پیام ویتکاف و کوشنر از مسکو به کی‌یف رسید؟ | روایت رسانه‌های اوکراین از دیدار با زلنسکی

دیدار استیو ویتکاف و جرد کوشنر، فرستادگان دونالد ترامپ، با ولودیمیر زلنسکی در کی‌یف به یکی از مهم‌ترین تحولات دیپلماتیک جنگ روسیه و اوکراین در روزهای اخیر تبدیل شده است؛ دیداری که رسانه‌های اوکراینی آن را نشانه‌ای از تلاش دوباره واشنگتن برای بازگرداندن مذاکرات صلح به مسیر اصلی ارزیابی کرده‌اند.

رسانه‌ی «رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی» در گزارشی درباره این سفر نوشت که ویتکاف و کوشنر پس از دیدار سه‌ساعته با ولادیمیر پوتین در مسکو راهی کی‌یف شدند و تلاش کردند زمینه را برای پایان جنگ فراهم کنند. با این حال، این رسانه تأکید کرده که هنوز مشخص نیست اختلافات جدی میان مسکو و کی‌یف چگونه قرار است برطرف شود.

«سوسپیلنه» نیز گزارش داده که مذاکرات میان زلنسکی و نمایندگان آمریکا در سه مرحله انجام شده و در مرحله‌ی سوم، نمایندگان اروپایی نیز به گفت‌وگوها پیوسته‌اند. به نوشته‌ی این رسانه، زلنسکی پس از مذاکرات از توافق برای برگزاری نشست دیگری با حضور اوکراین، آمریکا و اروپا خبر داده است.

«اوکراینسکا پراودا» و «یوروپین پراودا» نیز روی تلاش آمریکا برای احیای روند مذاکرات تمرکز کرده‌اند. بر اساس گزارش یوروپین پراودا، زلنسکی اعلام کرده است که در آینده‌ی نزدیک نشست دیگری با حضور اوکراین، آمریکا و کشورهای اروپایی برگزار خواهد شد.

«هیرومادسکه» بخش مهم دیگری از سخنان ویتکاف را برجسته کرده است. نماینده‌ی ترامپ گفته آمریکا می‌خواهد فرمت مذاکرات سه‌جانبه میان اوکراین، روسیه و آمریکا دوباره فعال شود و احتمال دارد نشست جدید این سه طرف در آینده‌ی نزدیک اعلام شود.

«ان‌وی» نیز علاوه بر محتوای مذاکرات، به مسائل امنیتی و فضای پیش از سفر هیأت آمریکایی پرداخته است. این رسانه گزارش داده که حملات روسیه به فرودگاه‌های کی‌یف و بوریسپیل در آستانه سفر ویتکاف و کوشنر، نگرانی‌هایی درباره امنیت این سفر ایجاد کرده بود.

«آر‌بی‌سی اوکراین» نیز سفر ویتکاف و کوشنر را نخستین سفر آنها به اوکراین در این نقش توصیف کرده و جزئیات مذاکرات را دنبال کرده است.

در مجموع، فضای رسانه‌ای اوکراین درباره این دیدار نه از یک «توافق صلح» بلکه از یک تلاش تازه برای باز کردن مسیر مذاکره حکایت دارد. موضوعات امنیتی، پدافند هوایی، انرژی، تضمین‌های امنیتی، مسائل اقتصادی و به‌ویژه مسئله‌ی سرزمین‌های مورد مناقشه همچنان روی میز هستند. خود زلنسکی نیز پس از دیدار گفت که در شرایط فعلی، احتمال ادامه جنگ در زمستان وجود دارد؛ بنابراین، در روایت رسانه‌های اوکراینی، سفر ویتکاف و کوشنر بیشتر یک گام دیپلماتیک مهم است تا نشانه‌ی پایان قریب‌الوقوع جنگ.

انتهای پبام

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *