خرید تور تابستان

«انتخابات» ۱۴۰۰ و اهمیت شفافیت منابع مالی تبلیغات

ایرنا نوشت: یکبار یکی از دوستان برای نامزدی انتخابات مجلس یازدهم ثبت نام کرده بود. از او پرسیدم؛ “اگر تایید صلاحیت شدی برای تبلیغات ، پول داری”؟ پاسخ داد؛ ” نه آنقدر که برخی هزینه می کنند در واقع اصلا هیچی ندارم”!

پرسیدم ؛” نهایتا چقدر هزینه می کنی”؟ گفت؛” نهایت بتوانم ۱۰ یا ۲۰ میلیون تومان هزینه کنم که پول پوستر هم نمی شود” . آن دوست نازنین، راست می گفت. پول که نداشته باشی از پس تبلیغات خانه خراب کن هم برنمی آیی .بنابراین کسی که نامزد انتخابات می شود به تبلیغات برای شناساندن خودش به مردم نیاز دارد و قدر مسلم آنکه به منابع مالی زیادی هم نیاز دارد. ستاد انتخاباتی ، تراکت ، بروشور ، پوستر و نظایر آن ، همه، پول می خواهد.

البته اگر نامزد مورد نظر از تمکن مالی برخوردار باشد هزینه های سرسام آور تبلیغات برایش حل شده است اما مساله این است که همه از تمکن مالی برخوردار نیستند. اینجاست که ممکن است شماری از همشهری ها، دوستان و نزدیکان پولدار وارد میدان شوند و هزینه ها کنند. البته اینکه نامزد مورد نظر چگونه می خواهد این الطاف را جبران کند به خودش ربط دارد اما به مردم هم ربط دارد و این مردم هستند که او را بعد ها قضاوت خواهند کرد.

انتخابات ۱۴۰۰ و شفافیت در منابع مالی تبلیغات

شاید اولین سوالی که مردم، حین تبلیغات انتخاباتی فلان یا بهمان نامزد دارند این است که بودجه این هزینه های گزاف از کجا تامین شده است؟ و اینجاست که فرد مورد نظرباید پاسخگو سوالی بحق باشد که بدان شفاف سازی منابع تبلیغاتی می گویند.این شفاف سازی خیلی مهم است چون از عوامل مهم جلب اعتماد مردم است که از کلیدهای بسیار با اهمیت مشارکت بالا به شمار می آید؛ بنابراین نامزد و نماینده آینده ، باید از هر نظر، معتمد مردم باشد.

محمد شیخ زاده، رییس بسیج اساتید دانشگاه بجنورد امروز در گفت و گویی با ایرنا می گفت: شفاف سازی از ارکان اصلی مردم سالاری دینی محسوب می شود و نامزدها باید مسائل مالی خود را به صورت شفاف با مردم در میان بگذارند و هزینه های انتخاباتی خود را شفاف کنند؛ چرا که برخی از بده بستان هایی در زمان تبلیغات انتخاباتی و در برخی از ستادها دیده می شود و برخی از افراد متمکن وارد ستادهای تبلیغاتی می شوند که در نتیجه هزینه خود “طلب جایگاه ویژه” می کنند.

شیخ زاده این نوع تبلیغات را ” اشتباه “ارزیابی کرد که باید مدیریت شود و لازم است تا این تامین مالی تبلیغات در قانون مشخص شود و اگرچه این موضوع در سال ۹۸ در مجلس تصویب شد، ولی باید به جد به این موضوع رسیدگی کرد.
او افزود: در انتخابات گذشته ذهنیت هایی در مردم ما نسبت به چگونگی تامین منابع مالی نامزدهای انتخاباتی اعم از شوراها، ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی ایجاد شد و شفاف سازی منابع مالی نامزدهای در امر تبلیغات ، می تواند باعث شناخت مردم نسبت به نامزدها و مشارکت حداکثری آنها در انتخابات شود.

فواید کرونا در کاهش هزینه های تبلیغات انتخاباتی
شیخ زاده :نامزدها باید مسائل مالی خود را به صورت شفاف با مردم در میان بگذارند و هزینه های انتخاباتی خود را شفاف کنند؛ چرا که برخی از بده بستان هایی در زمان تبلیغات انتخاباتی و در برخی از ستادها دیده می شود و برخی از افراد متمکن وارد ستادهای تبلیغاتی می شوند که در نتیجه هزینه خود “طلب جایگاه ویژه” می کنند.راستش را بخواهید درست است که ویروس کرونا در جهان و ایرانمان سایه افکنده است و براساس بخشنامه های انتخاباتی وزارت کشور تجمعات تبلیغاتی در بسیاری از مکان ها از جمله اماکن سرپوشیده ممنوع است و دیگر مثل دوره های قبل نمی توان جنب و جوش انتخابات در فضای واقعی مثل خیابان ها و کوی وبرزن را داشت اما فضای مجازی را که از نامزدها نگرفته اند و با صرف هزینه هایی به مراتب کمتر از گذشته می توانند برای خود تبلیغ کنند بدون اینکه ریخت و پاشی اضافه صورت گیرد. اینطوری منظر شهری و زیبایی بصری معابر هم از آسیب انواع و اقسام پوستر و بیلبورد و دیگر موارد تبلیغاتی در امان می ماند.

منتهای مراتب، تبلیغ در فضای مجازی ، مقررات و هنجارهایی دارد که باید از آن تبعیت کرد و نباید فراموش کرد که در صورت تخطی از همین فضای مجازی ، دوباره احتمال برسرزبان ها افتادن و قضاوت ها پیش می آید .

اتفاقا امروز مرکز خبرگزاری جمهوری اسلامی در استان مرکزی (اراک) گزارشی با تیتر “فضای مجازی آوردگاه تبلیغی نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰” را منتشر کرده که در آن به برخی آسیب ها و در عین حال مزایای این فضا پرداخته شده است.

انتخابات ۱۴۰۰ و شفافیت در منابع مالی تبلیغات

تبلیغ در محیط مجازی شناسنامه دار

علی باستانی، مدیر اجرایی پایگاه خبری عصرمرکزی یکی از آسیب های فضای مجازی را فاقد شناسنامه داشتن برخی کانال ها و صفحات مجازی بیان کرد که ممکن است نامزدهای انتخاباتی به ورطه این صفحات بیفتند.

او گفت: با وجود چند سال از فعالیت عرصه مجازی هنوز حوزه شناسنامه‌ دار شدن برخی پیج‌ها و کانال‌ها در شبکه اجتماعی جای بحث و نظر دارد و نیاز است که در آستانه انتخابات برای پیشگیری از تخلف‌ها و رصد موثر فضای مجازی اقدامات مناسبی پیش‌بینی شود و نامزدها و هواداران آنان اگر بنا بر استفاده از بستر مجازی برای تبلیغات دارند در محیطی شناسنامه‌دار اقدام کنند و با مسئولیت پذیری از برنامه هایشان در فضای مجازی رونمایی شود.
تولید محتوای ارزشمند هم یکی از مباحث جدید انتخاباتی است که در فضای مجازی بسیار به چشم می آید که باستانی در این خصوص گفت: داوطلبان انتخاباتی در این عرصه بازیگران اصلی هستند و می‌توانند به کیفیت تبلیغات انتخاباتی وزن دهند و اقدامات و عملکرد خود را به شکلی جذاب و تاثیرگذار، ارایه و مردم را آگاهانه و هدفمند با ایده و عقایدشان در فضای مجازی آشنا کنند .

به گفته باستانی ، بسیار مهم است که ارتباط نامزدهای انتخاباتی با مردم یک‌سویه نباشد و از امکانات فضای مجازی برای بحث و نظرهای دوسویه و چندسویه حداکثر استفاده بشود تا افکار عمومی بتواند برنامه‌های نامزدها را به خوبی شناخته و فرصت چالش و نقد داشته باشد.

آمادگی اداره ارشاد اسلامی برای ثبت رسمی کانال و صفحات مجازی

حجت الاسلام «عباس دانشی» که مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی است نیز بر استفاده از فضای مجازی صحه گذاشت و گفت : فضای مجازی رسانه فراگیر است و به‌دلیل تعدد و تنوع داده‌ها، تولیدات و محتوا برای مخاطبان از جذابیت بالایی برخوردار است و باید از این امکان هوشمندانه بهره برد.
وی تاکید کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی آمادگی دارد که به صورت قانونمند بستر ثبت حقوقی رسمی کانال‌ها و پیج‌های مجازی را در سامانه وزارت متبوع فراهم کند. فعالان و مدیران شبکه‌های مجازی که مجوز فعالیت خود را ثبت رسمی کردند بر نحوه فعالیت و عملکردشان نظارت دقیق صورت می‌گیرد.
حجت الاسلام دانشی بیان کرد: مدیران شبکه‌های مجازی در زمینه تبلیغات داوطلبان انتخاباتی توجیه شده‌اند و انتظار است که در آستانه تبلیغات تنور انتخابات را در فضایی سالم گرمتر کنند.

وی با بیان اینکه در انتخابات پیش رو نظارت بسیار گسترده و فراگیر در حیطه وظایف این ارگان نیست، افزود: در صورت وقوع جرم، تخریب و شایعه‌پراکنی علیه هر کاندیدا به مراجع قضایی ارجاع و برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

انتخابات ۱۴۰۰ و شفافیت در منابع مالی تبلیغات

” افراد تخریب‌گر منتسب به ما نیستند” قابل پذیرش نیست

تخلف انتخاباتی ، چیزی است که نه فقط در دنیای واقعی بلکه در فضای مجازی هم وجود دارد البته درست است که خلاء های قانونی داریم اما دلیل نمی شود که همین خلاء ها دستمایه سوء استفاده برخی قرار گیرند بلکه اتفاقا ستادها به گفته سرهنگ احسان آنقی، رئیس پلیس فتای استان مرکزی، مکلف هستند در همین فضای مجازی بر اساس این ضوابط و مقررات عمل کنند.
به گفته آنقی ، انتشار مطالب خلاف واقعیت و شایعات علیه داوطلبان و توهین به سایر نامزدهای انتخاباتی در فضای مجازی، بیشترین جرم است که همچون سنوات گذشته امسال نیز کمابیش ممکن است مشهود باشد که باید اذعان داشت تمام قوانینی که در فضای فیزیکی و حقیقی وجود دارد در فضای مجازی نیز لازم الاجراست و با متخلفان برخورد قاطع و قانونی صورت می گیرد.
رئیس پلیس فتای استان مرکزی اضافه کرد: تخریب نامزد رقبای انتخاباتی با این عنوان که افراد تخریب‌گر منتسب به ما نیستند قابل پذیرش نیست و می طلبد نامزدهای انتخاباتی به طرفداران و حامیان خود تذکر بدهند که از قانون عدول نکنند.
البته این مقام انتظامی به شهروندان تاکید کرده است که اگر شهروندان، یک وقت در فضای مجازی، ناخواسته عضو کانال و گروه مجازی شدند بلافاصله خارج شوند چرا که با عضویت ناخواسته در این کانال‌های غیررسمی تمام اطلاعات گوشی‌های هوشمند افراد هک و مورد سرقت قرار می‌گیرد.
اینجاست که بار دیگر اهمیت فعالیت شبکه های اجتماعی و مجازی شناسنامه دار و موثق ، نمایان می شود و شهروندان حتما باید در این روزهای منتهی به انتخابات کمال دقت نظر و هوشیاری را در فضای مجازی داشته باشند.

نامزدها در این دوره با چه کسانی طرف هستند؟

از فضای مجازی و تبلیغات گفتیم که برای خودش جنبه های مثبت و منفی دارد اما مساله این است که نامزدها بالاخره باید تبلیغ کنند و دیگران را قانع کنند که به آنها رای بدهند. اما پرسش این است که نامزد مورد نظر باید مردم شناس خوبی هم باشد و تغییرات اجتماعی را هم لحاظ کند چرا که مردم هر دوره با دوره های قبلی ، تفاوت دارند.

امروز ، مهدی فتاحیان ، دبیر حزب اسلامی کار استان کرمانشاه در همین خصوص از تغییر نسلی گفت. او در میزگردی با عنوان “اقتصاد؛ بحث اصلی انتخابات ریاست جمهوری/ نامزدها راهکار عملیاتی بدهند” گفت: موضوعی که در جامعه ما بسیار مهم است تغییر نسل است؛ بعد از ۴۳ سال که از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد امروز با نسلی مواجه هستیم که نگاه تئوریک و شعاری را نمی‌پذیرد چون مطالبات این نسل تغییر کرده است و باید برای آنها به صورت عملیاتی کار کرد تا نتیجه این اقدامات را به صورت عینی در مسایل اقتصادی ببیند.

انتخابات پرشور در کنار بصیرت سیاسی

همه جوامعی که انتخابات به نحوی از انحاء برگزار می کنند ، مشارکت بالا را خواهان هستند اما مشارکت بالا وقتی جواب می دهد که با بصیرت سیاسی هم توام باشد وگرنه احساساتی شدن و مشارکت بالا ممکن است در آینده کار ها را خراب کند.

اکبر میثاقی کلهر ، دبیر جبهه ایستادگی استان کرمانشاه و عضو شورای مرکزی نیروهای انقلاب استان کرمانشاه در این خصوص می گفت: متاسفانه در دوره‌های گذشته انتخابات، رئیس جمهور با احساسات انتخاب می‌شد اما امروز جوانان باید هوشیار باشند و با کف و سوت انتخاب نکنند و باید با بصیرت سیاسی انتخابی آگاهانه داشته باشند تا بخشی از مشکلات کنونی هم حل شود.

این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه گفت: اگر مردم با یک بصیرت سیاسی رییس جمهور خود را انتخاب کنند این دلخوری‌ها هم از بین می‌رود و وضعیت کنونی هم با انتخاب رییس‌جمهوری که بتواند مشکلات معیشتی را حل کند، تغییر می‌کند؛ همانطور که در سال ۵۷ در انقلاب پیروز شدیم امروز نیازمند یک انقلاب اقتصادی هستیم و همه احزاب، سیاسیون، نخبگان و رسانه‌ها باید با تشویق مردم به حضور در انتخابات زمینه‌های این انقلاب اقتصادی را فراهم کنند.

مساله غیر قابل حل نداریم

مردم از عملکرد برخی مسئولان دلخور هستند که دلخوری آنان کاملا بجاست ؛ چرا که با معیشت آنان در ارتباط است این را همگان می دانند . یعنی همه می دانند که مردم بابت مشکلات اقتصادی و معیشتی ناراضی هستند و اگر کسی پیدا شود منکر این قضیه باشد یا احتمالا دارد غرض ورزی می کند یا اینکه از کهکشان دیگری آمده است .ضمن اینکه همه نامزدها آمده اند با این شعار که می خواهند مشکل مردم را حل کنند اما آیا مشکل اقتصادی مردم حل می شود؟

حجت‌الاسلام عباس دشتی، مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان بوشهر امروز به ایرنا گفت:مساله غیر قابل حلی در کشور وجود ندارد و می‌توان راهکارهای عملی برای مقابله و حل معضلات مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی ارائه کرد با ایجاد امیدواری در بین مردم آنها را برای شرکت در پای صندوق‌های رای ترغیب می‌کند.

وی تاکید کرد: توجه به اقتصاد درون زا و حرکت فعالانه کشور با توجه به توان داخلی از اصولی است که لازم است مورد توجه نامزدهای انتخاباتی در ارائه برنامه قرار گیرد.

انتخابات ۱۴۰۰ و شفافیت در منابع مالی تبلیغات

حجت‌الاسلام محمدرضا عصمتی، امام جمعه تربت‌حیدریه نیز اظهارداشت: اشتغال جوانان، مشکلات معیشتی قشر ضعیف جامعه،مافیای وارداتی که تولید کشور را از بین ‌برده است و کمر آن را شکسته و بی‌توجهی به جوانان مبتکری که خلاقیتی دارند از مشکلات کشور است که باید برطرف شود و بر این اساس باید مدیری را انتخاب کرد که توجه وی بر معضلات اصلی کشور، متمرکز و برای رفع آنها برنامه داشته‌ باشد.
عصمتی افزود: این بدان معناست که مردم،فرد توانمند و کارآمدی را انتخاب کنند که در عرصه های مختلف کشور، قادر باشد به وظیفه خطیر خود عمل کند.

اتتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا