«چرا مبلغ کالابرگ با نرخ تورم شناور نیست؟»

یک مخاطب انصاف نیوز با ارسال پیامی نوشت:

کالابرگ یک نوع یارانه و کالابرگ الکترونیکی نمونه ای از پرداخت یارانه است .مشابه‌کوپن و غیره در سالهای جنگ تحمیلی دهه شصت. یارانه ها در اشکال مستقیم و غیرمستقیم توسط دولتها عموما با هدف توزیع عادلانه، حفظ قدرت خرید مردم، رفع نابرابری‌ها و افزایش رفاه در جامعه پرداخت می‌شوند.

دولت‌ها صرفا با پرداخت یارانه به مردم خصوصا اقشار محروم و دهک های پایین نمیتوانند عدالت را برقرار سازند ولی اینگونه هم‌ نیست که یارانه ها بی فایده باشد. منتهی باید دقت شود در کدام حوزه، یارانه مستقیم پرداخت شود و در کدام حوزه‌ یارانه‌غیر مستقیم مثمر به ثمرتر است.

از دیرباز اقتصاددانان‌ تاکید داشته‌اند در حوزه کالاهای اساسی مثل نان، روغن، برنج، لبنیات و حتی بنزین؛ حذف کامل یارانه غیرمستقیم و ارز ترجیحی کاملا اشتباه بوده و به نوعی بلبشو در پشت نام آزادسازی قیمت ها می تواند بیانجامد. که ضربه آن را نه تنها اقشار محروم که خود دولتها نیز در قالب اعتراضات می‌خورند.

اگر ارز ترجیحی ۲۸ هزار تومانی کالایی مثل مرغ قطع و قول داده میشود ما به التفاوت آن با ارز آزاد به حساب مردم تعلق بگیرد، چرا مبلغ کالابرگ با نرخ تورم شناور نیست؟

اینجاست که گفته شد حذف یارانه غیرمستقیم در برخی حوزه ها اشتباه هست. آسیب شناسی کالابرگ که فی نفسه مثبت میباشد زیاد است. امیدست بیشتر به آن پرداخت.

انتهای پیام

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *