درسهای چهارشنبه سیاه
«محسن عموشاهی» عضو بخش تحلیلی انصاف نیوز در یادداشتی با عنوان «درسهای چهارشنبه سیاه» دربارهی حملات تروریستی چهارشنبه در تهران نوشت:
چند ساعتی از رفتنشان گذشته است. اما داغ غم رفتنشان گذرا نخواهد بود. قربانیان بیگناهی که صبح چهارشنبه، مثل تک تک ما از خانه بیرون آمدند. اما پیکر غرق در خونشان شب هنگام به آغوش خانواده هایشان بازگشت. در این میان ضمن تسلیت به بازماندگان و ادای احترام به درگذشتگان اشاره به نکاتی دربارهی چهارشنبهی سیاه ضروری به نظر میرسد.
۱ – بی گمان بازنده بزرگ روز چهارشنبه صدا و سیما بود. در شرایطی که شبکههای غربی و عربی پخش عادی برنامههای خود را قطع کرده بودند و به تحلیل و تفسیر حادثه میپرداختند، صدا و سیما به بازپخش برنامههای غیر مرتبط خود پرداخته بود. در این میان مردم تشنهی خبر راهی جز شبکههای اجتماعی و کانالهای بیگانه برای کسب اطلاعات به روز نیافتند. صدا و سیما اگر به فکر بازسازی وجهه و چهرهی خویش است، میبایست از این حوادث برای جلب اعتماد مردم استفاده کند.
۲ – دیروز تروریستها نه مجلس را هدف گرفته بودند، و نه مرقد امام راحل را. هدف آنان خدشه وارد کردن به وحدت ملی و ایجاد رعب و وحشت بود. اکثریت مردم نیز آگاهانه و هوشمندانه از صبح به انتشار پیامهایی پرداختند که مضامینی وحدت آفرین داشت. در این میان متاسفانه بخشی از شکست خوردگان انتخابات ۲۹ اردیبهشت، همگام با تروریستها، عقده گشایی کرده و انواع و اقسام اتهامات و توهینها را روانهی هموطنانشان کردند. شایسته است این دست افراد (که از اتفاق خود را نخبهی سیاسی، با بصیرت، تحلیلگر و …) میخوانند همچون مردم عادی بر طبل وحدت ملی بکوبند.
۳ – متاسفانه باز عدهای از مردم با ازدحام در اطراف محل حادثه ضمن ایجاد مزاحمت برای نیروهای امنیتی جان خود را نیز به خطر انداختند. این رفتارها نشان میدهد که متاسفانه آموزشهای لازم برای دفاع شهری و مدیریت بحران به مردم داده نشده است. به نظر میرسد دستگاههای مسوول ضمن پذیرش امکان وقوع چنین حوادثی، میبایست در جهت آموزش عمومی نیز قدم بردارند.
۴- چهارشنبه سیاه نشان داد که وظیفهی دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی تا چه اندازه سنگین است. شایسته نیست به خاطر این تک حادثه زحمات شبانه روزی آنان در طول این چند سال را نادیده بگیریم. ایران همواره هدفی مطلوب برای داعش بوده است. با این وجود این اولین (و انشالله آخرین) حملهی آنان بود. امید است دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی ضمن احترام به حریم خصوصی اکثریت جامعه، همچنان مقتدرانه حافط امنیت کشور باشند.
۵- حالا وقت اتحاد و نشان دادن عزم و اراده ی ملی ماست. تروریستها میخواستند و میخواهند اتحاد مردم ایران خدشه دار شود. انان آرزو دارند تا بین شیعه و سنی فاصله بیندازند. تنش بین فارس و ترک و کرد و بلوچ ارزو و هدف آنان است. ما باید امروز استوارتر از گذشته، متحد کنار هم باشیم. یادمان نرود که رمز پیروزی ما زیست مسالمت آمیز همه اقوام و مذهبها در کنار یکدیگر است.
انتهای پیام
شکاف بین مردم و نیروهای انتظامی و امنیتی یکی از بزرگترین مشکل های حفظ امنیت در هر کشوری است ، متاسفانه در کشور ما سیاست النصر بالرعب مورد قبول برخی مسئولین به این مشکل افزوده است ، چه لزومی دارد برای دستگیری یک روزنامه نگار یا فعال سیاسی که با یک برگ احضاریه در محل احضار حضور می یابد ، شبانه به خانه او لشگرکشی کرد و یا به بهانه جمع شدن چند جوان در یک خانه به فتح خانه اقدام نمود ، آنهم در نظامی که از معدود اسناد افتخارافرین آن فرمان 8 ماده ای بنیانگزار نظام است . کاش قدرتی بود که مسئولین قضایی و انتظامی و امنیتی را اجبار میکرد برای یک بار هم شده سند 8 ماده ای را مرور فرمایند !!