خرید تور تابستان ایران بوم گردی

واکنش عصبی خبرگزاری رسا به حمایت علمای قم از محقق داماد

رسا: متأسفانه در قم افرادی در لباس روحانیت ادامه دهنده سخنان کدیور و سروش هستند

خبرگزاری رسا در دو روز گذشته در قالب چند مطلب از جمله یک کلیپ و یک گزارش، واکنش‌هایی تند و عصبی نشان داده است به بیانیه‌ی حمایت جمعی از علمای قم از آیت الله محقق داماد که در انصاف نیوز منتشر شد [لینک]. این بیانیه در واکنش به یادداشت سایت رسا بود که به یادداشت اخیر محقق داماد درباره‌ی ضرورت استقلال حوزه [لینک] حمله کرده بود.

رسا در بخش پایانی گزارش خود نوشته است: «متأسفانه در قم افرادی هستند که ادامه دهنده سخنان کدیور و سروش اما در لباس روحانیت هستند و دوباره باید تأکید کرد که مرکز اصلی آنان مجمع محققین و مدرسین است. همچنین رسانه‌های اصلاح طلب نیز دربست در اختیار آنان است و طلاب انقلابی نیز باید برای خود رسانه‌های مختلفی داشته باشند تا صدایشان را به طلاب جدیدالورود برسانند و عموم مردم را از حقیقت دین و انقلاب آگاه کنند».


این رسانه روز هشتم بهمن ماه فیلمی را با عنوان «دور در جا به سبک خط امامی‌های چپ اندیش» و توضیح «امروز فتنه‌ای دیگر در حوزه عَلَم شده، از مرجع سازی به سبک منتظری تا روتوش حوزه سکولار به سبک سروش، این لشکر مغبون به راه میافتند تا گنجشکی را قناری جابزنند» منتشر کرد که در زیر می‌بینید:


متن کامل گزارش رسا با تیتر «چرا ناراحتید؟!» نیز در پی می‌آید:

هفته گذشته خبرگزاری رسا در یادداشتی با عنوان «کلمه حقی که اراده اش باطل است»، به بررسی نظرات برخی از سران سکولارهای حوزوی پرداخت و آرای آنان را مورد بررسی قرار داد. پس از انتشار این یادداشت عده‌ای از شاگردان و برخی روحانی نماها بیانیه‌ای منتشر کرده و در آن یادداشت رسا را اهانت به علما قلمداد کردند. در این بیانیه آمده: خبرگزاری حوزوی رسا، در خبری تحلیلی به ساحت علمای نواندیش حوزه بویژه حضرات آیات: حاج سیدمصطفی محقق داماد، سیدمحمدجواد علوی بروجردی، حاج سیدحسن خمینی، اهانت کرده و با تعبیرهایی که شایسته خودشان هست، این بزرگواران را نواخته است! تعبیر، لیبرال، سکولار، مرجع سازی، کلمات حقی که باطلی از آن اراده شده، سخنان ظاهر فریب و…، نشان از عمق کینه و ترس انقلابی نماها از نفوذ اجتماعی نواندیشان است!

همچنین این افراد ناشناس نوشته اند: ما روحانیون ضمن تقبیح عمل این خبرگزاری، هشدار می دهیم که نه شما و نه هیچکس دیگر(به جز مراجع بزرگوار تقلید) متولی روحانیت و حوزه های علمیه نیستید! … ما جمعی از روحانیون ضمن محکومیت اهانت خبرگزاری رسا، حمایت خود را از جایگاه رفیع مرجعیت و مراجع بزرگوار تقلید و حضرات آیات حاج سید مصطفی محقق داماد، حاج سید محمد جواد علوی بروجردی و حاج سیدحسن خمینی اعلان می داریم.

انصاف نیوز

خبرگزاری زرد اصلاح طلب انصاف نیوز که در سابقه خود مصاحبه با خبرنگار رژیم صهیونسیتی را دارد، اقدام به انتشار بیانیه فوق کرده و از حرفی که محقق داماد به مرحوم شیخ عبدالکریم حائری نسبت داد که قائل به جدایی دین از سیاست بود تمجید کرد!

نکته‌ای که این بیانیه را جالب می‌کند اسامی امضا کنندگان آن است که جایگاهی در حوزه ندارند و ناشناخته هستند و همین مسأله بر ابهام این بیانیه افزوده است. البته ناگفته نماند که از آن طرف بزرگان و اساتید برجسته حوزه علمیه همچون آیات [احمد] خاتمی، فاضل لنکرانی، رجبی، حسینی بوشهری و… در نقد اظهارات محقق داماد مصاحبه و سخنرانی کردند.

نقد بزرگان

آیت الله [احمد] خاتمی در گفت‌وگو با خبرگزاری رسا، با بیان تعریضی به سخنان محقق داماد گفت: «ولایت فقیه یعنی احیای ارتباط دین با سیاست و تفکر جدایی دین از سیاست عملا زدن زیر بنای جمهوری اسلامی ایران است؛ بنده نمی‌گویم هر کسی که این حرف را می‌زند، این نظر را دارد ولی می‌گویم این نظریه در حقیقت تلاش برای سست کردن نظام ولایی است.» همچنین ایشان در دوازدهمین اجلاسیه جامعه مدرسین و علمای بلاد نیز نقدی بر بیانات محقق داماد داشتند.

آیت الله رجبی نیز در واکنش به مباحث مطرح شده در خصوص یکصدسالگی حوزه و تلاش برخی از افراد و جریان ها برای نمایش چهره ای سکولار از حوزه، با اشاره به اینکه برخی به دنبال سکولاریزه کردن حوزه های علمیه هستند، بیان کرد: متأسفانه برخی درصدد نشان دادن این نکته هستند که بزرگان حوزوی با جدایی حوزه از سیاست توانستند از کیان حوزه های علمیه محافظت کنند؛ این اندیشه مخالفان نظام و دشمنان انقلاب است و بیان آن از جانب برخی نشانه ناآگاهی است و یا آنها در واقع مزدور و عمال دشمنان نظام اسلامی هستند.

و اما آیت الله کعبی پیام اجلاسیه جامعه مدرسین و علمای بلاد را در صحنه بودن روحانیت و حوزه های علمیه در میدان تحقق اهداف و ماموریت های انقلاب اسلامی دانست و افزود: حوزه های علمیه و روحانیت بیدار، آگاه و حاضر در صحنه است و همچنین روحانیت در مقابل تهدیدها و چالش ها ایستاده و به دشمنان و طراحان جنگ نرم هرگز اجازه نمی دهد که حوزه های علمیه و روحانیت را منزوی کند.

کمی مطالعه کنید!

شاید در این میان، اصلی‌ترین جواب را آیت الله جواد فاضل لنکرانی به محقق داماد داد و با اشاره به کتابی از آیت الله بروجردی اظهارات محقق داماد را مردود دانست و تصریح کرد: شما که ادعای علمیت دارید، کلمات مرحوم آقای بروجردی را ببینید؛ عبارات فراوانی در همین کتاب صلاة جمعه و دیگر کتاب‌های ایشان وجود دارد که یک فقیه باید بنشیند و نگاه سیاسی مرحوم آقای بروجردی را از آنها استخراج کند. نظر مرحوم آقای بروجردی در بحث نماز جمعه، در کتاب البدر الزاهر فی صلاۀ الجمعة و المسافر (ص ۷۸ به بعد) آمده است، ببینید ایشان راجع به ولایت فقیه چه می‌گوید؟ راجع به دین چه می‌گوید؟ چرا نسبت خلاف به مرجعی داده می‌شود که استوانه‌ای در میان مراجع بوده و تاریخ مرجعیت، کمتر مانند ایشان را به خود دیده است! امام خمینی(ره) نیز مولود و محصول مرحوم آقای بروجردی و هم‌چنین مرحوم حائری است.

وی همچنین ادامه داد: آیت الله بروجردی در انتهای ص ۷۴ درباره نسبت اسلام با سیاست مدن می‌فرماید: «لا یخفی أنّ سیاسة المدن و تأمین الجهات الاجتماعیة فی دین الإسلام لم تکن منحازة عن الجهات الروحانیة و الشؤون المربوطة بتبلیغ الأحکام و إرشاد المسلمین، بل کانت السیاسة فیه من الصدر الأوّل مختلطة بالدیانة و من شئونها سیاست از اول ممزوج با حقیقت دین و از شئون حقیقت دین است فکان رسول الله صلّی الله علیه و آله بنفسه یدبّر أمور المسلمین و یسوسهم خود پیامبر اکرم متصدی بود و امور را تدبیر می‌کرد و یرجع إلیه فصل الخصومات و ینصب الحکّام للولایات برای ولایات حاکم تعیین می‌فرمود و یطلب منهم الأخماس و الزکوات و نحوهما من المالیات».

حضرت امام نیز به عنوان شاگرد ایشان به عظمت علمی آقای بروجردی معترف بود و بنابر تصریح علما، امام برخی از مبانی اصولی‌اش را از آقای بروجردی گرفته است؛ در نتیجه بعید نیست مبنای سخن امام خمینی در باب «الاسلام هو الحکومة» در همین کلمات مرحوم آقای بروجردی ریشه داشته باشد و باید پرسید آیا این جفای بزرگی در حق آقای بروجردی نیست که گفته شود ایشان فرموده است: اسلام کاری به سیاست ندارد؟! چرا برخی افراد کمی مطالعه نمی‌کنند و به تاریخ و نظرات بزرگان رجوع نمی‌کنند تا به آنان تهمت نزنند؟

بدنه حوزه علمیه کجاست؟

بزرگی از اساتید حوزه، وقتی درس نخواندن برخی از طلاب انقلابی را مشاهده می‌کرد این شعر را می‌خواند «درم داران عالم را کرم نیست، کرم داران عالم را درم نیست!» و سپس می‌گفت: کسانی که کاری به انقلاب ندارند با درس خواندن و مدرک گرفتن، به درجات علمی می‌رسند و در مجامع علمی روی آنان حساب می‌کنند ولی طلاب انقلابی به دنبال مدرک نیستند و نیازی به ورود در مجامع علمی نمی‌بینند و این اشکال دارد.

فحوای کلام ایشان را می‌شود تأیید کرد و باید گفت چه خوب بود اگر بدنه طلاب حوزه علمیه به این درجه می‌رسیدند و سخنان محقق داماد و سایر سکولارهای حوزوی را نقد علمی دقیق می‌کردند. طلاب باید بتوانند به صورت فقهی و مبنایی و دور از اهانت و تندروی و با رجوع به کتاب آیات عظام حائری یزدی، بروجردی، و… که برخی آنان را غیر سیاسی می‌دانند، سخنان سکولارهای حوزوی را نقد کنند.

این نیاز امروز دوچندان است و متأسفانه در قم افرادی هستند که ادامه دهنده سخنان کدیور و سروش اما در لباس روحانیت هستند و دوباره باید تأکید کرد که مرکز اصلی آنان مجمع محققین و مدرسین است. همچنین رسانه‌های اصلاح طلب نیز دربست در اختیار آنان است و طلاب انقلابی نیز باید برای خود رسانه‌های مختلفی داشته باشند تا صدایشان را به طلاب جدیدالورود برسانند و عموم مردم را از حقیقت دین و انقلاب آگاه کنند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. شاید در قدیم اعتقادات و نظریات بر این بود که سیاست از دین جدا نیست و البته با این قید که این سیاست است که بایستی در خدمت دین باشد ولی متاسفانه مسئولان رژیم حکومت اسلامی، برای اجرای منویات سیاسی خود، دین را در استخدام سیاست در آورده اند و صد البته در طی این 43 سال به روشنی اثبات کرده اند که دین و سیاست آنها امکان قرابت با یکدیگر را ندارند، و با توجه به تعریف و معنای سیاست در رژیم حکومت اسلامی، ترکیب آن با دین، هیچ نتیجه ای ندارد بجز وهن دین و نابودی آن، کمااینکه آقایان بخوبی از پس این نابودی دین برآمده اند!! اگر عاجز از دیدن نباشند، میتوانند در جامعه جایگاه دین را ببینند که چگونه با عملکرد سیاسی شان رو به فنا نهاده و همچنان هر روز با سرعت بیشتری، به قهقرا میرود.

  2. سلام‌.‌دلایل‌متفاوتی‌ممکن‌است‌داشته
    باشد‌‌محافظه‌کاری‌ومال‌اندیشی‌در‌جای‌خودگاهی‌قابل‌نکوهش‌نیست‌شاید‌
    برخی‌براین‌رای‌باشند‌که‌اگر‌خدای‌نکرده
    قسمتی‌از‌مردم‌از‌روحانیت‌حکومتی
    ‌نا‌امید‌شدند‌ویا…بتوانند‌حوزه‌را‌حفظ‌
    کنند‌وآن‌گروه‌از‌مردم‌‌با‌دین‌آشتی‌دهند

  3. خب اون فیلمی که از خبرگزاری رسا گذاشتید که درسته… دهه 60 چه بودند این جماعتی که الان این شدن…….
    حالا شما استدلال تون چی بود توی متنی به این بلندبالایی من نفهمیدم به جز اینکه گفتید عصبانیت خبرنگار رسا…!!!
    البته من ابتدا تیتر رو دیدم فک کردم فیلم یه درگیری فیزیکی را گذاشتید…. حالا عصبانیتش کجا بود؟! توی اون فیلم که با ذکر مصادیق و جزییات شرح ماوقع داده شده بود…
    انصاف نیوز باشید

  4. جنگ زرگریه .کی ندونه روحانیت قدرت را دارد حالا یه زمان چپ خط امامی یه زمان هم راست آتش به اختیار .انصاف مردم سرگرم دعوای قدرتمندان نکن فکری بحال بی قدرتان کن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا