احتمال ائتلاف میانهروها و قالیباف برای انتخاب هیئت رئیسه مجلس
آیا اولین شعار تندروها برای تغییر ریاست مجلس شکست میخورد؟
احتمال ائتلاف میانهروها در مجلس دوازدهم و محمدباقر قالیباف برای انتخاب هیئت رئیسه مجلس وجود دارد که بر اساس آن میانهروها در صورت تحقق شرایط مدنظر آنها از ریاست آقای قالیباف حمایت خواهند کرد و نمایندگان نزدیک به او نیز مسیر حضور چهرههای شاخص این جریان که در مجلس حضور دارند را برای حضور در هیئت رئیسه هموار خواهند کرد.
به گزارش انصاف نیوز، با افزایش اختلافات میان محمدباقر قالیباف و حامیان او با طیف تندرو جریان اصولگرا به نظر میآید که در مجلس آینده سه فراکسیون تشکیل خواهد شد؛ فراکسیون میانهروها، فراکسیون نمایندگان نزدیک به قالیباف، و فراکسیون پایداریها.
طیف تندرو جریان اصولگرا کمی پس از اعلام نتایج انتخابات فعالیتهای گستردهی خود را برای تغییر در هیئت رئیسه مجلس آینده آغاز کرده است. حضور حمید رسایی، از چهرههای سیاسی جریان افراطی اصولگرایان در یک برنامهی تلویزیونی و اظهارات او علیه قالیباف از جمله خبرسازترین اقدامات این جریان در روزهای اخیر بوده است.
از سوی دیگر محمدباقر قالیباف و همراهان او نیز وضعیت شکنندهای در مجلس آینده دارند و بدون ائتلاف با میانهروها امکان چندانی برای انتخاب مجدد نخواهند داشت. این ائتلاف نیز هنگامی شکل خواهد گرفت که قالیباف و یاران او در مجلس بتوانند مسیری متفاوت از سالهای گذشته را در پیش گرفته و بتوانند رضایت میانهروها را از عملکرد خود جلب کنند.
با وجود آنکه هنوز گفتوگویی میان دو طرف در این ارتباط انجام نشده است اما به نظر میآید که این احتمال وجود دارد دستکم در انتخابات هیئت رئیسه مجلس دوازدهم در صورت تحقق این شرایط، ائتلافی میان این دو فراکسیون شکل بگیرد که بر اساس آن قالیباف به عنوان رئیس و چهرههایی همچون مسعود پزشکیان یا غلامرضا تاجگردون به عنوان نایب رئیس مجلس انتخاب شوند.
مسعود پزشکیان، نمایندهی مردم در مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی با خبرگزاری دانشجو پیرامون مباحث مطرحشده دربارهی انتخاب هیئت رئیسه مجلس دوازدهم با بیان اینکه «باید با قالیباف دربارهی این موضوع صحبت کرد»، گفت: اگر قرار باشد افرادی که در روزهای گذشته، اظهارات غیراخلاقی و غیرمنطقی مطرح کردند در قامت ریاست مجلس قرار بگیرند، قطعا ریاست آقای قالیباف منطقیتر بنظر میرسد».
در این ارتباط احتمال دیگری هم مطرح میشود که بر اساس آن ممکن است با توصیههای علنی یا غیرعلنی میان جریان نزدیک به قالیباف و پایداریها آتشبس موقت شکل بگیرد. علی مطهری اما حتی امکان توافق میانهروها با جریان دیگر را هم در صورتی ممکن میداند.
علی مطهری، فعال سیاسی جریان میانهروها در این ارتباط در گفتوگویی با انصاف نیوز گفت: فراکسیون میانهروها در تصمیمگیریهای مهم از جمله انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی میتوانند اثرگذار باشند. برای مثال با ائتلاف با یکی از دو فراکسیون دیگر میتوانند برخی از افراد میانهرو هم وارد هیئت رئیسه مجلس آینده شوند. [متن کامل گفتوگو]
انتهای پیام
قالیباف حتی به اندازه مسعول اتحادیه رفتگران تهران هم رای نیاوردباید بفهمند که کارنامه کاری خوبی نداشته اند پس مردمشان بهتر از زنده ماندن واین کسب نمره از مردم با معرفت این ملت هست