سعید پیردوست: آغاز با کیمیایی پایان با مدیری

وبسایت خبرآنلاین به بهانه‌ی درگذشت سعید پیردوست نوشت:

▫️سعید پیردوست، بازیگری که امروز سه‌شنبه ۱۶ دی‌ماه در ۸۵ سالگی درگذشت بیش از هرچیز با نقش رئیس در «پاورچین» و همین‌طور شیرفرهادپیر در «شب‌های برره» و چند سریال دیگر از مهران مدیری شناخته می‌شود.

▫️پیردوست پیش از آن که بازیگر شود، مدتی کارمند بانک بود، بعد به کمپانی ماک رفت و آن‌جا مشغول شد، ولی در کنارش دورادور با کیمیایی در تماس بود. سر فیلم «خاک» (۱۳۵۲) از کیمیایی خواست نقشی به او بدهد. در این فیلم، نقش کوتاه و دیالوگ کمی داشت و از «گوزن‌ها» (۱۳۵۳) بود که خودش را بازیگر به حساب آورد.

▫️او در «گوزن‌ها» با نقشی کوتاه اما به‌یادماندنی -یک کفترباز در سکانس کلانتری- نشان داد بازیگر جزئیات است. بازیگری که می‌تواند در چند ثانیه، هم فضا را بسازد و هم حضور خود را در ذهن تماشاگر ماندگار کند؛ مردی با پیراهنی خانگی و چهره‌ای پریشان که نگران کبوترهایش است.

▫️او قبل از «پاورچین» (۱۳۸۱)، در فیلم سینمایی «توکیو بدون توقف» با مهران مدیری کار کرد و بعد از آن بود که از مدیری خواست نقشی به او بدهد. آن‌طور که پیردوست می‌گوید مدیری گفت در «پاورچین» نقشی برای او ندارد مگر نقش یک رئیس اداره که به‌ندرت و هفته‌ای یکی، دو روز سر کار می‌رود.

▫️او در «نقطه‌چین» (۱۳۸۲)، به نقش پدر کوروش (سیامک انصاری) جان بخشید. مردی خرده‌گیر، پرغرولند، اما مهربان. فروشنده‌ لوازم صوتی و تصویری که می‌خواست تصویری از پدری ایرانی باشد و نظم و محبت را در یک قاب جمع کند.

▫️پیردوست در سریال «شب‌های برره» (۱۳۸۴) در نقش خانِ بالابرره، یکی از به‌یادماندنی‌ترین چهره‌های خود را آفرید؛ مردی که در میان غوغای شوخی‌ها و زبان ساختگی برره، با چهره‌ بامزه و اقتدار پنهان، طنزبه جایی آفرید.

▫️سعید پیردوست اگرچه از آن دسته بازیگرانی بود که همیشه در سایه قهرمانان اصلی می‌ایستاد اما طنزهای دهه ۸۰ مهران مدیری، بدون حضور قطعا چیزی بزرگ کم داشتند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا