چیست یاران طریقت بعد از این تکلیف ما!
محمد توکلیان در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز با عنوان «چیست یاران طریقت بعد از این تکلیف ما» نوشت:
بعد از اعلام کاندیداهای صلاحیتشده به عقیده برخی از کارشناسان سیاسی، دیگر بازی پنهانی وجود ندارد، صحنه کاملا مشخص است؛ باید فردی خاص از صندوق بیرون بیاید به همین خاطر دیگر حاضر به انجام حتی کوچکترین ریسک و خطری نبودهاند و فردی همچون علی لاریجانی با آن سوابق رد صلاحیت میشود. حال در این صحنه به غیر از سه نفر یعنی آقایان همتی، مهر علیزاده و رضایی سایر افراد در نقش کاندیدای حمایتی برای آن فرد خاص حاضر شدهاند.
با فرض صحت این تحلیل که به نظرم در بخشی از جامعه وجود دارد چه راهکاری میتوان اندیشید و یا چه رفتاری در جبهه مقابل میتوان انجام داد که در چارچوب قانون بوده اما بر هم زنندهی بازی و اقدامات غیر قانونی جناح تمامیتخواه باشد.
برخی عدم شرکت در انتخابات را تجویز میکنند که عدم شرکت خود یک انتخاب است و خود فرستنده پیامی روشن برای بازیگران داخلی و خارجی است، به عقیده نگارنده این شیوه فاقد نتایج اشاره شده در بالا حداقل برای این انتخابات است، گواه من شیوه و سخنان در پیش گرفته شده افراد موثر در جناح مقابل است که چندان هم ناراضی از پیش گرفتن این رویه توسط مردم نیستند که البته هوشمندانه به این نتیجه رسیدند که در انتخابات پرشور و با اقبال بالا همیشه طرف شکست خورده بودند، از سوی دیگر مشاهده میشود که از پیش مقصر عدم شرکت را عملکرد دولت کنونی که مورد حمایت جناح اصلاحطلب است می دانند و با مقایسهی حال، اتفاق اقتاده و نتایج موجود با حال اتفاق نیفتاده و نتایج ناموجود و سرانجام برجام اتفاق افتاده با سر انجام برجام اتفاق نیفتاده، همه کاسهها را بر سر انتخاب مردم میشکنند و بی آبرویی آن را به خیال خودشان به حداقل میرسانند. بگذریم از کرونا که حتما او هم نقشی خواهد داشت و دیگر اینکه عدم شرکت مسیری است که در انتخابات مجلس گذشته پیش گرفته شده است و نتیجه آن بر همگان مشخص است.
پس در این رویکرد هیچ کدام از نتایجی را که طرفدارانش به آن دل خوش کردهاند متصور نمیباشم البته نتایج دیگری که به آن اشاره میرود هم وجود دارد که به نظرم به قدری دور از واقع است که ارزش اطاله کلام را ندارد.
اما گزینهی دیگری که شاید بشود نیم نگاهی به آن داشت رای به یکی از گزینه های نا محتمل (همتی، مهر علی زاده، رضایی) که نمیشود آن ها را جزء گزینههای پوششی و حمایتکننده فرد خاص در نظر گرفت، این رویکرد باعث ریزش آرای نامزد مورد حمایت تمامیتخواهان از سبد آرای افرادی که به هر دلیلی میخواهند رای بدهند ولی جزیی از افرادی که از پیش انتخاب خود را کردهاند نمیباشند و همچنین تشویق افراد به شرکت و رای به گزینههای معتدل، که بعد از اعلام صلاحیتها تصمیم به عدم مشارکت گرفتهاند، شاید خوشبینانه باشد که خروجی این عمل پیروزی کاندیدای معتدل و یا به دور دوم کشیده شدن انتخابات دانست ولی در بدبینانهترین حالت پیروزی حداقلی جناح تمامیتخواه به بی آبرو شدن و به وجود آمدن شرایط سخت برای آنها میانجامد که صحنه را جوری چیدهاند که رای و نظر مردم را بی ارزش کند .
آری، به نظرم با کمی همت بتوان بار دیگر با صدایی بلندتر و قامتی افراشته دست رد به سینه همه آنها زد که خود را رئیس میپندارند و مردم را مرئوس. آری با همتی دیگر می توان آن تلاش که از 2 خرداد که نه از 28 مرداد و شاید پیش تر تا 28 خرداد به پیش برد. این روش تمام آزادی خواهان و مصلحان تاریخ است که کوچکترین روزنهها را وزنهای در سمت مردم کنند و نه با چشم پوشی از آنان دستاوردهای گذشته را درفضای عمومی و مجازی را در تاریکی نهند.
انتهای پیام
همیشه اصلاحطلبان خود را مردم و جمهور معرفی می کنند و طرف مقابل را اقلیت و بی منطق.به اسم اصلاح آمدند ولی به کام اسلامیت نظام.با تَکرار وضع را به اینجا رساندند وحالا هم طلبکار شدند.هشت سال پیش وعده ی رفع تحریم دادند،تحریم ها دو برابر شد و روشن شد که هیچ برنامه ی اقتصادی و از قبل تعیین شده ندارند.حالا هم طلبکارند!عجبا
مجلس انقلابی چند درصد رای داشته ؟؟ ریاضی بخون کمی تا بدونی 80 درصد بیشتر از 20 درصده
اگر از این کمی همت ، همتی ما پیروز نشود و اتفاقا برای تمامیت خواه گزینه انتخاب پرشور ایجاد شود را چه می گویید آن وقت چه خاکی بر سر خود باید بکنیم