خرید تور نوروزی

گورباچف: فیدل کاسترو الگوی استقامت بود

آخرین رهبر شوروی پیش از فروپاشی سال 1991، گفت: فیدل کاسترو رهبر فقید کوبا الگوی استقامت و پایداری بود که در سخت ترین شرایط فشارها و تحریم های آمریکا مقاومت کرد و هیچگاه تسلیم نشد.

به گزارش ایرنا، میخائیل گورباچف روز شنبه در گفت و گو با روزنامه روسی ایزوستیا با بیان این که کاسترو یک خادم ملت خود و جهان بود، گفت: وداع با چنین فردی احساس ناراحتی بزرگی را برمی انگیزد.

وی افزود: نسل من و همه ما زمانی که جوان بودیم در تمام برنامه های برای دفاع از کوبا که با جنبش برای دفاع از این کشور و برقراری صلح و آرامش در آن ارتباط داشت، شرکت می کردیم.

رهبر شوروی سابق در باره فیدل کاسترو گفت: وی شخصیت برجسته ای بود که توانست با حمایت شوروی و برخی کشورهای دیگر ازجمله کشورهای آمریکای لاتین در مقابل محاصره اقتصادی کوبا از سوی آمریکا ایستادگی کند.

وی توانست در این شرایط بسیار دشوار کشور مترقی با ساختار فرهنگی، اموزشی و درمانی پیشرفته بنا کند.

رهبر سابق اتحاد جماهیر شوروی گفت: بر این باورم کوبا به راه خود ادامه خواهد داد زیرا نسل های زیادی در این کشور تمام نیروی خود را صرف بنای کوبای پیشرفته کردند.به همین دلیل آنها به مسیری که انتخاب شده است وفادار می مانند.

گورباچف سپس به زندگینامه رهبر فقید کوبا اشاره کرد و افزود: فیدل کاسترو از جمع آوری هواداران خود برای برپایی انقلاب در کوبا شروع کرد و این افراد زندگی خود را وقف این کشور کرده و مردم کوبا نیز در این مسیر زحمات زیادی کشید.

وی ادامه داد: البته در سال های اخیر با بازتر شدن فضای جامعه این کشور مردم کوبا دیدگاه های دیگری نیز یافته اند اما اطمینان دارم ملت این کشور از تمام دستاوردهایی که به همراه فیدل کاسترو به دست آورد دفاع می کند.

وی افزود: علاوه بر آن باید جنبه اخلاقی بسیار قوی این موضوع نیز توجه کرد. فیدل کاسترو شخصیتی بود که در ردیف برجسته ترین افراد قرن حاضر قرار داشت که در برابر فشارها سر خم نکرده و تسلیم نشد و به ملت خود وفادار ماند.وی از این نظر الگو و نمونه برای دیگران شد.

رهبر شوروی سابق در باره بروز تنش های شدید در روابط این کشور با کوبا در اواخر دوره ریاست جمهوری خود گفت: زمانی که زمام امور شوروی را به دست گرفتم روابط این کشور و کوبا بسیار خوب بود. هر چند که فیدل کاسترو از پروسترویکا (اصلاحات سیاسی) در شوروی ناراحت بود و نسبت به این فرآیند ابراز نگرانی کرده بود.

گورباچف گفت: رویدادهای داخلی شوروی و حتی وقوع کودتای نافرجام در کشور موجب دلسردی و ناراحتی فیدل کاسترو شده بود و روابط با کوبا تغییر کرد.اما ما همیشه دوست ماندیم و تاریخی را که با تلاش نسل های گذشته به وجود امده بود ارج می نهادیم.

فیدل کاسترو پس از سال ها کناره گیری از سیاست و تحمل بیماری (جمعه شب به وقت محلی ) در سن 90 سالگی درگذشت.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا