تریدینگ فایندر

خاطرات هاشمی ۴ اسفند سال ۸۰ | اعلام جرم‌ کنگره علیه یک مقام آمریکایی

انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیت‌الله اکبر هاشمی در اسفند سال ۱۳۸۰ را در ادامه می‌خوانید:

شنبه 4 اسفند 1380 | 10 ذیحجه 1422 23 فوریه 2002

«برای اقامه نماز عید قربان به دانشگاه تهران رفتیم. در خطبه‌ها به سیاست‌های ضداسلامی و ضدبشری آمریکا پرداختم. فکر می‌کنم، مطالب مهمی مطرح شد. [۱]

بقیه وقت در منزل مطالعه می‌کردم. بخشی از کتاب [درآمدی بر] هرمنوتیک آقای احمد واعظی را خواندم؛ بد نیست، ولی عبارت‌پردازی بیش از مطالب است. [۲] بخشی از [کتاب کارنامه و] خاطرات سال 1362 [=آرامش و چالش] را برای انتشار آماده کردم.

اسراییل اعلام کرده، آماده است برای زمینه صلح، یک هفته از حمله به فلسطینی‌ها خودداری کند؛ گویا فشارهای داخلی و خارجی و تمردهای نظامیان، تأثیر گذاشته و مقاومت مردم فلسطین را شکست‌ناپذیر یافته است.

بعد از 11 روز تلاش، 100 نفر از کشته‌ شده‌های حادثه [سقوط هواپیمای] توپولف در سفیدکوه [خرم‌آباد] شناسایی شدند. گویا هنوز سه نفر از چهار اسپانیایی، شناسایی نشده‌اند.

اعلام جرم‌ کنگره آمریکا علیه دیک چنی، معاون رییس‌جمهور آمریکا، مورد توجه محافل سیاسی است و رشد و توسعه مخالفت‌ها با جنگ‌طلبی آمریکا، به‌خصوص مخالفت اروپا و کانادا مهم است. وسعت مخالفت مردم فیلیپین با حضور نظامیان آمریکا در آنجا، قابل توجه است.»


[۱]:  در بخشی از خطبه اول عید قربان آمده است: «آمریکایی‌ها با تحریف تاریخ، شعار غلط و ایجاد انحراف در معارف، می‌خواهند مردم را گمراه کنند. حرف بسیار مهمی است؛ 60 نفر از روشنفکران بنام دنیا برای [جرج] بوش نامه می‌نویسند و او را به جنگ تشویق می‌کنند و در بین آنها شخصی مثل «هانتینگتون» است که پایه‌گذار اندیشه جنگ تمدن‌هاست. با این روش به جنگ تمدن‌ها و ارزش‌ها می‌روند.

آمریکا امروز ارزش‌های بشری را رقیب خود می‌داند؛ دیگر حرف از کمونیست نیست. ارزش‌های بشری است که در انسان‌های فداکار جلوه می‌کند که حاضرند در هر میدانی جان‌شان را برای خدا، مردم، افتخارات و عقایدشان فدا کنند و صحنه‌های نزاع حق و باطل به وجود می‌آید. محور کاملاً روشن است. دنیا پرستی و آخرت پرستی، توجه به مادیات و معنویات، شیطان و فرشته، خدا و غیر خدا و شرک و توحید در مقابل هم صفوف مشخصی دارند.

جنگ امروز دنیا جنگ ارزش‌های آسمانی و ارزش‌های مادی و پست بشری است که سردمدار یک طرف آمریکایی‌ها و در صف دیگر و سربازان گمنام، انسان‌های مؤمن، (فداکار و آماده جانبازی هستند. معنای این اندیشه آمریکایی‌ها، این است که سربازی بی‌معناست. در حالی که سربازی در همه فرهنگ‌های دنیا ارزشمند است.

آن‌هایی که قهرمان ندارند، برای خود سرباز گمنام درست می‌کنند. چه کسی حاضر است که فداکاری، ایثار و گذشت را در راه مقدسات از بشریت بگیرد؟ این بدترین جنگ با معنویات است. بدترین نوع برخورد با فضیلت‌های تاریخی و انسانی است. واقعاً نغوذبالله من شرالمستکبرین که تا این حد زیرکانه و مرموزانه به جنگ واقعیات می‌روند.» رجوع کنید← کتاب «هاشمی رفسنجانی، خطبه‌های جمعه 1380»، دفتر نشر معارف انقلاب، 1402.

[۲]:  – این کتاب به نقد دیدگاه‌هایی پرداخته است که در تقابل و چالش مستقیم با روش مقبول و رایج در میان عالمان دینی قرار دارند؛ همان روشی که پیش از قرن بیستم، شیوه پذیرفته‌شده و معهود همه پژوهشگران در مقوله فهم و تفسیر متن بوده است. بنابراین، نحله‌هایی که اساساً با سنت تفسیری حوزه‌های علمیه تضاد جدی ندارند و اختلاف نظر آنان جزئی است، نقد نشده‌اند. آرای سه متفکر برجسته هرمنوتیکی در قرن بیستم، هایدگر، گادامر و پل ریکور مورد نقد و ارزیابی قرار گرفته است.

منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۸۰؛ «افراط در اختلاف»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا