آیا ایران در بخش عمانی تنگه هرمز دخالت کرده است؟ | پاسخ سخنگوی وزارت خارجه

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار انصاف نیوز درباره‌ی ادعای دخالت ایران در امور دولت لبنان و عمان تاکید کرد: ما برای کسی تصمیم نمی‌گیریم. تصمیم‌گیری بر عهده لبنانی‌هاست.

فیلم کامل این پرسش و پاسخ را در در این لینک ببینید.

بقایی، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار انصاف نیوز درباره‌ی ادعای گروهی مبنی بر نقش‌آفرینی ایران در بخشی از تنگه هرمز که در خاک ایران نیست و یا اصرار بر مواردی که خود دولت لبنان بر آن‌ها اصرار ندارد گفت: ما برای کسی تصمیم نمی گیریم. درج نام لبنان در یادداشت تفاهم، نشانگر مسئولیت‌پذیری جمهوری اسلامی ایران و رویکرد جدی ایران در صیانت از صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است.

بقایی ادامه داد: مگر ما در بند یک یادداشت تفاهم خواستار اشغال خاک لبنان شدیم؟! ما در بند یک یادداشت تفاهم تأکید کردیم بر خاتمه جنگ در همه جبهه‌ها، از جمله در لبنان و احترام به تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی لبنان. بنابراین، اصلاً بحث تصمیم‌گیری از طرف کشور دیگری مطرح نیست؛ تصمیم‌گیری بر عهده لبنانی‌هاست.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد عمان نیز گفت: در رابطه با عمان هم باز خیلی روشن است. سوابق را بررسی بکنید. از دهه ۷۰ میلادی، از ۱۹۶۸، مسیر عبور دریانوردی و کشتیرانی، آن چیزی که موسوم است به TSS، عمدتاً از آب‌های سرزمینی عمان بوده و هیچ‌وقت ما متعرض این بحث نشدیم.

بقایی ادامه داد: حمله‌ی ۹ اسفند آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران، سوءاستفاده از این تنگه برای حمله به ایران، شرایط را عوض کرد. ما خودمان را ملزم می‌دانیم برای اتخاذ تدابیر لازم جهت جلوگیری از تکرار فجایعی که باعث حمله به ایران شد و باعث ناامنی منطقه گردید.

سخنگو اضافه کرد: در متن یادداشت تفاهم خیلی روشن است که ایران، با همکاری و مشورت با عمان به عنوان دولت دیگر ساحلی تنگه هرمز، تدابیر لازم را برای اداره آتی تنگه و کشتیرانی اتخاذ می‌کند.این حرمت‌گذاری است به سیادت عمان به عنوان دولت ساحلی تنگه و اتفاقاً انتظار ما از دوستان عمانی این بود که در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند؛ به خاطر صیانت از امنیت ملی و حاکمیت ملی هر دو کشور ساحلی تنگه هرمز.

انتهای پیام

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *