خرید تور تابستان ایران بوم گردی

تحریم انتخابات باعث تغییر رفتار حکومت می‌شود؟

دیاکو حسینی، پژوهشگر مسائل راهبردی با اشاره به مباحث مطرح‌شده پیرامون انتخابات گفت: اگر مقصود از قهر یا تحریم انتخابات، تنبیه حکومت برای تغییر رفتار باشد، هیچ سابقه‌ای در ایران یا جهان وجود ندارد که قهر یا تحریم توانسته باشد تغییر عمده‌ای ایجاد کند.‌

آقای حسینی در رشته توییتی در شبکه‌ی اجتماعی ایکس نوشت:

این دور از انتخابات مجلس، آنگونه که باید آزاد و منصفانه نیست اما هنوز دلایلی برای مشارکت وجود دارد:

۱. اگر مقصود از قهر یا تحریم انتخابات، تنبیه حکومت برای تغییر رفتار باشد، هیچ سابقه‌ای در ایران یا جهان وجود ندارد که قهر یا تحریم توانسته باشد تغییر عمده‌ای ایجاد کند.‌

۲. اگر به این دلیل نمی‌خواهیم رای بدهیم که تفاوتی میان نامزدها نمی‌بینیم، ممکن است اشتباه باشد؛ چون همیشه امکان بدتر شدن اوضاع از راه تشدید تصمیمات غلط وجود دارد.

۳. حتی اگر د‌و مورد قبل قانع‌کننده نباشند، همچنان این موضوع واقعیت دارد که صندوق‌های رای (هرچند که به شدت ناقص باشد) یک دارایی ملی محسوب می‌شوند که در کش و قوس تاریخ و با از خودگذشتگی پیشینیان ما بدست آمده‌اند؛ میراثی که دفاع از آن فی‌نفسه یک ‎مسئولیت اجتماعی است.

۴. میزان مشارکت در انتخابات تاثیر مستقیمی بر چشم‌انداز روابط خارجی ایران دارد. ثبات و پشتیبانی داخلی، امید آنهایی را که در انتظار اثر تحریم‌های اقتصادی بر انقلاب سیاسی نشسته‌اند، از بین ‌می‌برد. تا وقتی چنین امیدی در میان باشد، دلیلی برای تجدیدنظر در رژیم تحریم‌ها وجود ندارد.

به همه این دلایل، مشارکت در انتخابات، هرچند که از شرایط برگزاری آن رضایت نداشته باشیم، هنوز کارکردهایی دارد که برای آینده ایران و منافع ملت ما و البته برای پاسداشت بقایای دموکراسی ضروری است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا