نقد سعید زیباکلام به موضعگیری جامعه مدرسین
سعید زیباکلام، استاد اصولگرای دانشگاه تهران در یادداشتی تلگرامی نوشت:
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آقای سید هاشم حسینی بوشهری، در جریان انتخابات اظهار کرد که: “… ما نمیگوییم شورای نگهبان معصوم است، اما به عنوان یک نهاد تعریفشده در قانون اساسی، آنچه را مطرح میکند باید برای همه حجت باشد.”
- این سخن مایه تعجب و شگفتی فوقالعادهایست زیرا بوضوح مبتنی بر این پیشفرض است که صِرف تعریفشدگی نهادی در قانون اساسی موجب حجیّت تصمیمات و سیاستها و رویههای آن نهاد میشود! تصور نمیکنم نیازی به موشکافی باشد تا دریابیم این سخن هیچ جایی برای نظارت سایر نهادهای دیگر نظام، برای نظارت و انتقاد و اعتراض نخبگان علمی، نقّادی فعالان عرصه سیاست، و رکن بسیار مهم دیگر مردمسالاری، یعنی رسانهها، باقی نمیگذارد.
مطابق نظر جامعه مدرسین حوزه علمیه، و دستکم مطابق نظر رئیس شورایعالی آن تشکل بسیار پرقدرت سرنوشتسازِ حدودا قدسی، اَنظار و اعمال شورای نگهبان و سایر نهادها و شخصیتهای مذکور در قانون اساسی تقریبا اگر نه تماما حجیت دارد! و نتیجتا هیچ فرد یا گروهی از مردم نمیتواند در آن کمترین شک و تردیدی روا دارد. - اگر آنچه تا اینجا گفتهام روی هم رفته مقبولیت و وجاهتی داشته باشد در اینصورت این سوال مطرح میشود که: نکند این رویکردِ اصولی یا بنیانیِ حجّیتبخشی جامعه مدرسین حوزه در سایر عرصههای نظری و عملی نیز جاری باشد؟ یعنی، نکند این تشکل در اغلب یا تمام موارد دیگر هم بدین شیوه عمل میکند؟ که اگر چنین باشد وامصیبتا!
- اینک میخواهم سوالی اندیشهای مطرح کنم: آیا روشن نیست که این رویکرد به حجّیت و چگونگی حصول آن، دلالت بر چه نوع معرفتشناسی و روششناسی دارد؟
- و در عرصه سیاسی، آیا نوعی صغیرپنداری و صغارتپذیری در عمق این رویکرد سیاسی مشاهده نمیشود؟
- آیا با این رویکرد سیاسی میتوان دم از مردمسالاری و جمهوریت و تضارب آراء و آزادی احزاب و آزادی بیان و آزادی اندیشه و حق تعیین سرنوشت سیاسی زد؟
- آیا جامعه مدرسین حوزه علمیه قم صلاح نمیداند تکلیف خود را روشن و سپس موضع حاصله را از سر صدق و بصیرت اُخروی، شفاف به ملّت ایران اعلام کند؟
“النجاه فیالصدق”
انتهای پیام
آقا سعید . مشکل خیلی ها آزادگیه. ولشون کنید و بگذارید متنعم باشند