خرید تور نوروزی

خاطرات هاشمی ۸ بهمن سال ۸۰ | رویای هولناک رفسنجانی چه بود؟

انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیت‌الله اکبر هاشمی در بهمن سال ۱۳۸۰ را در ادامه می‌خوانید:

دوشنبه 8 بهمن 1380 | 14 ذیقعده 1422 28 ژانویه 2002

«ساعت چهار و نیم صبح در اثر یک رؤیای هولناک بیدار شدم. در خواب دیدم، در سفری بودیم. اتومبیل اسکورت و راهنمای ما در سر پیچی در ورودی یک پل، با انحراف به چپ، به دیوار کوتاه جاده برخورد و به دره سقوط کرد. توقف‌ کردیم. از بالای پل، جنازه افسر راهنما در ماشین منهدم‌ شده را دیدم. یکی از همراهان که گویا آقای دُرّی نجف‌آبادی بود، پایین دره رفت و در نزدیکی جنازه، یک شیشه حاوی شیر برای فرزند افسر راهنما را که در آن منطقه افتاده بود، برداشت. در این لحظه بیدار شدم و تا صبح به فکر تعبیر بودم. تجربه‌ام این است که این خواب‌ها تعبیر دارد.

مسأله ادعای ربوده‌ شدن فرزند آقای [سیداصغر] ناظم‌زاده، [رئیس‌ دفتر سابق آیت‌الله منتظری] به جای حاد و حساسی رسیده است. وزارت اطلاعات، پس از بررسی رسماً اعلام کرده که قضیه ساختگی و دروغ و نوعی خودربایی است و [محمد] ناظم‌زاده، در این چند روز در تهران و مشهد بوده و هتل‌های محل اقامت او را مشخص‌ کرده است.

این مسأله را سخنگوی دولت، از قول وزارت [اطلاعات]، دیروز اعلام کرد و بلافاصله پدر آقای ناظم‌زاده، اظهارات سخنگوی دولت را تکذیب‌ کرد و گفت، [وزارت] اطلاعات اخیراً فرزندش را بازداشت‌ کرده و شاید این اعترافات را به زور گرفته‌اند. مسأله از آنجا حساس‌ شده که تُندروان دوم خردادی، اخیراً مدعی شده‌اند که عوامل قتل‌های زنجیره‌ای بازسازی شده‌اند و حادثه ناظم‌زاده و سیامک پورزند، [روزنامه‌نگار] و اخیراً جواد رحیم‌پور، [دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی] را دلیل آن می‌دانند.

آقای [محسن] میردامادی، مدیر مسئول روزنامه نوروز، این ادعاها را مطرح کرده و اکنون در مقابل اظهارنظر [وزارت] اطلاعات و سخنگوی دولت که از جناح خودشان است، قرار گرفته که حاکی از درگیری جدید درون‌ جناحی است. با توجه به اینکه در مورد عامل مهم مسأله قتل‌های زنجیره‌ای آقای موسوی [= مصطفی کاظمی] هم بود، موضوع مهم جلوه می‌کند.

در لاگوس، پایتخت نیجریه، انفجارهای عظیمی در محل دفن زباله‌های صنایع مهمات ارتش رخ داده که در 15 کیلومتری محل، شیشه‌ها شکسته و عده زیادی تلف شده‌اند. مردم به تصورکودتا، از شهر فرارکرده‌اند. در استرالیا،350 نفر از پناهجویان در بازداشتگاه‌ها، اعتصاب غذا کرده‌اند و 35 نفر دهان خود را دوخته‌اند و فشار زیادی با اعلام تصمیم 15 نفر به خودکشی بر دولت استرالیا وارد می‌شود.

کشور هلند، آخرین عضو پذیرنده یورو به عنوان پول جاری، دیروز پول ملی خود را از گردش خارج کرد و در عین حال در مدت رسمی‌شدن، یورو 25 درصد ارزش خود را در مقابل دلار از دست داده بود و با ارزش 5/1 دلار آغاز شد. امروز هم به 78 درصد دلار رسیده است.

اعضای عقیدتی سیاسی ارتش آمدند. آقایان [سیدمحمود] علوی و [سیدرضا] اکرمی گزارش دادند و من سخنرانی مفصلی در خصوص تأثیر ایمان جامعه در پیروزی و تداوم انقلاب، بر ضرورت پاسداری از عقاید پرسنل و دادن اطلاعات سیاسی تأکیدکردم.[1] انجمن شرکت‌های حمل و نقل آمدند و از مشکلاتی که از سوی گمرک در مورد کالاهای ترانزیتی و نیز مشکل سفر کامیون‌ها به اروپا و سنگین‌بودن اقساط کامیون‌ها دارند، گفتند و استمداد کردند.

آقای [عبدالله] ناصری، مدیرعامل ایرنا [= خبرگزاری جمهوری اسلامی] آمد و در مورد نظام‌نامه مورد نیازکارش مشورت کرد. مدیر معتدل‌تری است؛ از مدیران اخوی محمد در صداوسیما بوده. عصر آقای [علی] لاریجانی، [رییس سازمان صدا و سیما] آمد؛ با اصرار برای سخنرانی در اجلاس فلسطین که تعدادی از شخصیت‌های خبری و فرهنگی جهانی شرکت دارند. گفت، معلوم است که قوه قضاییه، سیاست و تدبیر درستی در مورد پرونده شهرام جزایری ندارد؛ زیرا اگر به اتهام افرادی که اسم‌شان برده شده که کمک یا پول گرفته‌اند، رسیدگی نشود، اعتبار قوه قضاییه و مبارزه با مفاسد اقتصادی از دست می‌رود و اگر بخواهند با افرادی در سطح قوا و دفتر رهبری برخورد کنند، چه خواهد شد؟

مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی المنار لبنان، دربارة فلسطین، افغانستان، ایران و اسراییل و آمریکا انجام دادم.[2] در بیت‌المقدس- تل‌آویو- امروز با یک عمل شهادت‌طلبانه، جمعی از نظامیان اسراییل مصدوم شدند و معلوم شد، مجاهد عملیات دیروز بیت‌المقدس، یک دختر دانشجوی فلسطینی از نابلس بوده که ورود خانم‌ها در این بخش از جهاد، قاعدتاً برای اسراییل و آمریکا ناگوار است. تعداد تلفات انفجار انبار اسلحه در نیجریه، بیش از 600 نفر اعلام شد.

امروز تظاهرات و اجتماعات پراکنده معلمان در تعدادی از شهرها بوده و بعضی که بازداشت شده بودند، آزاد شدند، ولی 10 نفر همچنان در بازداشت مانده‌اند. شب به فیلم دادگاه [شهرام] جزایری گوش دادم. آقای [حسین] کربلایی، [ریاست هیأت مدیره صندوق ضمانت صادرات]، متهم ردیف دوم، در دفاع مطالبی گفت که به حیثیت مجلس و نمایندگان خدشه وارد می‌کند و معلوم شدکه از او حمایت می‌کرده‌اند و قاعدتاً باعث عکس‌العمل آنها می‌شود.

عفت از مکه تلفن‌کرد و از عدم احوال‌پرسی بچه‌ها گله داشت.»


[1] – در بخشی از این سخنرانی آمده است: «برای انسانی که به راه خود اعتقاد دارد وکار را بر محور ایمان انجام می‌دهد، خستگی معنا ندارد. شکست هم برایش معنا ندارد. همه وجود انسان دنبال هدفی است که برای آن کار می‌کند. هدف ما خدا و نزدیکی به خدا و تحکیم خواسته‌های الهی روی زمین است.

وقتی چنین هدفی داشته باشیم و خدا را بر همه چیز قاهر و قادر بدانیم، از چه چیزی خسته شویم؟ چرا این قدر ناراحت شویم که در تعقیب اهداف و انجام برنامه‌ها کوتاهی کنیم؟ چیزی از دست نمی‌دهیم. به خدا نزدیک‌تر می‌شویم. خدا هم با وعده‌هایی که دارد، نتایج اعمال انسان‌های صالح را می‌دهد. حقیقتاً عدالت خداوند هیچ چیز را گم نمی‌کند.

انسان در هزاران حادثه‌ای که او را احاطه کرده، چیزی نمی‌فهمد. ولی اگر دید تحلیل‌گری داشته باشد، می‌تواند محاسبه کند که محتسب خداوند چقدر در بازار است. چیزهای مهم را به آخرت موکول می‌کند، ولی بسیاری از موارد را در فعل و انفعالات زندگی می‌بینیم. ما با این سرمایه و روحیه مبارزه کردیم و پیروز شدیم. مشکلات انقلاب را پشت سر گذاشتیم. جنگ را تمام کردیم. سازندگی را انجام دادیم.» رجوع کنید← کتاب «هاشمی رفسنجانی، سخنرانی‌های 1380»، دفتر نشر معارف انقلاب، 1402.

[2] – در بخشی از این مصاحبه آمده است: «آنچه که بعد از حادثه 11 سپتامبر در دنیا اتفاق افتاد، مسایلی است که داریم می‌بینیم و می‌توانیم روی آن تحلیل کنیم و آن اقدامات خود آمریکاست. آمریکا به صورت غیرمنتظره این مسأله را به عنوان یک جنگ معرفی کرد و خودش را در حال جنگ قرار داد و طرف جنگ را هم هیچ وقت درست روشن نکرد؛ جز گروهی از افراد که این هم توجیه‌پذیر نیست. اولین قدمش را در افغانستان گرفت.

هدف‌های بعدی خود را به صورت مبهم و متغیر مطرح می‌کند، ولی اقدام روشنی که کردند، این بود که اولاً از لحاظ تبلیغاتی فضای دنیا را پر از حرف کردند. جو ارعابی در دنیا به وجود آوردند. کارهایی در هند و دریای عرب و حتی مدیترانه و دریای سرخ و آسیای میانه و پاکستان و تا حدودی آسیای دور، مثل فیلیپین و جاهای دیگر کردند. بودجه‌های نجومی در اعتبارات نظامی خود پیشنهاد کردند تا هزینه‌های آینده را تأمین کنند. به نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها اهداف خاصی دارند و از پیش برای این کار آماده بودند.

نمی‌توان قبول کرد که ظرف دو، سه روز این همه تصمیم گرفته باشند. آمادگی داشتند. این باید جزو شک‌های مهم ناظران بین‌المللی باشد که چطور این همه آماده بودند. آن‌ها که نمی‌دانستند چنین اتفاقی می‌افتد. این آمادگی‌ها زمان می‌خواست و آنها این زمان را نداشتند.» رجوع کنید← کتاب «هاشمی رفسنجانی، مصاحبه‌های 1380»، دفتر نشر معارف انقلاب، 1402.

منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۸۰؛ «افراط در اختلاف»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا