علمالهدی: مقصران ساخت نیروگاهها محاکمه شوند
سیداحمد علمالهدی، امام جمعه مشهد گفت: میان تولید و مصرف برق فاصله ایجاد شده و مصرف ما ۱۱ هزار مگاوات بیشتر از سرانه تولیدی است و علیرغم اینکه طبق برنامه ششم توسعه بنا بود تا سالانه ۵ هزار مگاوات سرانه تولید برق ما افزایش پیدا کند اما به دلیل قصور دولتها و کمکاری مسئولان این هدف محقق نشده و باید در دادگاه ترک فعل که براساس سند تحول قوه قضاییه ایجاد شده است، مقصران ساخت نیروگاهها محاکمه شوند.
بهگزارش فارس، آیت الله سیداحمد علمالهدی در خطبههای سیاسی نماز جمعه این هفته مشهد که در صحن پیامبر اعظم(ص) حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به فرارسیدن سالروز قیام گوهرشاد و حماسه مردم مشهد در مبارزه با استکبار دینستیزانه رضاخانی گفت: اعتقاد به اسلام و محبت به سلاله پاک نبی مکرم اسلام(ص) با سرشت مردم ما عجین شده است و این ایام که به مناسبت فرارسیدن سالروز قیام گوهرشاد برای ما یادآور یک حماسه عظیم دیندارانه است، حکایت از این دارد که مردم ما حاضرند تا در برابر مزدور اجنبیپرستی همچون رضاخان قیام کنند در آستان نورانی علی بن موسیالرضا(ع) با سرنیزه ظلم جائرانه پهلوی اول به خاک و خون کشیده شوند اما دست از باورهای خود برندارند و دین خدا را تنها نگذارند.
امام جمعه مشهد افزود: بر همین اساس، نهضت اسلامخواهانه ما مردمپایه است و در این خروش اعتقادی هیچگاه یک قدرت خارجی دخالت نداشته است؛ در این ایام که با سالگرد کودتای آمریکایی نقاب در پایگاه هوایی شهید نوژه مصادف شده است، حافظه تاریخی مردم ما به یاد میآورد که امام راحل پس از این کودتا به صراحت فرمودند که حتی اگر کودتاگران موفق میشدند، بازهم هدف آمریکاییها محقق نمیشد زیرا حتی اگر همه ما هم به شهادت برسیم، این مردم دیگر حاکمیت اجنبی را در کشور خود تحمل نمیکند.
وی با بیان اینکه در نظام اسلامی مردم کانون همه امور هستند، خاطرنشان کرد: اگر امروز شاهد توفیقات نظام جمهوری اسلامی هستیم، به این خاطر است که ملت ایران برای به ثمر رساندن انقلاب خود جانفشانی کرد، در دفاع مقدس برای فداشدن در راه دین خدا به جبههها فرستاد و تا به امروز بیش از ۴۲ سال است که بر مقاومت خود ایستادگی کرده است.
آیت الله علمالهدی ادامه داد: نظام ما اسلحهپایه و متکی به قدرت نیست بلکه مردمپایه است و اگر دشمنان میخواهند که مردم را در مقابل نظام قرار دهند، باید بدانند که برای دستیابی به هدفی غیرقابل تحقق تلاش میکنند.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی ضمن برشمردن برخی عوامل و دلایل بروز قطعیهای برق تصریح کرد: قطعیهای برق در کشور ما نیز که برای بسیاری از مردم مشکلساز شده است، تأثیر مستقیم از گرمای هوای پیشبینینشده و خشکسالی فراگیری دارد که در سرتاسر عالم باعث شده تا امورات زندگی ملتها با مشکل مواجه شود و گرچه مردم برای گلایه و شکایت ذیحق هستند اما این موضوع در واقع یک امر فراگیر در سرتاسر عالم است و انحصار به ما ندارد.
وی تأکید کرد: قطعیهای برق ریشه در دو عامل اساسی دارد؛ نخست اینکه امروزه میان تولید و مصرف فاصله ایجاد شده و مصرف ما ۱۱ هزار مگاوات بیشتر از سرانه تولیدی است و علیرغم اینکه طبق برنامه ششم توسعه بنا بود تا سالانه ۵ هزار مگاوات سرانه تولید برق ما افزایش پیدا کند اما به دلیل قصور دولتها و کمکاری مسئولان این هدف محقق نشده و باید در دادگاه ترک فعل که براساس سند تحول قوه قضاییه ایجاد شده است، مقصران ساخت نیروگاهها محاکمه شوند.
آیت الله علمالهدی گفت: به دلیل خشکسالی، اکثر توربینهای برقآبی از کار افتادهاند و چند نیروگاه حرارتی به دلیل بازآماد(اورهال) نشدن تعطیل شدهاند؛ عوامل خاموشی برق به خاطر قصور مسئولان است اما عمدی در این کار نبوده و با این تفاسیر، در شرایط کنونی مردم ما میتوانند وارد عمل شوند و الگوی مصرف را به گونهای مدیریت کنند که در ادارات یا مراکز خرید، سیستمهای روشنایی در شرایط حداقلی کار کند.
امام جمعه مشهد افزود: ما در برق روستایی دچار مشکل هستیم و در بسیاری از روستاهای استان، درحالیکه عدهای در ویلاهای لوکس و باغ تالارهای خود با موتور برق، آب از چاه میکشند و استخرهای خود را پر از آب میکنند، اهالی روستاهای مجاور برای تأمین آب آشامیدنی کودکان خود دچار مشکل هستند.
وی بیان کرد: بزرگترین خیرات و مبرات، سقایت و آبرسانی به مردم است و در این راه، بسیجیان ما باید به قمر بنیهاشم متوسل شوند و با روحیه جهادی و انقلابی خود به گونهای وارد عمل شوند که عدالت برای روستایی و شهری به اندازه یکسان محقق شود.
خانواده پرورشگاه رشد و تعالی انسانها است
آیت الله علمالهدی در خطبههای عبادی نماز جمعه به تشریح برخی مبانی تقوای عملی در ارتباطات خانوادگی پرداخت و اظهار کرد: تقوا در مفهوم خود به معنای انجام تکالیف و وظایفی است که به هر فرد محول شده و این امر در کانون خانوادگی به منزله عمل به تعهدات درون خانه است.
نماینده مردم مشهد در مجلس خبرگان رهبری افزود: خانواده همچون پرورشگاهی برای رشد و تعالی انسانهاست و در این کانون انسانساز، بیاعتنایی به مسئولیتها عین بیتقوایی است، عمده مشکلات جوانان اعم از انحرافات فکری و مشکلات مادی به خاطر عمل نکردن هرکدام از اعضای خانواده به وظایف ذاتیشان در درون خانواده است.
وی با بیان اینکه مراقبت از جوان نسبت به مراقبت از نوزاد به مراتب سختتر است، خاطرنشان کرد: هنگامی که جوانان به مرحله شکوفایی غرایز میرسند، درگیر ارتباطات و رفاقتهایی میشوند که متکی بر احساسات و عمدتاً به دور از عقلانیت است و در این برهه حساس، خانوادهها گمان میکنند که اگر فرزندشان را از دوران طفولیت به مرحله جوانی برسانند، میتوانند در ادامه او را رها کنند و همین باور نادرست زمینهساز بروز همه ناهنجاریهاست.
آیت الله علمالهدی ادامه داد: بسیاری از مشکلات و انحرافات به خاطر انتخاب نابجای رفیق و جامعه دوستان توسط جوان است؛ تا جایی که برای بعضی از جوانان، وقتی رفیقان و دوستان از یک درب وارد زندگی او میشوند، باید پدر و مادر را از درب دیگر خارج کرد و به بهانه استقلال، تمام سررشتههای اتصال به خانواده را قطع میکنند و به همین علت، جوان در مواجه با مشکلات معرفتی و شناختی بهخاطر تصمیم نابجای خود هیچ یاور و همراه مصلح و دلسوزی نخواهد داشت.
امام جمعه مشهد تصریح کرد: گروهک تروریستی مجاهدین خلق که دستشان به خون تعداد زیادی از جوانان و هموطنان این سرزمین آلوده است، در موارد زیادی از عضوگیریهای خود براساس همین قرابت جستن با جوانان توانستند از اعتماد اعضای خود سوء استفاده کنند و با القای انحراف ایدئولوژیک و مبنایی خود، آنها را برای انجام ضداخلاقیترین و ناجوانمردانهترین اقدامات خرابکارانه فریب دهند.
وی با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) تأکید کرد: در کتاب شریف «غرر الحکم» از جانب امیر مؤمنان آمده است که انسان باید در گزینش و انتخاب برادران و همراهان خود احتیاط کند چرا که اگر غیر از این باشد، اضطرار و ناچارى، او را به دوستى و همنشینی با اشرار وا میدارد.
آیت الله علمالهدی با بیان اینکه تقوای عملی در کانون خانواده به معنای مراقبت از جوان و جلوگیری از بروز انحرافات برای اوست، عنوان کرد: بیتفاوت بودن در قبال ارتباطات جوان مثل این است که پدر و مادری در مواجه با نوشیدن سم توسط فرزند جوانشان بیتفاوت باشند؛ خصوصاً در شرایط کنونی که بخش قابل توجهی از ارتباطات به فضای مجازی کشیده شده و ارتباطات نامشروع و گناهآلود و دوستیابیهای غیراخلاقی سادهتر از هر زمان دیگر قابل دستیابی است.
انتهای پیام