خرید تور تابستان ایران بوم گردی

عبدالله گنجی: صلاحیت بسیج‌گری در ایران صرفا در اختیار دین و دینداران است

عبدالله گنجی، مدیر اصولگرای روزنامه‌ی همشهری (روزنامه‌ی شهرداری تهران) در سرمقاله‌ی یکشنبه با تیتر «نه دی زایش فرصت از دل تهدید» نوشت:

قیام 9دی از کم‌نظیرترین صحنه‌های تجمع انسانیِ اسلام و تشیع است. این قیام مهر ختام تهدیدی بود که بر مدار عُجب و نفاق متولد شد و کشور و ملت ما را دچار مشکلات فراوانی کرد که از آن جمله جری‌تر شدن دشمن و تبدیل یک‌شبه دست مخملین به دست چدنی بود.

تلخی و سرمایه‌سوزی حوادث 23 خرداد 1388 تا دی ماه همان سال بسیار جان‌سوز است که قلّه این تلخی نابود کردن سرمایه‌ای بود که از مشارکت 85درصد مردم حاصل شد و به‌قول رهبر انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی نتوانست در پرتوی این مشارکت سر خود را – از فردای انتخابات – در مقابل چشم ملت‌های اسلامی بالا بگیرد.

هنر جمهوری اسلامی در تبدیل تهدید به فرصت یا تولید فرصت از دل تهدید، در اکثر صحنه‌های چالش‌آفرین 43سال گذشته هویدا بوده است که 9دی یکی از این فرصت‌های ماندگار است.

اولین فرصت، اثبات قدرت بسیج‌گری نظام جمهوری در کشاکش تهدید بود.

9دی برگ دیگری از دفتر جمهوری اسلامی بود که همه بحران‌های خود را با مردم حل کرده است. 9دی تکمیل‌کننده یا استمرار صحنه‌های شکوه مردمی در دفاع مقدس؛ دوران تجزیه‌طلبی، غائله منافقین، تیرماه 78 و… بود که همه مشکل را مردم حل کردند.

کسی سراغ دارد که در حیات سیاسی 37 ساله پهلوی دوم یا 16 ساله پهلوی اول یک‌بار مردم ایران وارد صحنه‌ای شده باشند و مسئله‌ای را حل کرده باشند؟ قطعا خیر و علت آن‌را امام(ره) یافت که صلاحیت بسیج‌گری در ایران صرفا در اختیار دین و دینداران است.

فرصت دوم توجه حزب‌الله و نظام به اهمیت و ارزش فضای مجازی بود که در بعد انسانی و ساختاری رشد کم‌نظیری یافت.

فرصت دیگر عریان شدن نفاقی بود که به لحظه زایش نمی‌رسید و شرایط موجود را چنان محاسبه کرده بود که تمامی مکنون‌های قبلی را برون ریخت و هویدا شد. فتنه 1388 به‌سان محشر بود و تعدادی را عریان نشان داد و پالایش و ریزشی محقق شد که به‌صورت معمول امکان‌پذیر نبود.

فرصت دیگر اثبات مجدد دشمنی آمریکا بود. رئیس‌جمهور وقت آمریکا تا قبل از انتخابات1388 چندین نامه به رهبر ما نوشته بود و بعضا هم جواب نامه را اخذ کرده بود.

اما فضای بعد از 22خرداد آنان را نیز به‌سمت محاسبه‌ای برد که «کار تمام است» و اینچنین همه دشمنی خود را با هدف سرعت‌بخشیدن به اتمام جمهوری اسلامی به میدان آوردند. شبکه‌های اجتماعی را کرایه کردند و خانم کلینتون با صراحت گفت ما اقداماتی در ایران کردیم که نمی‌توانیم بگوییم.

مواجهه آمریکایی‌ها با حوادث سال1388 تجربه ذی‌قیمتی بود که دشمن، دشمن است و ما باید از ساده‌اندیشی به‌در آییم و کمربندها را محکم ببندیم که هیچ چیز تغییر نکرده است.

9دی بازتولید روح اسلام انقلابی بود که مجددا در کالبد ملت ایران دمیده شد و روح امید و وحدت را مجددا زنده کرد. 9دی به‌مثابه فرقان بود که به‌قول مرحوم شریعتی هرکس بعد از رفتن حسین(ع) به کربلا بر گرد خانه خدا می‌چرخد با چرخیدن بر گرد کاخ سبز معاویه فرقی نداشت.

لذا 9دی را نباید برای یک جناح یا علیه یک جناح هزینه کرد که خیانتی بزرگ است. 9دی پرکننده شکافی بود که از 6ماه پیش آغاز شده بود. 9دی باطل‌کننده نظریه «یا مردم با ما هستند یا انتخابات معیوب است» بود و دستگاه ادراکی بسیاری از دوستان و دشمنان را تنظیم کرد.

نظام جمهوری اسلامی باید با این ملتی که در تعبیر امام(ره)، بهتر از ملت رسول‌الله(ص) در حجاز و ملت امیرالمومنین(ع) در کوفه است آنطور عمل کند که توقع دارد کل ایام برایشان به‌مثابه حضور در میدان 9دی باشد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. در دوره رضاشاه پس از به بخاری انداختن قرارداددارسی توسط شاه، اجتماعات فراوانی در حمایت از آن برگزار شد. قضاوتها این بود که حکومتی است، چون دنباله نداشت. جناب گنجی منصفانه قضاوت کن قبل از اینکه آیندگان قضاوت کنند.

  2. وجود تندروهائی نظیر آقای گنجی برای ناهمفکران ایشان مغتنم و نعمتی هست بلاشک، هر نظر وایده ای به هرمیزان تندتر و رادیکالتر که باشد متضاد خودش را به همان میزان تقویت ومنسجم تر ومستحکم تر می کند. لذا دوستان ابرازهای تندتر وشدیدتر ابراز کنند مفیدتر هم خواهد بود.

  3. انصاف نیوز سلام

    جناب گنجی بنده سراغ دارم در دوران پهلوی دوم ، نهضت ملی شدن صنعت نفت ایران بود که به رهبری و زعامت مرحوم دکتر محمد مصدق و ایده پردازی شهید راه وطن دکترسیدحسین فاطمی به ثمر رسید و در آنجا نیز باز همین دیندارانی که شما از آنها نام می برید همچون کاشانی و بهبهانی نقشه قتل دکتر مصدق را کشیدند (9 اسفند 1331) که صدالبته نگرفت و همان کاشانی که شما انقدر بدان افتخار می کنید در مقام ریاست مجلس فضل الله زاهدی عامل کودتا را در مجلس پناه داد و عملا به جنگ با دولت ملی و مردمی دکتر مصدق پرداخت ، تاریخ را مطالعه کنید ، مگر بهبهانی نبود که برای شاه سابق پس از کودتا پیام تبریک و سلامتی فرستاد ؟!!! (متن این پیام موجود است ) .

    نهضت ملی شدن نفت ایران را روحانیت کمر شکست نه ملی گرایان !!!!!!

    آقای کاشانی به مجلس رفت که از حق ملی شدن نفت ایران و ملت دفاع کند یا در کسوت ریاست مجلس یک کودتاچی را پناه دهد و مردمی ترین کابینه تاریخ ایران را به نابودی بکشاند ؟!!!!!

    لطفا انقدر بنام دین و دینداری به مردم اهانت نکنید که خداوند انتقام گیرنده از ظالمان است .

  4. من به ضرس قاطع میگویم اینان که درباره چنین مراسمی سخن میگویندخود به فقدان پایه وبنیان عقلایی چنین گفته هایی اگاهند..واصراربرگفتن هایی اینچنینی یک خودفریبی تاسف برانگیز است…وقتی هزینه هایی که از خود ومردم برای برکشیدن برگذیده شان هدر دادند….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا