«حضرت خدیجه الگوی جهش تولید با مشارکت مردم بود»
حجت الاسلام ناصر رفیعی، سخنران مذهبی، گفت: حضرت خدیجه بارزترین الگوی جهش تولید با مشارکت مردم بود. ایشان در عین پرهیز از ظلم و دوری از ربا و اقتصاد ناسالم، با اعتماد به جوانان پاکدست و همراهی ایشان در میدانهای اقتصادی ثابت کردند میشود ثروت داشت و آلوده فساد نشد؛ میشود کارخانهها را راه انداخت و تولید را شروع کرد و خود را گرفتار رانت، رشوه و ربا نکرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام ناصر رفیعی در سخنرانی معارفی ظهر دهمین روز ماه مبارک رمضان در حرم مطهر بانوی کرامت، ضمن تسلیت سالروز وفات حضرت خدیجه کبری سلاماللهعلیها، به فرازهایی از زندگی پرخیر و برکت این بانوی بزرگ اسلام اشاره کرد و گفت: خدیجه کبری سلاماللهعلیها شخصیت بسیار والا و بزرگی داشتند؛ ایشان که در دوران گذر از جاهلیت به اسلام همراه و همسر پیامبر اعظم صلیاللهعلیهواله بودند در 25 سالگی با رسول خدا ازدواج کردند و 10 سال هم پس از اسلام با پیامبر اکرم صلیالله علیهوآله همراه بودند؛ ایشان را میتوان بانوی دوران گذار و همدم و همراه پیامبر دانست.
وی با اشاره به اینکه حضرت خدیجه سلاماللهعلیها همواره مورد توجه ویژه رسولالله (ص) قرار داشتند، به تبیین ویژگیهای حضرت خدیجه سلاماللهعلیها پرداخت و افزود: دنیای اسلام مدیون رشادتها، شجاعتها و تلاش خدیجه کبری سلاماللهعلیها است.
رفیعی ضمن تأکید بر اینکه حضرت خدیجه (س) هیچگاه آلوده شرک و اعتقادات جامعه جاهلیت نشدند، گفت: عقلانیت از ویژگیهای بارز خدیجه کبری سلاماللهعلیها است؛ ایشان در آن دوران زیباترین بانو و کاملترین از نظر عقل بودند و هیچگاه تحتتأثیر کثرت و جمعیت غلط جامعه جاهلی قرار نگرفتند.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر به فرازهایی از آیه 35 سوره اعراف در تبیین تساوی زن و مرد در ارزشها اشاره کرد و افزود: زن و مرد در نگاه اسلام باوجود تمام تفاوتهای جسمی و احکامی در مواجهه با ارزشها مساوی هستند.
وی به فراست حضرت خدیجه سلاماللهعلیها در بازشناسی شخصیت رسولالله (ص) اشاره کرد و ابراز داشت: زمانی که پیامبر اکرم (ص) از غار حرا پایین آمدند و موضوع نبوت را با خدیجه کبری سلاماللهعلیها مطرح کردند، ایشان بلافاصله پذیرفتند و منتظر این رسالت نبوی بودند.
رفیعی طهارت و عفاف را از دیگر ویژگیهای این بانوی بزرگ در جامعه آن زمان توصیف کرد و ضمن اشاره به فرازهایی از آیه 12 سوره ممتحنه، خاطرنشان کرد: وقتی زنان برای بیعت با رسولالله (ص) آمدند، این آیه نازل شد و شروطی را برای بیعت بانوان مطرح ساخت.
وی افزود: آیه 12 سوره ممتحنه ضمن تبیین اوضاع دوران جاهلی، بیان میکند؛ ای پیامبر، هنگامی که زنان مؤمن نزد تو آیند و با تو بیعت کنند، نباید چیزی را شریک خدا قرار دهند، دزدی و زنا نکنند، فرزندان خود را نکشند، تهمت و افترایی پیش دستوپای خود نیاورند و در هیچ کار شایستهای مخالفت فرمان تو نکنند؛ با آنها بیعت کن و برای آنان از درگاه خداوند آمرزش بطلب که خداوند آمرزنده و مهربان است.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه خدیجه کبری سلاماللهعلیها پیش از اسلام و قبل از ازدواج با پیامبر، در آن جامعه به طاهره معروف بودند، گفت: خدیجه کبری سلاماللهعلیها هیچگاه گرفتار هیچکدام از پلیدیهای فرهنگ جاهلیت نشدند.
وی به شجاعت و شهامت حضرت خدیجه سلاماللهعلیها در غلبه بر فرهنگ غلط جاهلیت اشاره کرد و با تأکید بر اینکه ایشان هیچگاه تحتتأثیر فرهنگ غلط قرار نگرفتند و تمام سنتهای اشتباه جاهلیت را در ازدواج با محمد مصطفی (ع) شکستند، بیان کرد: نمیشود میلیونها جوان در جامعه، خود را درگیر سنتهای غلط مهریه سنگین، جهیزیههای آنچنانی و مجالس عروسی خاص کنند.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر سرپرستی ایتام و مشاور پیامبر بودن را از دیگر ویژگیهای خاص خدیجه کبری سلاماللهعلیها دانست و با بیان اینکه سخن بانویی که حرفش از روی احساس نباشد، مورد توجه انبیای الهی قرار داشت، خاطرنشان کرد: حضرت خدیجه وزیر پیامبر در مسائل بودند.
رفیعی به مدیریت اقتصادی حضرت خدیجه اشاره کرد و ایشان را بارزترین الگوی جهش تولید با مشارکت مردم دانست و یادآور شد: حضرت خدیجه سلاماللهعلیها در عین پرهیز از ظلم و دوری از ربا و اقتصاد ناسالم، با اعتماد به جوانان پاکدست و همراهی ایشان در میدانهای اقتصادی ثابت کردند میشود ثروت داشت و آلوده فساد نشد؛ میشود کارخانهها را راه انداخت و تولید را شروع کرد و خود را گرفتار رانت، رشوه و ربا نکرد.
وی با تأکید بر اینکه حضرت خدیجه در دورانی که ربا، رشوه و رانت در تمام زوایای اقتصاد جاهلیت موج میزد، از تمام فسادهای اقتصادی رها بودند، گفت: صبر و بردباری در تمام احوالات از دیگر ویژگیهای بارز حضرت خدیجه سلاماللهعلیها است.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت ایثار و فداکاری امالمؤمنین خدیجه کبری سلاماللهعلیها را بسیار مهم ارزیابی کرد و اذعان داشت: حضرت خدیجه (س) مال خود را در اختیار رسولالله (ص) قرار دادند، خود را خادم همسر معرفی و همه ثروتش را بدون منت در راه اسلام هزینه کردند.
وی سرعت و سبقت در انجام کار خیر را یکی دیگر ویژگیهای شخصیتی حضرت خدیجه سلاماللهعلیها توصیف کرد و افزود: عزم و ارده قوی در تمام تلاطمهای زندگی و مظلومیت تاریخی از دیگر ویژگیهای حضرت خدیجه سلاماللهعلیها است؛ با اینکه حضرت خدیجه بیشترین زندگی را در کنار پیامبر اسلام داشتند، در تاریخ نادیده گرفته شدند!
رفیعی در بخش پایانی سخنان خود قناعت و زهد، دفاع از دین، آراستگی به رضا، مهرورزی به نبی، حفظ حیا و حرمت در مقابل پیامبر، صدیقه بودن، انتخاب آگاهانه، تربیت امیرالمؤمنین علی (ع) و ولایتمداری را از دیگر ویژگیهای شخصیتی خدیجه کبری سلاماللهعلیها دانست و ابراز داشت: حضرت خدیجه سلاماللهعلیها جلوهگاه تمام ائمه اطهار علیهمالسلام هستند، ایشان تنها زن پیامبر است که به امالمؤمنین و امالائمه شناخته میشود.
انتهای پیام/