خرید تور تابستان ایران بوم گردی

نان؛ محوریت پرسش نمایندگان مجلس

بررسی گرانی‌های اخیر با حضور وزرای اقتصاد و کشاورزی از جمله موضوعات خبری امروز (یکشنبه) هجدهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ مجلس است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

به گزارش ایسنا، جلسه علنی  مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و بررسی گرانی های اخیر با حضور وزرای امور اقتصادی و دارایی و جهاد کشاورزی در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.

نمایندگان قبل از آغاز جلسه علنی مجلس، در نشستی غیرعلنی هم با حضور مسئولان مربوطه به بررسی گرانی های اخیر پرداختند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود نسبت به گرانی‌های اخیر و موضوع ارز ترجیحی واکنش نشان داد و تاکید کرد: ما با هرگونه اقدام درباره ارز ترجیحی قبل از اجرا شدن کالابرگ الکترونیکی مخالفیم. باید کالابرگ الکترونیکی اجرایی شود و این نظر دولت و رییس جمهور است و قیمت هم همان قیمت های شهریور ۱۴۰۰ باشد و این موضع دولت و مجلس است.

محمدباقر قالیباف خاطرنشان کرد: مساله اصلی که باعث نگرانی بیشتر مردم شده این است که گرانی اخیر شروع گرانی های کالاهای اساسی باشد که معیشت مردم به آن گره خورده است. ریشه این نگرانی های مردم به این بر می‌گردد که اگر قرار است ارز ترجیحی مربوط به کالاهای اساسی هدفمند شود، گرانی های شدیدی در دیگر کالاها که مرتبط با آن هستند ایجاد خواهد شد و دولت در موضوع ماکارونی و آرد صنعتی به گونه ای عمل کرد که باعث نگرانی بیشتر مردم شد.

نان؛ محور انتقادها، پیشنهادها و وعده‌های امروز در مجلس

در جریان این جلسه، سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت که سامانه‌ای طراحی شده که براساس آن قیمت خرید نان برای مصرف‌کنندگان متعارف و عادی تفاوتی نمی‌کند، اما از طرفی انگیزه‌ای هم برای قاچاق باقی نمی‌ماند همچنین با این سامانه اتباع خارجی و ایرانیان فاقد هویت و کارت بانکی شناسایی می‌شوند.

در ادامه محمد وحیدی نماینده مردم بجنورد با انتقاد از عملکرد دولت در اصلاح نظام یارانه ای در حوزه نان گفت: سوال ما از دولت این است که چرا اصلاح نظام پرداخت یارانه را از حوزه ای پرالتهاب نظیر نان آغاز کرد؟ زمانی که قیمت نان آزادپز از ۲ هزار و ۲۰۰ به ۷ هزار تومان می‌رسد آثار خود را در کمبود و نبود نان در روستاها و نقاط حاشیه‌ای نشان می‌دهد.

در تذکری مرتبط با همین موضوع حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس تاکید کرد که دولت باید بیشتر با مردم صحبت کرده و مسائل را به صورت روشن توضیح دهد لازم است تحرک بیشتری را در دولت شاهد باشیم.

همچنین وزیر جهاد کشاورزی در جریان بررسی گرانی‌های اخیر در مجلس به نمایندگان درباره نحوه پرداخت یارانه گندم توضیح داد و با تاکید بر این‌که یارانه گندم حذف نمی‌شود، گفت: این یارانه از روی کالا به افراد منتقل می‌شود تا افراد بتوانند مدیریت بهتری انجام دهند.

سید جواد ساداتی‌نژاد  همچنین با اشاره به اینکه اکنون اولویت ما در حوزه مرغ، تخم مرغ و نان می‌باشد، خاطرنشان کرد: توزیع عادلانه یارانه ها در این حوزه  در اولویت دولت است.  از سال گذشته جلسات متعددی با اتحادیه مرغ و طیور  برگزار شده و نظرات آنها را اخذ کرده در بحث  ارائه تسهیلات به این حوزه و رفع موانع برای صادرات مازاد تولید اقدامات لازم صورت گرفته است. هدف ما از اجرای نظام   اصلاح  پرداخت یارانه‌ها توزیع عادلانه یارانه‌ها است. یارانه‌ی هیچ کالایی حذف نمی‌شود، بلکه به افراد تخصیص خواهد یافت. 

حجت الله فیروزی عضو کمیسیون صنایع و معادن هم تاکید کرد: بر اساس قانون مصوب مجلس، دولت می‌تواند نظام پرداخت یارانه‌ها را اصلاح کند اما قیمت کالاها نباید هیچ گونه افزایشی نسبت به شهریور ۱۴۰۰ داشته باشد.

همچنین ابراهیم عزیزی نماینده مردم شیراز معتقد است که بی توجهی به اقناع سازی مردم در کنار تصمیمات خلق الساعه مردم را نگران کرده است. لازم است که مجلس و دولت تمرکز بیشتری بر روی معیشت مردم داشته باشند. اگر مجلس از قانون خود به خوبی پاسداری کند به درستی نیز  اجرایی می‌شود.

در ادامه این جلسه، جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده مردم تربت حیدریه با اشاره به اینکه این روزها به حوزه های انتخابیه خود که می‌رویم چیزی جز بد و بیراه و آه و نفرین از مردم نمی‌شنویم، تاکید کرد: دولت در اداره امور مانده است، مجلس به عنوان نهاد نظارتی و قانون گذار باید دخالت کند نه این که صرفا نطق داشته باشد.

 محمدرضا صباغیان نماینده بافق و مهریز هم در تذکر خود با بیان اینکه گرانی‌ها ستون فقرات مردم را می‌شکند، خاطرنشان کرد: با توجه به گرانی‌های اخیر باید کار اساسی و بنیادی انجام شود.

در جریان بررسی گرانی های اخیر در جلسه علنی امروز، مجتبی یوسفی عضو هیات رئیسه مجلس با طرح این سوال که چرا این موضوع از نان شروع شد؟ افزود: ابتدا به سراغ حیاط خلوت شرکت‌های خصولتی باید می‌رفتیم، مردم نمی‌توانند از فردا به بچه خود بگویند که بیسکویت یک خوراکی لاکچری است و به جای آن نان سنگک به مدرسه ببر. گله مندی مردم در این زمینه است. همه باید دست به دست هم دهیم تا راهکاری مناسب در این زمینه اتخاذ شود.

همچنین صدیف بدری نماینده مردم اردبیل خطاب به رئیس جمهور پرسید چرا از بین این همه یارانه پنهان سراغ یارانه نان، معیشت و امنیت غذایی مردم رفته‌اید؟ تاکید کرد: متأسفانه دولت برای اصلاح نظام یارانه سراغ حوزه‌ای رفته است که چالش آن از همه بیشتر است و قبول مسئولیت هم نمی‌کند و هر جا به مشکل می خورد توپ را به زمین مجلس می‌اندازد.

پس از ارائه گزارش وزرای اقتصاد و جهاد کشاورزی در مورد حذف ارز آرد صنف و صنعت، عزت الله اکبری تالارپشتی رییس کمیسیون صنایع و معادن گفت: تصمیمات خلق الساعه از سوی وزرا موجب نگرانی مردم شده و ما نیز به عنوان وکلای مردم باید از آنها دفاع کنیم.

سید شمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید نیز با تاکید بر اینکه باید به موضوع اصلاح نظام ارزی و نظام حمایتی توجه کرد، افزود: این کار به عنوان آغاز است که اگر درست اجرا شود می‌تواند اقدامات درستی را به دنبال داشته باشد اما اگر درست انجام نشود کار برای آینده سخت می‌شود. همچنین باید ابعاد اجتماعی مورد توجه دولت باشد و در کنار نکات فنی به جنبه اجتماعی نیز پرداخته شده و از آن غافل نشد. متأسفانه در این موضوع در اقناع افکار عمومی، حرکت منسجمی صورت نگرفته است.

همچنین محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی با انتقاد از اقدام دولت در آغاز حذف یارانه‌ها با حذف یارانه نان تاکید کرد: در بودجه اختیارات را به طور کامل در مورد حذف ارز ترجیحی به دولت دادیم یعنی هم به دولت اجازه دادیم روش سابق را برای واردات کالا و تخصیص منابع واردات استمرار دهد و از سویی اجازه دادیم در صورتی که می‌خواهد سیاست‌ها را تغییر دهد.

حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه هم گفت: اراده مجلس و نمایندگان در سال ۱۴۰۱ این است که معیشت مردم به خطر نیفتد و مصوبه مجلس نیز بدین معنی است که برای مردم ارز ۴۲۰۰ وجود داشته، اما این ارز برای دولت وجود ندارد، یعنی مقرر شد در سال ۱۴۰۱ همان روالی که در سال ۱۴۰۰ انجام شده، اجرایی شود، با این تفاوت که ۲۰ هزار میلیارد تومان مابه التفاوت یک دلار را به جای آنکه از بانک مرکزی برداشته، از بیرون و صادرکنندگان این ارز را تهیه کرده تا تورم کنترل شود.

طاهری: قیمت نان به هیچ وجه تغییر نمی کند

جمیری: کالاها به نرخ شهریور ۱۴۰۰ در اختیار مردم قرار گیرد

فاضلی: برنامه های طرح شده برای پیشگیری از بیماری است

صالحی: قوای سه گانه برای مقابله با مفسدان اتحاد داشته باشد

نماینده اورامانات: افزایش قیمت کالاهای اساسی غیر قابل تحمل است

سنگدوینی: چرا از نان که قوت غالب قشر ضعیف است، شروع کردید؟

رضایی: دولت فکری برای حل مشکل گرانی کالاهای اساسی کند

مولوی: برنامه‌های وزرای اقتصاد و کشاورزی فاقد زمان‌بندی و کمیت است

نجم آبادی: گوشت، روغن، نان و ماکارونی از پایه‌های اساسی سبد غذایی مردم است

حسین‌پور: مجوز حذف ارز ترجیحی مشروط بود

علیزاده: پیش از اصلاح روند یارانه نان، مردم باید اقناع شوند

در جمع بندی موضوع بررسی گرانی های اخیر در مجلس، محمدباقر قالیباف به مردم اطمینان داد که قدرت خریدشان حفظ خواهد شد.

رئیس مجلس گفت: مجلس با قانونی که تصویب کرد و دولت هم با روش اجرایی که پیش گرفته این هدف مشترک را دنبال می‌کنند که قدرت خرید مردم  در حفظ سفره‌هایشان  و تامین کالاهای اساسی و معیشتی را تسریع کنند؛ مردم مطمئن باشند که این اتفاق رخ می دهد و نگرانی وجود ندارد.  

ناطقین مجلس

محفوظی: دولت نان را برای مردم باقی بگذارد

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت قائله نان را جمع کند و همچون گذشته نان را برای مردم بگذارد تا در دام محتکران پیشانی سوخته ماکارونی فروش نیفتید.

به گزارش ایسنا، سیدمجتبی محفوظی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس جمهور بیان کرد: یادتان هست آن زمان که رئیس قوه قضائیه و یکی از سه عضو شورای سران قوا بودید، پیرامون گرانی بنزین 98 بیانیه ای منتشر کردید، آنجا که مسئولیت کار را بر دوش دولت مستقر انداختید و در بخشی از این بیانیه با انتقاد از شیوه عملکرد دولت اذعان کردید، در این مورد هم سخن گفتن با مردم و تشریح دلایل این تصمیم به صورت شفاف برای مردم به ویژه اثرگذاران جامعه ضروری می نماید.

وی افزود: حالا سه سال بعد از آن سید محرومان به عنوان رئیس دولت سیزدهم که دولت مردمی خوانده می شود در ماجرای افزایش قیمت آرد کاری مشابه دولت قبل را انجام داد و به مانند آن دولت تا این لحظه توضیح روشن، شفاف و دقیقی برای مردم نداده است. آیا می توانید از مدیران زیر مجموعه ملی و استانی تان بخواهید توضیحی به مردمی بدهند که جنابعالی به مردم و حتی ارشدهای خود نداده اید؟

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: آقای رئیس جمهور، مجلس یازدهم منطقا و جمعا از رئیس گرفته تا نماینده های شهرهای بزرگ و کوچک با نگاه و عمل معاضدانه مورد تاکید رهبر انقلاب، برادری را در حق دولتتان تمام و کمال ادا کرد، لذا تیم اقتصادی دولت سیزدهم نیازمند بازنگری، جراحی و تعویض است. برخی مدیران تحت امرتان می گویند که آرد با همان استدلالی گران شد که سوخت گران شد، یعنی همان استدلال سوخته قاچاق؛ آیا لنگرگاه ها، اسکله ها و پایانه های مرزی دست دهک های نان خور جامعه است یا آقازاده های فالوده خور؟ آیا ستاد مبارزه با قاچاق تحت نظارت ریاست جمهوری است یا کمیته امداد و بهزیستی؟

محفوظی تاکید کرد: قائله نان را جمع کنید و همچون گذشته نان را برای مردم بگذارید تا در دام محتکران پیشانی سوخته ماکارونی فروش نیفتید.

نماینده مردم آبادان در مجلس در خصوص مشکلات حوزه انتخبیه اش بیان کرد: استان زرخیر خوزستان شاهد رشادت های جوانانی از جان گذشته برای حفظ مال، جان و ناموس مردم بوده است. خوزستانبه فرموده امام راحل دین خود را به اسلام ادا کرده است، آیا موقع ادای دین مسئولین به مردم خوزستان نرسیده است.

وی افزود: هنوز غبار ویرانی های جنگ تحمیلی از تن پرزخم آبادان زدوده نشده گرد و غبار هوا چند سالی است که نفس مردم شهر را بریده است. وعده های پوچ و بی سرانجام تا کی ادامه خواهد داشت، خروج آبادان از وضعیت جنگ زدگی کی اتفاق خواهد افتاد؟. زیرساخت های نابود شده، فقر شدید و محرومیت مضاعف و بیکاری جوانان وضعیت رقت باری برای آبادان قبل از جنگ رقم زده است و شهر اولین ها به شهر آخرین ها تبدیل شده است. حال امروز  آبادان تعریفی ندارد و آخرین بارقه امید مردم آبادان به نگاه ویژه رئیس جمهور و دولت انقلابی است تا هم غبار محرومیت را پاک کند و هم گرد و غباری که هر چند وقت یکبار مهمان نفس های به شماره افتاده آنها می شود.

سه انتظار مردم از رئیس جمهور از زبان نماینده سلماس در مجلس

نماینده مردم سلماس در مجلس به نتیجه رسیدن مذاکرات نهایی برجام، کنترل و نظارت بر قیمت‌ها در بازار و حمایت از تولید کنندگان، کشاورزان، دامداران، باغداران و اقشار ضعیف را به عنوان سه انتظار مردم از رئیس جمهور معرفی کرد.

به گزارش ایسنا، یعقوب رضازاده در جلسه علنی امروز( یکشنبه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستورخطاب به رئیس جمهور گفت: ضمن حمایت و پشتیبانی قاطع از جنابعالی و دولت انقلابی، بابت حضور میدانی و عملیاتی در استان‌های محروم و مرزی کشور، کنترل و کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا، هماهنگی بین سران سه قوا در حل مشکلات اقتصادی و معیشتی کشور تشکر و قدردانی می‌کنم.

 نماینده مردم سلماس در مجلس ضمن تشکر از نمایندگان مجلس باب تصویب طرح شفافیت قوای سه گانه گفت: این طرح موجب شفافیت آراء قوای سه گانه و اطلاع رسانی به موقع به ملت ایران می‌شود.

به نتیجه رسیدن برجام، نظارت بر بازار و حمایت از تولیدکنندگان سه انتظار مردم از رئیسی است

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره انتظار مردم از دولت سیزدهم گفت: اولین انتظار به نتیجه رسیدن مذاکرات نهایی برجام است. با وجود همه شیطنت‌های طرف‌های اروپایی و آمریکایی و اجرای قانون راهبردی مجلس این مهم ضرورت دارد. دومین انتظار کنترل و نظارت بر قیمت‌ها در بازار به ویژه اقلام اساسی مردم و شفافیت علت گرانی‌ها برای ملت ایران از طریق شخص رئیس جمهور است. سومین انتظار هم حمایت از تولید کنندگان، کشاورزان، دامداران و باغداران و اقشار ضعیف ملت در تامین کالاهای اساسی مردم.

نماینده مردم سلماس در مجلس یازدهم در پایان با اشاره به مشکلات حوزه انتخابیه‌اش به تکمیل فاضلاب شهری سلماس و تازهشهر، ابلاغ مجوز ملاقات‌های کمیته امنیت سلماس – بانه – ترکیه، و واگذاری اعتبار برای سد زولا و سد دیریک و سد شهدای تازهشهر و تکمیل سازه سیلاب بند را خواستار شد.

گودرزوند: دولت تحت هیچ شرایطی اجازه افزایش قیمت نان را ندهد

نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی گفت: نان از اساسی ترین نیازهای مردم است، بنابراین از دولت تقاضا داریم به این موضوع ورود کند و تحت هیچ شرایطی اجازه افزایش قیمت نان را ندهد.

به گزارش ایسنا، مهرداد گودرزوند چگینی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس خطاب به رئیس جمهور گفت: انتظار است حضرتعالی که در راس قوه مجریه قرار گرفته اید، حداقل رشد روزافزون گرانی متوقف می شد. آیا تغییر در سیاست و تغیییر در بخشی از مجریان ناتوان احساس نمی شود؟

وی با اشاره به اینکه عدم تغییر در بخشی از مدیران ناتوان نارضایتی در بخش های مختلف جامعه را ایجاد کرده است، گفت: افزایش قیمت به هر بهانه ای از جمله قاچاق کالا و یا پایین بودن قیمت در کشورهای همسایه به نحو ممکن دلیل مناسبی نیست که افزایش قیمت داشته باشیم، از جمله قیمت نان و صنعتی یا غیر صنعتی که پایه معیشت مردم است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه یکی از اساسی ترین نیازهای مردم نان است، تاکید کرد: از دولت تقاضا داریم که به این موضوع ورود کند و تحت هیچ شرایطی اجازه افزایش قیمت نان را ندهد.

گودرزوند خطاب به رئیس جمهور یادآور شد: جنابعالی در آذر ماه ۱۴۰۰ در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در خصوص بودجه به کنترل قیمت ها، افزایش توانایی قدرت خرید مردم و تثبیت اقتصادی نکاتی را بیان کردید؛ اگر مسیر درست انتخاب شده است آیا مدیران اجرایی توان اجرای برنامه های کنترل قیمت را داشته اند؟ که آنچه واقعیت است غیر قابل کنترل شدن قیمت ها آن هم در شرکت های دولتی و وابسته به دولت است که هر روز هم بیشتر می شود.

وی با طرح این سوال که آیا شرکت های دولتی از مجموعه دولت خارج شده اند؟ خطاب به رئیس جمهور گفت: آیا اقتصاد با نسخه دستوری امکان کنترل و تثبیت قیمت ها را ایجاد نمی کند؟ بسیار واضح است که شرکت های خودرورسازی هیچ وقت منافع ملی را در اهداف خود ندیده اند. علت حمایت از صنایع خارج از رده خودروسازی و تکنولوژی پوسیده و بدون بازده خودرویی چیست؟ چرا علیرغم نارضایتی مقام معظم رهبری از صنعت خودروسازی حاضر به رقابتی کردن صنایع خودروسازی نیستید؟

نماینده مردم رودبار خاطرنشان کرد: ضریب افزایش حقوق کارکنان در لایحه پیشنهادی ۱۰ درصد بود و قرار بود کالاها بیش از ۱۰ درصد افزایش پیدا نکند، اما امروز قیمت کالاها سر به فلک کشیده است با توجه به اینکه در بودجه تصویب شد که قیمت های شهریور ۱۴۰۰ باید در هر شرایطی رعایت شود؟

گودرزوند خواستار برکناری مدیران ناتوان و جایگزینی افراد توانمند شد و گفت: آقای رئیس جمهور مدیران ناتوان کار را به جایی رسانده اند که پروژه های دولت گذشته را هم رها کرده اند. انتظار است مدیران همپای دولت و رئیس جمهور پرتلاش مشکلات را پیگیری و حل کنند.

وی خطاب به نمایندگان مجلس نیز گفت: اتهام زنی به رئیس مجلس در شأن نمایندگان مجلس نیست و خواهش می کنم مسائل، حزبی، باندی و گروهی را در رسانه ها به نام کلیت مجلس ثبت نکنید، این رویه خوبی نیست که مجلس شورای اسلامی در مسائلی که ارتباطی به ریاست مجلس ندارد خودزنی کند. ریاست مجلس در این مدت نشان داده که عزم جدی و شناخت و تسلط کامل بر قوانین و مقررات دارد، امیدوارم همه ما در راه خدمت به کشور و مردم عزیز ایران قدم برداریم.  

نوش آبادی: مشکلات معیشتی مردم به هیچ وجه قابل توجیه نیست

نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی گفت: وضعیت جاری اقتصادی و مشکلات معیشتی مردم به هیچ وجه قابل توجیه نیست.

به گزارش ایسنا، حسین نوش آبادی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی با تبریک هفته معلم بیان کرد: هفته معلم فرصت مغتنمی است تا به بیان مسائل و مشکلات آنها پرداخته شود؛ اگر مسئولانی کشور به این نتیجه برسند که نقش معلم و مربی، نقش تراز اول و تعیین کننده در سرنوشت جامعه و آینده کشور است قطعا تلاش خواهند کرد دغدغه های آنها در حد امکان برطرف شود.  

وی با اشاره به اینکه معلمان نقطه امید آینده کشور هستند که با همت بالای آنها فردای جامعه ساخته می شود، گفت: اگر بپذیریم نمایندگان ستون های استوار علم و دانش و معرفت بوده و تربیت نسل جدید با دستان پرتوان آنها صورت می گیرد نسبت به رفع مشکلات و تامین مطالباتشان جدی تر برخورد خواهیم کرد. معلمان افسران پیشرفت و تکامل کشور و حافظان عزت و استقلال ملت و پیشران تحولات آینده جامعه هستند و لازم است از این سرمایه های عظیم انسانی و اجتماعی به خوبی صیانت شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: حفظ شأن و منزلت معلمان، اجرای مطلوب قانون رتبه بندی، همسان سازی حقوق بازنشستگان، تامین امنیت شغلی نیروهای حق التدریس و تعیین تکلیف نیروهای قراردادی و… فرهنگیان مورد انتظار همگان است.

نوش آبادی با اشاره به شرایط سخت اقتصادی حاکم بر کشور عنوان کرد: وضعیت جاری اقتصادی و مشکلات معیشتی مردم به هیچ وجه قابل توجیه نیست. امروز همه ما در برابر این ملت مسئولیم. متاسفانه رقابت بر برای تصاحب کرسی‌های قدرت بر کرسی ها و میزهای خدمت غلبه کرده است.

وی خطاب به دولت و نمایندگان مجلس گفت: اوضاع پریشان اقتصادی کشور قابل تحمل نیست. تورم و گرانی نفس مردم را گرفته و وضعیت اقتصادی و معیشتی و بازار آشفته کمر مردم را شکسته است، چه کسی باید پاسخگوی شرایط کنونی کشور باشد؟ افزایش بی رویه قیمت ها و عدم نظارت بر بازار فقر را گسترش داده و مردم را روز به روز فقیرتر کرده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: مسئولان چشم های خود را نبندند. موضوع گرانی و افزایش بی رویه قیمت کالاها و مواد غذایی مهمترین دغدغه کشور و مردم است و باید دولت و مجلس فکر اساسی برای برون رفت از بحران قیمت ها داشته باشند و برای مهار و کنترل قیمت ها چاره اندیشی کنند. دولت و مجلس باید بسیج شوند تا افسار گرانی ها را بکشند و بیش از این به این اسب سرکش وحشی اجازه تاخت و تاز ندهند.

نوش آبادی با طرح این سوال که وضعیت نابسامان اقتصادی و معیشت مردم از کدام مدل حکمرانی تبعیت می کند، گفت: اقتدار غذایی یکی از مولفه های مهم اقتدار ملی است، چرا با بی تدبیری و عدم نظارت امنیت غذایی مردم را به مخاطره انداخته ایم؟ چرا هیچ کسی مسئولیت نابسامانی وضع موجود را بر عهده نمی گیرد؟ چرا با مافیاها و سلطان های زالوصفت برخورد نمی شود؟

وی به افزایش غیر قابل تحمل اجاره مسکن و  قیمت سرسام آور آن نیز اشاره کرد و گفت: این دلایل مردم را به سمت حاشیه نشینی شهرها و زندگی کردن در آلونک ها کشانده است. چرا نظارت و کنترل از طرف دولت و وزارت راه و شهرسازی اعمال نمی شود؟

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به افزایش غیر معقول خودرو بیان کرد: افزایش قیمت این خودروها که از آن به ارابه مرگ تعبیر می شوند، با هیچ فرمولی قابل توجیه و پذیرش نیست.  چرا با انحصار تولید و  ممنوع کردن واردات خودرو مردم را از داشتن خودرو ارزان و ایمن محروم کرده ایم.

نوش آبادی در پایان تاکید کرد: همه ما در برابر مردم مسئولیم. کوتاهی مسئولان در حافظه تاریخی این ملت ثبت و ضبط خواهد شد.

روح الامینی: رسانه‌های وابسته به دولت پس از تلاطم در بازار به فکر اقناع مردم می‌افتند

نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم با بیان اینکه سه حرف نون که نان مردم را آجر می‌کند نفع طلبان، نفهمی و نفوذی‌ها هستند، گفت: تصمیمی که زندگی روزمره مردم را به مخاطره می اندازد هیچ خیری ندارد.

به گزارش ایسنا، عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی در جلسه علنی امروز(یکشنبه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود گفت: هیچ صیانتی بالاتر از صیانت از جایگاه مجلس و مفهوم انقلابی نیست. ما در مجلس ایستاده‌ایم تا از منافع ملی دفاع کنیم؛ بنابراین صیانت از صفت انقلابی که رهبری به این مجلس اطلاق کردند، مهم است و مهمتر آن است که مجلس انقلابی بودن را در عمل نشان دهد نه در شعار.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس یازدهم در توصیف ویژگی انقلابی بودن گفت: انقلابی بودن یعنی به کار بردن نهایت عقلانیت بدون شعارزدگی و گام برداشتن در راستای  منافع مردم و نظام. تصمیمی که موجب اضطراب مردم شود و به در و دیوار بکوبیم با عقلانیت انقلابی سنخیت ندارد.

هیچکس نباید در نظر و عمل با دشمن مخرج مشترک ایجاد کند

نماینده مردم تهران در مجلس نسبت “گروکشی سیاسی و تفرقه افکنی” هشدار داد و گفت: کارهای نمایشی و سستی در وظایف جزء بزرگترین آفت‌های مجلس است که نباید گرفتار آن شویم. برای صیانت از لقب انقلابی مجلس، انقلابی بودن در شعار را بیخیال شویم و به انقلابی بودن عملی روی بیاوریم. هیچکس نباید در نظر و عمل با دشمن مخرج مشترک ایجاد کند.

یکی از نمادهای تحقق شعار ۱۴۰۱ پشتیبانی از واکسن سازهای ایرانی است

روح الامینی درباره کرونا و مهار ویروس گفت:علی‌رغم همه تحریم‌ها مهار ویروس کرونا به طور نسبی حاصل جانفشانی و زحمت کادر درمان و نظام سلامت کشور بود. یکی از نمادهای تحقق شعار ۱۴۰۱ پشتیبانی از واکسن سازهای ایرانی است. از طرف دیگر امروز نظارت جدی برای جلوگیری از بحران دارو و درمان ضرورت دارد. در نتیجه ناهماهنگی بین دستگاهی و با وجود همه اخطارها و پیگیری مکرر مجلس مشکلاتی در حوزه دارو و درمان رخ داده که با ورود به موقع رئیس جمهور بخش زیادی از بحران فروکش کرده اما توقع این است تا حصول نتیجه نهایی دولت اقدامات مناسب را انجام دهد و مجلس نظارت مداوم داشته باشد.

نماینده مردم تهران در مجلس درباره ویژگی‌های دولت قوی گفت: انتظار ما این است که با درنظر گرفتن عقلانیت انقلابی چه از نظر سیاست‌های کلی و چه از نظر انتصاب، خودانتقادی را سرلوحه کار خود قرار دهند. دولت انقلابی دولتی است که با حفظ و تقویت روحیه خود انتقادی از جنجال‌های پرهزینه رسانه‌ای و تفرقه سیاسی جلوگیری کنند. دولت باید از انتقادات کارشناسی استقبال کند تا بتواند سیاست‌های اشتباه را اصلاح و نیروها یا انتصابات نامناسب را تسریع کند. دولت قوی دولت بدون اشتباه نیست؛ بلکه دولتی است که در شناسایی اشتباهات خود چابک‌تر عمل می‌کند. بعضا می‌بینیم در فهمیدن اشتباه تا تصمیم و اقدام فاصله‌ای وجود دارد.

روح الامینی در ادامه سخنانش به ضرورت اقناع و توجیه مردم درباره تصیمیمات دولت اشاره کرد و گفت: دولت مردمی دولتی است که پیش از عملیاتی کردن یک تصمیم مردم را قانع کند. در نظرگرفتن منافع مردم و به ویژه اقشار ضعیف بسیار مورد اهمیت است. تصمیمی که زندگی روزمره مردم را به مخاطره می‌اندازد، هیچ خیری ندارد.

رسانه‌های وابسته به دولت پس از تلاطم در بازار به فکر قانع کردن مردم می‌افتند

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره تلاطم قیمت کالاهای اساسی در بازار گفت: هر وقت دولت‌ها می‌خواهند طرح یا برنامه اقتصادی در کشور پیش ببرند بلافاصله شاهد نگرانی‌های گسترده ازسوی مردم هستیم در این شرایط رسانه‌های وابسته به دولت پس از تلاطم در بازار به فکر قانع کردن مردم می‌افتند. در واقع به جای اینکه پیوست رسانه‌ای پیش از اجرای طرح در نظر گرفته شود، پس از ایجاد طرح اجرا خواهد شد. هیچ دولتی با مجموعه رسانه‌های وابسته اش از این  مهم عبرت نگرفته و این چرخه غلط مداوم تکرار می‌شود.

نفع طلبان، نفهمی، و نفوذی‌ها سه حرف نونی است که نان مردم را آجر می‌کند

روح الامینی در پایان نطق خود با بیان اینکه سه حرف نون که نان مردم را آجرمی کند نفع طلبی، نادانی و نفهمی، و نفوذی‌ها است، گفت: تنها پیوست رسانه‌ای مشخص و منسجم ایجاد آرامش در بازار و رفع نگرانی مردم را به دنبال دارد. از این رو دولت و شخص رئیس جمهور خواهشمندم، ستاد یا قرارگاه رسانه‌ای منسجم، حرفه‌ای و با صدای واحد را ایجاد کند تا این همه تناقض، تلاطم، نگرانی و تشویش به جامعه تزریق نشود. مجلس قرار نیست رویکرد تقابلی با دولت داشته باشد و از سوی دیگر قرار نیست روی خطاها و اشتباهات دولتمردان و وزرا سکوت کند. ما در مجلس تمام قد از دولت و سیاست هایی که منافع مردم را در نظر بگیرد، حمایت می‌کنیم.

***

در ادامه جلسه علنی امروز، محمد رشیدی عضو هیات رئیسه مجلس سوالات دوتن از نمایندگان از وزرای صمت و نیرو را در خصوص آشفتگی بازار مصالح و سرمایه گذاری در تولید برق اعلام وصول کرد.

اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس

انتقاد رضاخواه از برخی از فعالیت‌های اقتصادی شرکت‌های وزارت دفاع

نماینده شادگان: گرد و خاک نفس مردم خوزستان را بریده است

رجایی: حقابه مردم لنجان تخصیص داده شود

نادری: باید قانون سنجش و پذیرش مصوب مجلس ملاک عمل باشد

انتقاد شدید عضو کمیسیون صنایع مجلس از کیفیت پایین خودروهای داخلی

درخواست شریعتی برای ساماندهی جایگاه‌های سوخت LPG در کشور

***

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا