مدیرعامل فولاد مبارکه در گفت وگوی زنده اینستاگرامی:در هماهنگی با وزارت صمت اجازه آشفتگی به بازار را نخواهیم داد
سرویس بازار
مدیرعامل فولاد مبارکه تصریح کرد: در بخش تولید ورق، فولاد مبارکه تولیدکننده انحصاری است و در هماهنگی با وزارت صمت اجازه آشفتگی به بازار را نخواهیم داد.
حمیدرضا عظیمیان، مدیرعامل فولاد مبارکه در گفت وگوی زنده اینستاگرامی با اقتصاد آنلاین با بیان اینکه فولاد مبارکه در شدیدترین بخش تحریمها قرار گرفته است، اظهار کرد: از مهرماه 97 مدیرعامل این مجموعه صنعتی بوده است، دو هفته پس از اغاز مدیریت در این مجموعه اقتصادی صنعت فولاد مواجه با لیست تحریمهای شدید آمریکا قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: این شرایط موجب شده است تا صادرات، واردات، ارتباطات تکنولوژیک و مبادلات ارزی با مشکلاتی همراه باشد البته تولید با رکود مواجه نشده و روند تولید ادامه داشته است.عظیمیان ادامه داد: در مهرماه 97 ذخیره بسیار کمی از الکترود گرافیتی وجود داشت و براساس دستورات وزارت صمت تلاش شد تا ذخیره مناسبی در این زمینه وجود داشته است.با ذخیرهسازی انجام شده تا سه سال آینده به واردات الکترود گرافیتی نیازی وجود نخواهد داشت.
مدیرعامل فولاد مبارکه بااشاره به اینکه بخشی از پولهای ارزی فولاد مبارکه بلوکه شده است اما حرکت مبارکه متوقف نشده است، تصریح کرد: ارزش داراییهای بلوکه شده فولاد مبارکه در حدود 160 میلیون یورو است که به نام مبارکه است. کالاهای انباره شده نیز به نام فولاد مبارکه است که به دلیل حرکتهای ظالمانه آمریکا بلوکه شده است.
مبارکه لوکوموتیو صنعت است
وی با تاکید براینکه تجربه مدیریت سه ساله اگرچه لذت بخش بوده است اما چالشهای بسیاری مواجه بوده که یکی از آنها تغییر مدیریتها بوده است،تصریح کرد: مبارکه لوکوموتیو صنعت است و سه هزار صنعت وابستگی به تولیدات فولاد مبارکه دارد.عظیمیان عنوان کرد: فولاد عریض تنها مصارف صنعتی دارد و همه گروههایی که مشتریان این تولیدات هستند شرکتهای صنعتی زیرمجموعه وزارتخانههای نفت، نیرو،صمت بوده و صنعت خودروسازی از مشتریان محصولات این شرکت هستند.
وی با بیان اینکه قطع برق در تابستان و قطع گاز در زمستان از مشکلات تولید است،عنوان کرد:با وجود این شرایط از ظرفیت اسمی 7 میلیون و 200 هزار تن عبور و به 7 و نیم میلیون تن رسیدهایم و تحریم نیز تاثیر منفی بر تولید ما نداشته است.
مدیرعامل فولاد مبارکه تصریح کرد: ابرپروژه بزرگی که از سال 99 در دستور کار قرار گرفته است پروژه نورد گرم 2بوده است . مبارکه حدود 11 سال بوده است که تصمیم داشته است این طرح را اجرایی کند و تمام تولید خود را به منظور ایجاد ارزش افزوده بیشتر نورد گرم کند.وی با بیان اینکه تمام سود در بخش انتهایی مسیر تولید قرار دارد، اظهار کرد: ضعف فولاد مبارکه این بوده است که این پروژه چند بار مناقصه بینالمللی گذاشته شد اما به دلیل تحریم اجرایی نشد و شرکت المانی با وجود اینکه پیش پرداختی را هم دریافت کرده بود این پروژه را اجرایی نکرد.
ایجاد فرصت های شغلی جدید
عظیمیان ادامه داد: 10 هزار شغل جدید میزان اشتغالزایی طرح شهید سردار سلیمانی است که 9 هزار شغل آن غیرمستقیم است و تا سه سال آینده کشور از واردات ورق بینیاز میشود.وی در ادامه تصریح کرد: عمده ورق مورد نیاز لوازم خانگی در داخل تولید می شود اما قسمت ورق درب جلویی برخی از لوازم خانگی آنها که نیاز به انعطاف بیشتر دارد، وارداتی است.
عظیمیان خاطرنشان کرد: طرح 3.7 میلیون تنی فولاد در دستور کار است و با یک کار دو ساله و نزدیک به 25 میلیون یورو سرمایهگذاری و با افزایش ظرفیت تولید میتوان این میزان افزایش را محقق کرد.وی با بیان اینکه مبارکه در سه طرح انتقال آب مشارکت کرده است اظهار کرد: طرح تحول دیجیتال که یک پروژه چهار ساله است از مرداد 99 آغاز شده است. مبارکه در دهه 60 ساخته شده است نسل سوم انقلاب صنعتی است و نسل چهار انقلاب صنعتی میگوید که کل یک مجموعه صنعتی باید به صورت هوشمند اداره شود.
وی افزود: در حال اخذ مجوز طرح شهید قاسم سلیمانی از وزات صمت هستیم و فولاد مبارکه هیچ کمبود مالی و نیاز ارزی ندارد. ما هیچ ریال و دلاری از دولت درخواست نمیکنیم چون دولت دغدغههای خود را دارد و باید به مسائل مردم برسد.
عظیمیان با بیان اینکه طرحهای توسعهای فولاد مبارکه یک تا سه سال به سوددهی خواهد رسید،تاکید کرد: سهامداران میتوانند منتظر سوددهی انها در این بازه زمانی باشند.
وی خاطرنشان کرد: بخشی از محصولات فولاد مبارکه به دلیل اختلاف قیمت چند هزار تومانی با بازار آزاد با ابهامهایی در فروش همراه است اما بخش عمده آنها به تولیدکنندگان و انبار صنایع میرسد اما نباید این نکته را نیز فراموش کرد که به دلیل حجم عظیم نقدینگی، تمایل به انبار و خرید کالایی که فسادناپذیر است وجود دارد اما باید تاکید کرد که بخش عمده محصولات فولاد مبارکه به دست تولیدکننده واقعی میرسد.
مدیرعامل فولاد مبارکه عنوان کرد: هر زمان که التهاب بازار زیاد باشد، فروشها در بورس نقدی میشود. و هر زمان که شرایط ارام باشد به صورت سلف فروخته می شود. 17 هزار میلیارد تومان اعتبار برای مشتریان وجود دارد و منافع دو طرفه هدفگذاری شده است.وی با بیان اینکه به دلیل اشکالاتی که در نظام توزیع وجود دارد اتفاقاتی به وجود میآید،اظهار کرد: در دی سال گذشته دستورالعملی ارسال شد اما وزیر فعلی صنعت قول مساعد دادهاند تا امضاهای طلایی برطرف شود. درخواست ما این است که مصرفکنندگان واقعی باید 80 درصد نیازشان تامین شود تا بساط سفتهبازی برچیده شود.
عظیمیان خاطرنشان کرد: 16 میلیون تن مصرف فولاد کشور است و 30 میلیون تن فولاد در کشور تولید میشود، بنابراین نباید مشکلات قیمتی وجود داشته باشد اما به دلیل نارساییهای نظام توزیع مشکلات کنونی وجود دارد.
وی افزود: در بخش ورق فولاد مبارکه تولیدکننده انحصاری است و در هماهنگی با وزارت صمت اجازه آشفتگی به بازار را نخواهیم داد. اگر تفاوت قیمت زیادی بین قیمت بورس و بازار تهران به وجود اید و کالا در بازار با کمبود مواجه شود، فولاد مبارکه تلاشهایی را انجام خواهد داد.
مدیرعامل فولاد مبارکه تصریح کرد: تا پیش از مرداد 97 میزان تخصیص سهمیه هر واحد به عهده فولاد مبارکه بوده است اما سامانه بهین یاب که با هدف شفافسازی اقتصادی ایجاد شده است اختلالاتی در بازار به وجود آورد. ما به طور دائم اعلام کردهایم اگر کنترل بازار و تامین نیاز مصرفکنندگان را به فولاد مبارکه بسپارند اقداماتی انجام خواهیم داد که تفاوت قیمت فولاد مبارکه و بازار کمتر از 10 درصد باشد.