بازگشت گری لینکر به بی بی سی ؛ در انگلیس کسی به فکر نشستن بر روی صندلی گری نبود!
بازگشت گری لینکر به بی بی سی پس از شکلگیری موج حمایت بیسابقه از او در انگلیس و ایجاد فشار وحشتناک به رسانه بی بی سی رقم خورد.
انصاف ورزشی: گری لینکر که از نوابغ فوتبال انگلستان در دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی محسوب میشود و حتی سابقه آقای گلی در جام جهانی ۱۹۸۶ مکزیک را نیز در کارنامه دارد، در سالهای اخیر به عنوان یک الگو برای اجرای برنامههای ورزشی و خصوصا مرتبط با فوتبال شناخته میشد.
لینکر اولین بار در سال 1999 برنامه «Match Of The Day» را در بی بی سی اجرا کرد؛ برنامهای که محبوب ترین برنامه فوتبالی انگلیس محسوب میشود و حتی شهرتی جهانی دارد تا آنجا که بسیاری مهمترین الگوی عادل فردوسی پور در ساخت برنامه 90 را هم همین برنامه گری لینکر میدانند.
بازیکن سابق بارسلونا، تاتنهام، لسترسیتی و تیم ملی انگلیس در سال 2020 قراردادی تازه و 5 ساله با BBC امضا کرد که به تبع آن باید به مقررات این رسانه در خصوص عملکرد کارکنان در شبکههای اجتماعی پایبند میبود.
اما لینکر همواره نشان داده که به اظهارنظرهای سیاسی و اجتماعی نیز علاقهمند است و حتی در ماههای اخیر چند توییتی را در خصوص مسائل سیاسی و اجتماعی ایران انجام داده بود و از علی دایی نیز پس از ممنوع الخروجی وی و خانوادهاش به نوعی اعلام حمایت کرده بود.
این نگرش آقای گل سابق جام جهانی سرانجام برای او دردسرساز شد چراکه وی پس از آنکه دولت محافظه کار ریشی سوناک برای مقابله با برخی از مشکلات مربوط به پناهجویان، لایحهای را در خصوص بحث پناهندگی ارائه کرد، اعلام کرد که این زبان توسط آلمان نازی به کار میرفته است.
این موضوع دست آخر منجر به اخراج گری لینکر از بی بی سی شد ؛ اخراجی که البته بی بی سی آن را موقت دانست و اصطلاحا این مجری محبوب را تا اطلاع ثانوی از کار تعلیق کرد.
اما پس از اخراج موقت لینکر از بی بی سی، حمایتی گسترده و بزرگ از این مجری محبوب در انگلستان شکل گرفت تا آنجا که همکاران وی در بی بی سی از جمله آلن شیرر، ایان رایت، جرمین دفو و … حاضر به حضور در برنامه به عنوان مفسر نشدند و حتی گزینههای بی بی سی برای اجرای این برنامه نیز از نشستن بر روی صندلی گری لینکر سرباز زدند.
کار به جایی رسید که حتی گزارشگرانی که خلاصه بازیها را برای برنامه «Match Of The Day» گزارش میکردند نیز در حمایت از لینکر، برای یک هفته این برنامه را تحریم کردند و بی بی سی مجبور شد در اقدامی بی سابقه یک برنامه 20 دقیقهای دور از انتظار را بر روی آنتن ببرد.
این حمایت بیسابقه که حتی توسط سیاسیون و بازیکنان و مربیان شاغل در لیگ برتر انگلیس نیز صورت گرفت سبب شد تا بی بی سی که شرط بازگشت لینکر به برنامه را دوری وی از اظهارنظرهای سیاسی عنوان کرده بود، از موضع خود عقب نشینی کند و ضمن اعلام بازگشت گری لینکر به بی بی سی ، از بازنگری در قوانین این سازمان در خصوص کارمندان اصطلاحا «قراردادی» خود سخن بگوید.
به بیان سادهتر دولت ریشی سوناک که با اعمال فشار بر بی بی سی به نوعی در صدد تنبیه لینکر بود، شکست بدی را با فشار افکار عمومی پذیرفت و حالا نیز لینکر تا حد زیادی برای اظهارنظرهای خود در شبکههای اجتماعی آزادتر از گذشته است.
لینکر پس از بازگشت به بی بی سی در توییتر خود نوشت:
«از همه بابت حمایت باورنکردنیتان، به خصوص همکارانم در بیبیسی متشکرم که همبستگی فوقالعادهای نشان دادند. من بیش از سه دهه است که در بیبیسی برنامه اجرا میکنم و از کار کردن در بهترین و منصفترین شبکه دنیا مفتخرم. نمیتوانم برای شروع برنامه جدید MOTD در روز شنبه صبر کنم.
نظر نهایی؛ با وجود اینکه چند روز سخت را سپری کردم، مسلما این روزهای سخت با رفتن از خانه برای فرار از جنگ و خشونت با هدف پناه بردن به سرزمینی دور، قابل قیاس نیست. دیدن همدلی بسیاری از شما با این مردم ستمدیده بسیار دلگرمکننده بود. بریتانیا کشوری صبور، سخاوتمند و پذیرا باقی خواهد ماند. ممنونم.»
این موضوع اما شاید برای ما نیز یادآور اتفاقی است که بر سر عادل فردوسی پور و برنامه محبوب نود آمد؛ چراکه درگیریهای عادل فردوسی پور با علی فروغی مدیر شبکه سه سازمان صداوسیما منجر به کنار گذاشتن مجری محبوب برنامه نود و به خاطره پیوستن این برنامه پس از حدود دو دهه، در اواخر سال 1397 شد.
از همان زمان تا کنون حمایتهای بسیاری از عادل فردوسی پور در محافل مختلف و از سوی برخی همکاران وی در برنامه نود صورت گرفت اما ماجرا یک تفاوت اساسی با داستان گری لینکر الگوی محبوب فردوسی پور دارد و آنهم اینکه شبکه سه با چنین اتحادی در حمایت از عادل در درون سازمان و خصوصا برنامه نود مواجه نشد.
مدیران شبکه سه صداوسیما به سادگی توانستند یکی از همکاران سابق فردوسی پور در برنامه نود را راضی کنند تا دوشنبهشبها برنامه اصلی بررسی فوتبال کشور را با نامی دیگر در همان ساعت به روی آنتن ببرد.
محمدحسین میثاقی که حالا شبیه به دوران اوج فردوسی پور اکثر اجراهای مهم فوتبالی شبکه سه را بر عهده دارد و عمده موفقیت خود در حوزه اجرا را به «استاد» سابق خود مدیون است، این روزها بسیار محکم بر روی صندلی فردوسی پور تکیه زده و برنامهها را با انطباق حداکثری با سلیقه مدیران سازمان بر روی آنتن میبرد.
اما فردوسی پور این روزها به حوزه رسانههای اینترنتی پناه برده است و در قالب رسانه اینترنتی «فوتبال 360» فعالیت میکند هرچند وی همچنان در حوزه برنامه سازی در حوزه فوتبال خارجی با شبکه ورزش همکاری دارد و تهیه کننده برنامه «فوتبال 120» است.
بدین ترتیب شاید بتوان گفت همین تفاوت کوچک اما مهم یکی از عوامل تفاوت سرنوشت عادل فردوسی پور و برنامه 90 با الگوی محبوبش گری لینکر و برنامه «Match Of The Day» است.
انتهای پیام
اینجا ایرانه . لطفا مردم ما را با مردم فهیم انگلستان مقایسه نکنید . البته مردم ایران هم اکثریت خوب و نجیب و با شعورند ولی یک عده شدند توجیه گر دیکتاتوری بدون اینکه ذره ای شعور و فکر از خودشان نشان دهند . یعنی اینها برایشان مهم نیست که فردوسی پور کی هستش ، چ سابقه ای داره و چکار کرده که مستحق اخراجه ، حتی اگر کاملا بی گناه هم باشه چون صدا و سیمای میلی اونها اخراجش کرده شروع میکنن به تخریب ایشون در فضای مجازی و حضوری و روزنامه و …. . هر وقت ما یاد گرفتیم که به فرموده امام علی ع ((فرد را با حق بسنجیم نه حق را به فرد)) اونروز میتونیم انتظار داشته باشیم که دست ظالم قطع بشه و ما هم چشم و گوش بسته نشیم عمله ظلم
مگه فردوسی پور از برنامه ۹۰بخاطر مسائل سیاسی کنار گذاشته شد!؟
آنجا مجری برنامه علیه کلیت و سیاستهای سازمان موضع نگرفت و وقتی برگشت کلی بهشون حال داد، اینجا اما …
آنجا حتی حق یک انتقاد ساده از دولت نیز زیر سوال رفت، اینجا اما به راحتی در مقابل ارزشهای ملت ایران با ادبیاتی بیشرمانه و عاری از فهم و سواد می ایستند.
آنجا در زمین دشمن خارجی بازی نمیکنند، اما اینجا…
آقای مخبر حرف درستی زد(همینه که هست) وهمچنین آقای میرسلیم(نظرمردم مهم نیست)این دوجمله درواقع چکیده تمام سیاستهای حکومت درتمامی شئون کشوراست وگرنه درهمان سال فردوسی پور درنظرسنجی های مردمی بهترین مجری شده بود.
گری لینکر یک فوتبالیست وطن پرست بود که بعد از پا گذاشتن به سن مجری شد آن هم مجری منطقی ولی عادل فردوسی پور بیشتر یک دلقک بی منطق بود تا مجری وکارشناس فوتبال واز تریبون وبرنامه ای که در اختیارش گذاشته بودن شروع به سو استفاده وتوهین به دیگران می کرد آن هم به درخواست دیگران