خرید تور نوروزی

انتقاد یک متخصص از گرانی تست و واکسن HPV

سرویس اجتماعی، انصاف نیوز: یک متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری و تناسلی می‌گوید: اچ پی وی، برخلاف کرونا و برخی از ویروس‌ها خاموش و مخفی است. او گرانی تست و واکسن HPV را مانعی برای کنترل این بیماری دانست.

به گزارش انصاف نیوز، دکتر محمدرضا صفری نژاد، در توصیف بیماری HPV گفت: «این بیماری مخفی است و اگر مثل کرونا سروصدا کند، تازه شاید به آن رسیدگی کنند. بیشتر خانم‌هایی که به سرطان دهانه‌ رحم مبتلا هستند، زمانی متوجه این بیماری می‌شوند که برای تست پاپسمیر مراجعه می‌کنند.

این فوق تخصص اندرولوژی، کسب اطلاعات و آمار درست و برنامه‌ریزی براساس آن را جزو راهکارهای ضروری از سمت دولت‌ها دانست که بر سایر راه‌حل‌ها تقدم دارند. به نظر او پیشگیری مهم‌ترین گزینه‌ای است که هرکسی باید به آن توجه داشته باشد.

بیمارانی که از ابتلایشان خبر ندارند!

صفری‌نژاد گفت: «چهل سال پیش سوزاک شایع‌ترین بیماری آمیزشی بود اما بیست سال بعد این بیماری با یک دوز پنی‌سیلین درمان می‌شد. از یک دهه‌ی گذشته تا امروز شایع‌ترین بیماری که از طریق ارتباط جنسی منتقل می‌شود، اچ پی وی است!

او با تاکید بر اهمیت داده‌ها در کشورها پیشرفته گفت: وزارت بهداشت باید بررسی کند چند درصد از مردم در تهران به HPV مبتلا هستند.

درصدی از بیماران سرپایی مبتلا به HPV هستند که آمارشان مخفی است و حتی بیماران دیگری هم وجود دارند که هنوز درباره‌ی ابتلایشان به این بیماری خبری ندارند. عده‌ای هم هستند به دلیل آنکه رابطه‌ی خارج از عرف داشته‌اند، خجالت می‌کشند بگویند به اچ پی وی مبتلا شده‌اند.

به گفته‌ی صفری‌نژاد، ایران درحال‌حاضر با معضل‌های مختلفی روبه‌رو است و ممکن است دولت با مشغله‌ی فعلی نتواند به آن رسیدگی کند. او گفت «فارغ از نگاه‌های سیاسی و بعد از جمع‌آوری اطلاعات و برنامه‌ریزی، باید نیروهای متخصص برای شناسایی و درمان HPV آموزش ببینند و بودجه‌ی کافی هم در اختیارشان قرار بگیرد.»

نقش آموزش در مدارس | «تست و واکسن HPV گران است»

او در ادامه گفت «۲۰ سال پیش در سفرم به اروپا دیدم که دبستانی‌ها کتاب بهداشت داشتند و مسائل جنسی متناسب با سن آنها توضیح داده شده بود. بچه‌ها در کشورهای پیشرفته از سنین پایین یاد می‌گیرند چطور باید از بدنشان مراقبت کنند اما متاسفانه در ایران آموزش‌های مناسبی داده نمی‌شود.

صفری‌نژاد گفت: «اولویت با آموزش دانش‌آموزان دبیرستانی آن هم نه فقط درباره‌ی HPV بلکه سایر بیماری‌ها است. 

این متخصص اورولوژی با انتقاد از عملکرد بیمارستان رازی گفت: «این بیمارستان فقط به شکل سطحی ضایعات فیزیکی را برمی‌دارد اما درمان قطعی انجام نمی‌دهد. چنین کاری مثل پاک کردن صورت مسئله است!

او در ادامه گفت «تست HPV هزینه‌ای حدود ۲/۵ میلیون تومان دارد که ممکن است حدود یک چهارم حقوق افراد جامعه باشد. گران بودن تست و واکسن باعث می‌شود اشخاص از انجامشان صرف‌نظر کنند.»

رابطه‌ی خارج از تعهد و ازدواج ممنوع!

این پزشک گفت «اصل و اساس باید no sex extra marriage and relationship باشد. قاعده‌ی درست در همه جای دنیا همین است و مردان و زنان در ایران هم باید به این قاعده مقید باشند تا احتمال ابتلا در هر دو جنس کاهش پیدا کند.

مردم در غیاب منابع موثق، سراغ منابع غیررسمی می‌روند و مثلا می‌خوانند که گوشت و لبنیات برای بیماری HPV ضرر دارد، درحالی‌که چنین اطلاعاتی درست و علمی نیستند. 

گاهی تبلیغاتی را می‌بینیم که در معرفی آن نوشته شده اگر فلان کفش را ۴۵ روز بپوشید، قدتان بلند می‌شود! مردم باید با کسب اطلاعات علمی، چنین تبلیغاتی را باور نکنند. فرقی هم نمی‌کند مربوط بهhpv باشد یا سایر مشکلات و بیماری‌ها.»

صفری‌نژاد درباره‌ی شیوه‌ی اطلاع‌رسانی به مردم گفت: باید موضوع را طوری مطرح کنیم که مردم نگران نشوند اما مراقبت، پیشگیری و درمان را جدی بگیرند. همکاری جامعه لازمه‌ی رسیدگی به HPV است تا آمار مبتلایان افزایش پیدا نکند.

شیوع سرطان‌های سر و گردن در سال‌های اخیر

او با یادآوری این موضوع که شیوع برخی از بیماری‌ها نسبت به گذشته تغییر کرده است، در ادامه گفت «سرطان‌های سر و گردن در گذشته جزو بیماری‌های نادر به حساب می‌آمدند اما آن‌طور که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC) آمده است، در چند سال اخیر به دلیل شیوع اچ پی وی ۲۸ درصد افزایش پیدا کرده‌اند.

بیماری اچ پی وی به سه دسته‌ی کم‌خطر، متوسط و پرخطر تقسیم شده است و ویروس‌های شماره ۶-۱۱-۱۶-۱۸ آن خطرناک هستند و واکسن‌ها هم برای این ویروس‌های چهارگانه ساخته شده‌اند.

این پزشک درباره‌ی اقدامات کشورهای دیگر گفت: آمریکا واکسن HPV را به‌طور رایگان برای کودکان ۹ تا ۱۲ سال در نظر گرفته است و اگر کودکی این واکسن را دریافت نکرده باشد، در مدرسه ثبت‌نام نمی‌شود. این واکسن در نهایت تا سن ۲۶ سالگی تاثیر دارد و بعد از آن دیگر روی سیستم ایمنی تاثیر نمی‌گذارد.»

به گزارش انصاف نیوز، در مقاله‌ای با عنوان «اثربخشی واکسن ویروس پاپیلومای انسانی بر اساس سن در زمان واکسیناسیون: یک بررسی سیستماتیک» در سایت کتابخانه ملی پزشکی سال ۲۰۲۳ منتشر شده است، این نتایج به دست آمدند:

«واکسن‌های ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) با پیشگیری از عفونت‌ها کار می‌کنند. بنابراین احتمالاً در سنین پایین‌تر مؤثرتر است و مهم است که بدانیم چگونه ممکن است اثربخشی آن در سنین بالاتر کاهش یابد.

یک مرور سیستماتیک از مطالعات اثربخشی واکسن HPV منتشر شده بین سال‌های 2007 و 2022 انجام داده شد که شامل تجزیه و تحلیل اثربخشی در برابر عفونت‌های HPV نوع واکسن، زگیل‌های تناسلی، ناهنجاری‌های دهانه رحم و سرطان دهانه رحم بر اساس سن در شروع یا تکمیل واکسن بود.

چند پایگاه داده که شامل ۲۱ مطالعه بودند، بررسی و نتایجشان به صورت توصیفی خلاصه شد. ۱۷ مطالعه بیشترین اثربخشی واکسن را در جوان‌ترین گروه سنی نشان دادند. برآوردهای اثربخشی واکسن برای نوجوانان 9 تا 14 ساله از حدود 74 تا 93 درصد و از 12 تا 90 درصد برای نوجوانان 15 تا 18 ساله متغیر بود.

این نتایج نشان می دهد که واکسن HPV در سنین پایین تر در برابر پیامدهای بیماری مرتبط با HPV موثر است و بر اهمیت واکسیناسیون به موقع تأکید دارد.»

مسئولیت ارگان‌های دولتی برای کنترل اچ پی وی

صفری‌نژاد درباره‌ی راهکارهای موثر برای مدیریت HPV در ایران گفت «وزارت بعداشت باید گزارش‌های سه ماهه درباره‌ی بیماری HPV را از مجموعه‌های مرتبط دریافت کند.

کمیسیون بهداشت مجلس هم موظف است پیگیر موضوع باشد. دانشکده‌های علوم پزشکی در استان‌های مختلف باید براساس معیارهای علمی شرایط درمانی را فراهم کنند. مثلا می‌شود کلینیک‌های درمانی را برای اچ پی وی در استان‌ها اختصاص داد.

افراد در آمریکا یک کد ۲۰ رقمی دارند و بدون آنکه اطلاعات هویتی‌شان مشخص باشد، می‌توانند درصورتی‌که مشکوک به ابتلا به بیماری‌های آمیزشی (۲۴ نوع) هستند، به کلینیک‌های تخصصی مراجعه کنند. ما هم نمی‌توانیم این نمونه‌ها را در کشور خودمان اجرا کنیم.»

این پزشک با گفتن این نکته که شیوع اچ پی وی به‌ گونه‌ای است که به کار ملی نیاز داریم، در ادامه گفت «این بیماری خانواده‌ها را از هم می‌پاشاند. سرطان دهانه‌ی رحم یک بیماری جدی است و در صورت ابتلا خانواده با پیامدهای مختلفی مواجه می‌شود.»

انتهای پیام

بانک صادرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا