آقای قالیباف! از دام‌ها حذر کن

محمد توکلی، انصاف نیوز:

کمی پس از انتشار متن توافق ایران و آمریکا برای پایان جنگ گفت‌وگوی از پیش ضبط‌شده‌ی‌ محمدباقر قالیباف، مسئول مذاکرات، از شبکه‌ی خبر پخش شد. آقای قالیباف در این گفت‌وگو در حد امکان و مقتضیات شرایط حاضر تلاش کرد به ابهام‌ها و انتقادات جریان مخالف توافق پاسخ دهد. اما در کنار این پاسخگویی مطالبی هم بیان شد که استمرار چنین رویکردی می‌تواند به به وجود آمدن دوقطبی تازه‌ای بینجامد.

تفاوت نگاه قالیباف با روحانی – ظریف به ویژه پس از حضور او در مجلس امر پوشیده‌ای نیست و دو طرف در بزنگاه‌های مختلف، از انتخابات تا چالش‌های داخلی احیای برجام، دیدگاه منفی خود نسبت به یکدیگر را به اشاره یا صریح گفته‌اند. اما حالا و در این لحظه وقت زنده کردن آن مسائل است؟!

آقای قالیباف در گفت‌وگوی تازه‌ی خود بسیار تلاش کرد که رویکرد مذاکره‌کننده‌های امروز در مذاکرات را متفاوت با مذاکره‌گرهای دیروز نشان دهد و در لابلای کلام خود آنها را با کنایه‌های پیدا و پنهانی نواخت. از این بگذریم که کلیات چارچوبی که بر روی آن توافق شده تفاوت ماهوی و بعضا شکلی با توافق قبلی ندارد؛ اما اصل حرف این است که الان وقت دوقطبی‌سازی و سیاست‌بازی نیست.

چه آنها که در تلاشند هر آنچه شده را به مقاله‌ی ظریف در فارن‌افرز نسبت دهند و چه گروهی که تصور می‌کنند <<مردمان مبعوث شده در میدان>> موظفند در حمله به توافق و توافق‌گران با آنها همراه و هم‌صدا شوند خواسته یا ناخواسته در حال برپا ساختن بساط دوقطبی‌های بلاوجهی هستند که دود آتش آن به چشم همه، از جمله خودشان، خواهد رفت.

اگر در این میان شخصیتی که با تصمیم رئیس‌جمهور و رهبری و اعتمادی که به او شده این مسئولیت‌های خطیر در میدان و دیپلماسی را عهده‌دار است هم ساز دوقطبی دیگری را کوک کند از دیگران چه انتظاری می‌توان داشت؟
امید است سردار قالیباف از توصیه‌های آغشته به جناح‌گرایی برخی در حلقه‌ی مشاوران خود عبور کند و توان گذر از این دام‌ها را داشته باشد.

انتهای پیام

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *