واردات واکسن کرونا از چین صورت گرفت و در این زمینه شاهد انجام اقداماتی هستیم.

سخنگوی وزارت خارجه خاطر نشان کرد: همچنین با روسیه برای واردات ۶۰ میلیون دوز واکسن و تولید مشترک واکسن توافقاتی صورت گرفته و این توافق غیر از توافقی است که در مورد چندین دوز قبلی انجام شده است و اگر اشتباه نکنم فرایند واردات این ۶۰ میلیون دوز از نیمه خرداد سال جاری آغاز خواهد شد.

خطیب زاده ادامه داد: سرعت گرفتن تزریق واکسن به گروه های حساس و گروه های سنی بالا، در چارچوب همین تحرکات و دیپلماسی جدی است که وزارت خارجه با همکاری و همراهی وزارت بهداشت و دستگاه های مرتبط دیگر در مورد واکسن کرونا انجام داده و می دهد.

وی همچنین در این نشست گزارشی از روند فعالیت های دیپلماتیک کشور در طول یک هفته گذشته ارائه داد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا