انتقاد یک راننده از بیتوجهی به توقف کامیونها در مرز بازرگان
خبرگزاری صداوسیما یک هفته پس از توقف کامیونها در مرز بازرگان خبر داد: «همزمان با تصمیم سختگیرانه گمرک ترکیه در مرز بازرگان در لغو معافیت مالیات بر سوخت رانندگان کامیونهای ترانزیتی، بیش از هزار کامیون در مرز بازرگان متوقف شدهاند. پیش از اعمال این قانون، روزانه بیش از ۳۰۰ دستگاه کامیون از این مرز تردد میکردند».
حرفهای یک راننده
م.آقازاده، راننده ترانزیت بینالملل، در پیامی ارسالی به انصاف نیوز نوشت:
«از یک هفته پیش ترکیه معافیت مالیات سوخت کامیونهای ایرانی به مقصد ترکیه و اروپا رو لغو کرده و به جای ۱۰ لیر مالیات برای هر لیتر که قانون ترکیه است، ۲۷ لیر یعنی ۱۵۵ درصد بالاتر از قانون خودشان، مالیات بسته بر سوخت کامیون های ایرانی. یعنی هزینهای تقریبا معادل ۱۰۰۰ یورو بر هر کامیون ایرانی.
بنده خودم راننده بینالملل هستم که ۱۴ ساله بین ایران و اروپا تردد میکنم. قبلا برا کامیونهایی که به مقصد اروپا میرفتند هیچ مبلغی اخذ نمیکردند و از کامیون ها به مقصد ترکیه ۵۰۰ لیتر معاف و بیشتر از اون رو مالیات می گرفت. الان یک هفته هست که کامیونهای ایرانی سر مرز توقف کردهاند و تقریبا مرزها به صورت غیر رسمی بسته شده و رانندهها در سرمای وحشتناک بدون هیچ امکاناتی گرفتار شدهاند.
حرف ترکیه اینه که ما این رو در قبال قانون فول باک ایران که برای ماشینهای ترکیه بسته، اعمال کردیم.
صنف ما جز مظلوم ترین و بی صاحب ترین شغلهای ایران هست و ما هیچ ارگان یا سازمانی رو جهت حمایت و شنیدن احوالمان نداریم. در این یک هفته نه تو روزنامهها و نه در صدا و سیما هیچ انعکاسی از این موضوع وجود ندارد. انگار نه انگار که اتفاق به این بزرگی رخ داده و عملا صادرات و واردات زمینی کلا مسکوت مانده، تا حالا [بعدازظهر جمعه] فقط ایران اینترنشنال و دویچه وله در حد مختصری به این موضوع پرداختند!
تا به این لحظه هیچ واکنشی از طرف مقامات ایرانی اظهار نشده و ما همچنان منتظر مسئولین کشور جهت پاسخگویی به رانندهها هستیم».
واکنشها در توییتر
در روز جمعه بعضی اکانتهای توییتری هم به این موضوع پرداختهاند. دو پیام متفاوت در زیر در این باره را میخوانید:
ع. تیموری: چرا نمیگی رانندههای ایرانی گازوییل قاچاق میکردند که این قانون وضع شد. بله، فقط برای ایرانه، چون فقط راننده های ایرانی گازوییل قاچاق میکردند. کسی که یک بار، فقط یک بار ترانزیت کرده باشه میدونه ماجرا چیه. باقی کشورهای همسایه هم در همین فکرند.
علیرضا م: ایران شروعکننده این لغو معافیت بود و ترکیه اقدام متقابل کرده است. صدور بخشنامه توسط رئیسجمهور ترکیه نشاندهنده بیبازگشت بودن این موضوع است چرا که لغو بخشنامه در این سطح اگر غیرممکن نباشد بسیار دشوار است.
انتهای پیام
(به برکت الله) این هم از برکت اصلاح طلبان