خرید تور نوروزی

حمله‌ی صداوسیما به منتقدان پایتخت ۷: دچار آمپاس شده‌اند و لغز می‌خوانند

باشگاه خبرنگاران صداوسیما به انتقادات از پایتخت ۷ واکنش نشان داده و نوشت: گروهی که از فرط کری‌خواندن و «قمپز» در کردن برای تلویزیون و خودکارشناس‌پنداری و خودمنتقدانگاری‌شان برای کل قلمرو و ریزودرشت فرهنگ و هنر، حالا دچار «آمپاس» شدید شده‌اند و راهی ندارند جز اینکه «لغز» بخوانند.

متن کامل این مطلب که با عنوان «مرغ یک پا دارد: «می‌گویم پایتخت بد است؛ پس هستم»!» در این رسانه‌ی وابسته به صداوسیما منتشر شده در پی می‌آید:

 «پایتخت ۷» از وقتی شروع به پخش شد، حساسیت‌های بسیاری به دنبال آورد. گروهی مشفقانه نقدش کردند و گروهی لجوجانه هجمه آوردند تا لااقل در آینه از تصویر خودشان خجالت نکشند؛ گروهی که از فرط کری‌خواندن و «قمپز» در کردن برای تلویزیون و خودکارشناس‌پنداری و خودمنتقدانگاری‌شان برای کل قلمرو و ریزودرشت فرهنگ و هنر، حالا دچار «آمپاس» شدید شده‌اند و راهی ندارند جز اینکه «لغز» بخوانند برای سریال و پدیدآورندگانش و هرچیزی که گذرش سمت «پایتخت» افتاده و نیفتاده.

یک روز نقد -کاملاً درستِ- پخش زیرنویس تبلیغ خرید طلا در هنگام پخش سریال را دستاویز حمله به سریالی می‌کنند که نه در هنگام نگارش و نه تولیدش، قانونی نگذاشته که چه تبلیغی در زمان پخشش درج شود؛ یک روز هم با کلمات و گزاره‌های کلی‌ای که با آنها جا‌های خالی نقد هر اثری را می‌توان پر کرد، فیلمنامه سریال را ضعیف، شخصیت‌ها را به قهقرارفته و مفهوم «خانواده» را در آن غایب می‌خوانند!

اصلاً هم نمی‌گویند که «پایتخت» همواره و در همه فصل‌هایش از یک عدم تعادل دراماتیزه‌شده شروع می‌شود، انگاره‌ها و رفتار‌های خلاف مصالح خانواده و جامعه را در سطوح مختلف نمایش می‌دهد، چالش‌ها را تصویر می‌کند و درنهایت، مُهر رستگاری را پای تکیه به بنیان خانواده، عشق، احساس مسئولیت، همدلی، تلاش، غیرت، صداقت، یکرنگی و حس وطن‌دوستی می‌زند.

کدام فصل «پایتخت» بوده که نقی معمولی در ابتدای آن یک سوپرقهرمان قابل‌الگوگرفتن نقش‌بندی شود، همه شخصیت‌های دیگرش قطعات یک پازل اسطوره‌ای نمایانده شوند و جهان داستانشان آرمانشهری بی‌نقص باشد که حالا این دسته از منتقد‌ها بی‌توجه به همه محاسنی که سریال دارد، دادخواهانه یقه تلویزیون را گرفته‌اند تا برای تولید اثری که به وضوح و انکارناپذیر، خانواده‌های ایرانی را گرد هم جمع کرده تا طنزی خاطره‌انگیز، جاندار و محترم ببینند، لابد، از محضرشان عذرخواهی و از ساختن چنین مجموعه‌هایی توبه کند!

«پایتخت» با نشان دادن سیمای زن و مادر ایرانی به‌عنوان ستون قابل‌اتکا در کنار غیرت و احساس مسئولیت مرد ایرانی در قبال تک‌تک اعضای خانواده، عاطفه و حس زلال مهرورزی به کودک یتیم و نقد‌های ظریف به معضلات اجتماعی، احترام به پیش‌کسوتان و بزرگ‌تر‌ها و.. و… است که از پسِ صحنه‌ها و تعاملات طنز و شیرینش در ذهن مخاطبان ته‌نشین شده و در دلشان نشسته؛ احساس خوبی که خروارخروار نقد روشنفکرمآبانه یا ایرادگیری‌های بنی‌اسرائیلی هم به آن کارگر نیست.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا