خرید تور تابستان ایران بوم گردی

رتبه دوم آراء باطله در جنوب بوشهر [+ جزئیات]

انتخابات مجلس دوازدهم در شرایطی به پایان رسید که میزان مشارکت در استان بوشهر 45٫5 درصد بوده است.

سایت خلیج فارس نوشت: «مشارکت استان بوشهر در انتخابات مجلس قبل (سال 98 / مجلس یازدهم) 46٫81 درصد بود که پایین ترین میزان در ادوار انتخابات مجلس بود و در این دوره، یک درصد کاهش یافته است.

براساس آمار رسمی، استان بوشهر برای این انتخابات 804.107 نفر واجد شرایط داشته است که 362٫448 نفر در انتخابات حضور یافتند.

به عبارتی، 441٫659 نفر معادل 54٫5 درصد واجدین رای در استان بوشهر پای صندوق رای حضور نیافتند.

بالاترین و پایین ترین مشارکت انتخاباتی در کدام شهرستان ها؟

هرچند به طور رسمی آمار مشارکت انتخاباتی شهرستان های استان اعلام نشده، ولی گفته می شود بالاترین مشارکت انتخاباتی در حوزه دشتی و تنگستان و پایین ترین هم در کنگان بوده است.

براساس آمارهای غیر رسمی، میزان مشارکت انتخابات جمعه در شهرستان های دهگانه استان بوشهر اینگونه بوده است:

دشتی : ۶۷ درصد
تنگستان : ۶۲ درصد
دیر : ۶۱ درصد
جم : ۵۵ درصد
دشتستان : ۴۸ درصد
عسلویه : ۴۱ درصد
دیلم : ۳۸ درصد
بوشهر : ۳۵ درصد
گناوه : ۳۱ درصد
کنگان : ۳۰ درصد
میانگین استانی: 45.5 درصد- میانگین کشوری: 41 درصد

افزایش آراء باطله

نکته قابل تامل دیگر، شگفت ساز شدن آراء باطله بوده که تحلیل آن اهمیت دارد، طوری که در حوزه جنوب استان بوشهر، آراء باطله رتبه دوم را کسب کرده است.

در حوزه کنگان، دیر، جم و عسلویه 13 هزار رای باطله ثبت شده که پس از منتخب این حوزه (موسی احمدی با 19٫165 رای) رتبه دوم را دارد.

همچنین حوزه بوشهر، گناوه و دیلم 17 هزار رای باطله داشته که پس از آرای منتخب و نماینده سابق، رتبه سوم را به خود اختصاص داده است. همنی اتفاق در دشتستان نیز رخ داده و 8 هزار رای باطله، رتبه سوم آراء را کسب کرده است.

کمترین رای باطله مربوطه به دشتی و تنگستان (5 هزار رای) بوده، حوزه ای که بالاترین مشارکت انتخاباتی را در استان به خود اختصاص داده است.

واکاوای علل کاهش مشارکت، امری حیاتی

ميزان مشاركت کشوری در انتخابات مجلس دوازدهم 41 درصد اعلام شد. طبق اعلام خبرگزاري دولت، از 61 ميليون ايراني واجد شرايط راي دادن، 25 ميليون نفر پاي صندوق‌هاي راي رفتند. اين كمترين ميزان مشاركت مردم ايران در 12 دور انتخابات مجلس بعد از انقلاب است.

بيشترين ميزان مشاركت مردم در انتخابات مجلس، مربوط به مجلس پنجم بود كه در آن 71٫1 درصد مردم راي دادند و علي‌اكبر ناطق‌نوري رييس آن مجلس شد.

دومين مشاركت بالا نيز مربوط به مجلس ششم بود كه 67٫3 درصد راي دادند و مهدي كروبي به رياست پارلمان رسيد.

تا قبل از انتخابات 11 اسفند، پايين‌ترين نرخ مشاركت مربوط به مجلس يازدهم با 42.57 درصد بود كه رياست آن با محمدباقر قاليباف است و اينک ركورد كاهش مشاركت، باز هم شكسته شده است.پايگاه خبري عصرايران در اين باره نوشته است: «اين نكته از آن جهت حايز اهميت ويژه و حياتي است كه در سال ۱۳۹۸ كه انتخابات مجلس يازدهم برگزار شد، ميزان مشاركت براي اولين‌بار به زير ۵۰ درصد رسيد و در انتخابات رياست‌جمهوري و شورا‌هاي سال ۱۴۰۰ نيز اين مشاركت زير ۵۰ درصدي ادامه يافت (۴۸.۸ درصد) و اكنون در سال ۱۴۰۲، بار ديگر شاهد مشاركت زير ۵۰ درصدي در دو انتخابات مجلس شوراي اسلامي و مجلس خبرگان هستيم. به بيان ديگر در همه انتخابات ۴ سال اخير كه همه نوع انتخاباتي هم برگزار شده، بيش از ۵۰ درصد مردم و حتي نزديک به ۶۰ درصدشان در انتخابات شركت نكرده‌اند.

بی گمان، نظام باید قدر شرکت کنندگان در انتخابات را بداند و کاری نکند که در دوره بعد، آنها هم دچار ریزش شوند. در کنار ارج نهادن به این حضور، شنیدن صدای اکثریت خاموش، مهم ترین وظیفه کسانی است که مدعی دلسوزی برای نظام و حفظ آن هستند.»

احمد زيدآبادي، تحليلگر مسائل سياسي نيز نوشت: «اگر نرخ مشاركت ۲۰ درصد هم مي‌شد، رسانه‌هاي اصولگرا باز هم اعلام جشن و پيروزي مي‌كردند.رسانه‌هاي اصولگرا مشاركت حدود ۴۰ درصدي در ‎انتخابات مجلس را به عنوان پيروزي، جشن گرفته‌اند. كلا در كشور ما قرار نيست كسي ذهنيتش را با واقعيت تطبيق دهد، اين واقعيت است كه بايد خودش را با ذهنيت افراد سازگار كند!»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. اگر آقای نبویان 426980 رای آورده و 35.19 درصد کل آرا را به دست آورده باشد، تعداد کل رای های تهران 1213356 هست.

    چه طور تهران 24 درصد مشارکت داشته؟ تهران حداقل 10 میلیون واجد شرایط داشته و یعنی 12 درصد مشارکت کننده.

    15
    1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا