خرید تور نوروزی

بحران ناترازی در جهاد دانشگاهی

محمدجواد باورسادی، رییس ستاد جوانان دکتر پزشکیان در استان چهارمحال و بختیاری، در یادداشتی با عنوان «جهاد دانشگاهی و بحران ناترازی / تبدیل ظرفیت طلایی جهاد دانشگاهی به یک بنگاه اقتصادی بدهکار»، در کانال تلگرامی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها نوشت:

کشور ما امروزه با ناترازی‌های مختلف در حوزه‌های انرژی، مالی و بانکی، و صندوق‌های بازنشستگی مواجه است. ریشه اصلی این ناترازی‌ها را می‌توان در سوء مدیریت و عدم بهره‌گیری بهینه از فرصت‌ها و ظرفیت‌های متعدد، از جمله نیروی انسانی متخصص و کارآمد، جستجو کرد. در واقع، پیش از آنکه این ناترازی‌ها به بحران‌های جدی تبدیل شوند، کمبود نیروی انسانی متخصص، باتجربه و خلاق از دلایل عمده سوء مدیریت و در نتیجه ناترازی‌های کنونی به شمار می‌رود. که در صورت عدم اصلاح این حلقه مفقوده، نتیجه‌ای به جز ادامه وضع موجود و روند معکوس توسعه نامتوازن برای دولت و کشور نخواهد داشت. 

جهاد دانشگاهی متناسب با رسالت‌های تعریف شده خود، می‌تواند به عنوان یک نهاد علمی و پژوهشی، نقش مهمی در تربیت و تامین نیروی انسانی متخصص ایفا نماید.  چنانکه جهاد دانشگاهی ضمن ارتباط موثر با بدنه دانشگاهی، نخبگان و اندیشمند، باید بتواند در حوزه پژوهشی، به پیشرفت کشور و نیل به خود اتکایی ملی در حوزه‌های استراتژیک فناوری موثر واقع شود. یا از سوی دیگر می‌بایست نسبت به ارتقا سطح دانش، بینش و مهارت نیروهای متخصص با رویکرد توسعه و حل مشکلات کشور و پر نمودن خلا‌های آموزشی موجود اقدام نماید. همچنین  اهتمام به حضور دانشگاهیان در پیشرفت و توسعه کشور و ایجاد جامعه‌ای متفکر از رسالت‌های مهم دیگر جهاد در کشور است. 

اما بر خلاف رسالت‌های راهبردی در پیشبرد برنامه‌های توسعه،  و ظرفیت‌های موجود جهت حل نظام مسائل کشور، امروزه جهاد دانشگاهی خود زیر سایه یک فرآیند بروکراتیک، درگیر روزمرگی‌های دیوان سالار شده و زمانی طلایی خود را به سوء مدیریت‌های خطرناک به ودیعه سپرده است. برای نمونه به جرأت آنچه که امروز در مجموعه جهاد دانشگاهی استان چهارمحال و بختیاری می‌گذرد، اعم از ناکارآمدی‌های فراوان در حوزه‌های آموزش و پژوهش و فناوری، و ناتوانی در حل کوچکترین مسائل استان، فاصله چشمگیر با جامعه دانشگاهی و نخبه به واسطه اندیشه و عملکرد جریان خالص‌ساز و غیرمتخصص حاکم بر مجموعه در حوزه‌های مختلف مدیریتی،  آموزشی،  پژوهشی و…  و تبدیل این ظرفیت طلایی به یک بنگاه اقتصادی بدهکار،  را می‌توان به بسیاری از واحدهای دیگر در کشور تعمیم داد.

مهم ترین پیشنهاد جهت تحقق شعارهای دولت چهاردهم و از جمله هدف به کارگیری نیروی متخصص و رفع ناترازی‌ها،  توجه ویژه دولت به ظرفیت جهاد دانشگاهی بعنوان یک فرصت طلایی برای ارتباط بیشتر جامعه،  صنعت و حاکمیت با بدنه دانشگاهی و نخبگان می‌باشد.

ریاست محترم جمهوری و مجموعه وزرای مربوطه می‌بایست با جدیت تمام و عدم توجه به رفتار جریان خالص‌ساز که مستعد استفاده سوء از شعار وفاق ملی هستند، زیرساخت‌های نقش آفرینی این نهاد استراتژیک را با رویکرد مردمی سازی فرآیند توسعه و حل نظام مسائل کشور،  و هویت بخشی به نقش جامعه دانشگاهی،  نخبگان و جریان دانشجویی نخبه را فراهم آورند،  که این مهم با به کارگیری مدیران همراه با سیاست‌های دولت و مورد اقبال عموم جامعه و جریان دانشگاهی، میسر می‌شود. و این چنین می‌توان شاهد تحقق شعارهای دولت در مردمی سازی،  توسعه،  استفاده از نیروی متخصص جهت سرعت بخشیدن به قطار توسعه و حل ناترازی‌ها باشیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا