خرید تور نوروزی

سکاندار جدید دانشگاه آزاد با چند دولت کار کرد؟

نیما شایان، روزنامه نگار، در یادداشتی با عنوان «فرهاد رهبر را روانتر بشناسیم» درباره‌ی او که حالا به عنوان سرپرست دانشگاه معرفی شده است، نوشت:

مدیریت بزرگترین دانشگاه حضوری جهان که دست‌اندرکاران صنعت آموزش، بزرگترین چالش پیش روی آن را «چالش اقتصادی» می‌دانند، در دهه‌ی سوم فعالیت این دانشگاه به چهره‌ای ملی و اقتصادی سپرده شد.

«فرهاد رهبر» یکی از نمونه‌های مدیران جوان جمهوری اسلامی است. رهبر از 20 سالگی به مدت یک دهه در حوزه‌ی کارشناسی وارد شده و یک دوره‌ی پنج ساله در زمان ریاست جهوری آیت‌الله خامنه‌ای که به عنوان کارشناس اقتصادی نخست‌وزیری فعال بوده را می‌توان مهمترین مقطع از این دوران برشمرد.

اولین تجربه‌ی مدیریتی او با ماندگاری پنج ساله در آن، مربوط به مدیرکلی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در دوران آیت‌الله هاشمی است. رهبر در پایان اولین مسوولیت جدی مدیریتی، به کسوت عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران درمی‌آید.

همزمان با وزارت حجت‌الاسلام یونسی در دولت هفتم، با مأموریت تأسیس معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات و با هدف شناسایی فساد سیستمی و برخورد با عوامل آن به وزارت اطلاعات می‌رود. او چهار سال در این جایگاه ماندگار می‌شود و همین دوران را می‌توان دوره‌ی برجسته شدن چهره‌ی ملی و فراجناحی رهبر دانست و «مقابله با غارتگران بیت‌المال» را نقطه‌ی قوتی در کارنامه‌اش.

چرخ سیاست ایرانی می‌چرخد و احمدی‌نژاد را به ریاست جمهوری می‌رساند. رهبر یک سال اول را در کسوت رییس سازمان مدیریت قرار می‌گیرد اما نه فرهاد رهبر در کنار احمدی‌نژاد دوام می‌آورد و نه سازمان تحت امرش. به طنز هم که شده در آن مقطع گفته می‌شد، احمدی‌نژاد برای رهایی از رهبر، سازمان مدیریت را منحل کرد! اما هر چه که از این طنز می‌گذشت، واقعیت بیشتر مشخص می‌شد.

رهبر پس از انحلال سازمان مدیریت، به دفتر کار خود در دانشکده‌ی اقتصاد بازگشت. اما چندی بعد وزیر علوم وقت، مسوولیت دانشگاه تهران را به او سپرد. آغاز مسوولیتش در دانشگاه تهران همراه شد با واکاوی و بازخوانی سابقه‌ی او در وزارت اطلاعات. اولین نکته‌ای که منتقدین فرهاد رهبر پی گرفتند، داستان «گیت»ها در ورودی‌های دانشگاه بود اما رهبر این برنامه را برای ارتقای امنیت و آرامش دانشجویان می‌دانست؛ کما اینکه سال‌ها پس از کنار رفتن او از ریاست دانشگاه، همچنان همان زیرساخت‌ها باقی است.

به هر ترتیب ماه‌های آغازین ریاست فرهاد رهبر در دانشگاه تهران که مقارن با انتخابات مجلس هشتم شده بود، فرصتی بود تا او در عمل نشان دهد که برای بگیر و ببند نیامده است. از غلامحسین کرباسچی، اسحاق جهانگیری، حسین مرعشی، بهزاد نبوی، محسن آرمین، رسول منتجب‌نیا و مرتضی حاجی تا چهره‌های اصولگرا در قالب برنامه‌های مناظره یا سخنرانی به دانشگاه تهران آمدند.

سوژه‌ی امنیتی بودن رییس دانشگاه تهران بالاخره فروکش کرد اما چالش‌های رهبر و احمدی‌نژاد رو به اوج بود که جدی‌ترین آن مقاومت در برابر لیست‌های محرمانه‌ای بود که برای جذب در هیات علمی به دفتر رییس دانشگاه می‌آمد. سرانجام دستور کتبی احمدی‌نژاد برای برکناری فرهاد رهبر صادر شد اما توانش کفاف نداد.

عمر مدیریتی شش ساله‌ی فرهاد رهبر در سمت ریاست دانشگاه تهران، او را رکورددار ثبات مدیریتی در دانشگاه تهران کرد. همزمان با روی کار آمدن دولت یازدهم، تعداد قابل توجهی از تیم مدیریتی رهبر در دانشگاه، در سطح وزیر و معاون وزیر به دولت راه پیدا کردند. شخص وی نیز به عنوان نایب رییس شورای امور مالیاتی کشور به کمک دولت آمد.

همزمان با انتصاب حجت‌الاسلام رئیسی به تولیت آستان قدس رضوی نیز انتخاب رهبر برای ساماندهی امور اقتصادی این آستان، حرکتی بود که عملگرایی فرهاد رهبر را از یک سو، و علاقمندی او جهت کمک به نهادهایی که رهبر انقلاب نسبت به آنها توجه ویژه‌ای دارند را بیش از پیش روشن می‌کرد.

روحیه‌ی همراهی و همکاری فرهاد رهبر با تفکرات و شخصیت‌های مختلف در چارچوب نظام و حضور در سطوح عالی مدیریتی، سابقه‌ی قابل توجه مدیریتی در دانشگاه تهران، شناخت نسبت به گره‌ها و چاله‌ها در حوزه‌ی اقتصادی و از همه مهمتر طی کردن پلکانی مراتب کارشناسی و مدیریتی، از او چهره‌ای ساخت که هیات امنای دانشگاه آزاد را بر آن داشت تا او را به عنوان رییس جدید دانشگاه آزاد اسلامی به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کنند. اکنون؛ فرهاد رهبر در پنجاه و هشت سالگی؛ او را روانتر بشناسیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. عجب! این آقای رهبر که فاتحه دانشگاه تهران رو خوند، اینقدر خوب بود و ما نمی دونستیم! سال 88 و بعد از ماجراهایی که معرف حضور همه هست، اون دسته از اعضاء هیأت علمی دانشگاه تهران که باید تبدیل وضعیت می شدند یا بدلایل دیگه، نوبتی به دفتر ایشون احضار می شدند تا مثلاً از نزدیک با اونا آشنا بشه! حالا بماند که ایشون از بعضی ها چه سؤالاتی می پرسید که بین دانشگاهیان و در اون روزهای سیاه گوش به گوش می چرخید! در ضمن کیه که ندونه دعوای آقای احمدی نژاد و ایشون برای سرکار گذاشتن قاطبه دانشگاهیان بود والا آقای احمدی نژادی که جناب دانشجو رو از از اون مقام کذایی در وزارت کشور به وزیری وزارت علوم ترفیع مقام داده بود و مثل آب خوردن وزیر خارجه اش رو برکنار کرد، از پس رئیس دانشگاه تهران برنمی آمد؟! سمنانی ها، هموطنان دوست داشتنی و خوبی اند، ولی انصافاً دعا کنیم که دیگه اون روزها برنگرده که رئیس جمهورش آقای احمدی نژاد، وزیر علومش آقای دانشجو و رئیس دانشگاه تهرانش جناب رهبر باشه! هر چند الان هم رئیس جمهور محترم و وزیر علوم و … مجددآ از خطه سمنان …

    11
    2
    1. از اين مطالب عجيب تر، اين مطلبه كه آقاي شايان خودش توسط … به عنوان خبرنگار ارشد وارد نهاد رياست جمهوري شد و چند سال است همراه آقايان روحاني و جهانگيري در برنامه هاي مختلف حضور داشته و به نوعي بازوي عملياتي معاونت اطلاع رساني دفتر رئيس جمهور است. شما با همين مقاله اي كه اين آقا نوشته، متوجه ميشويد چقدر افراد مخالف جريان اعتدال و اصلاحات در دولت روحاني و در سمت هاي حساس حضور داشته و دارند كه اينگونه براي نزديكترين فرد به رقيب اصلي انتخاباتي رئيس جمهور، رپرتاژ آگهي كار ميكند!!!

      5
      3
  2. ممنون از روشنگریتون ولی همراهی ایشون با آقای رییسی در زمان ثبت نام کاندیداهای ریاست جمهوری خیلی با ادعای فراجناحی بودن جور در نمیاد

    7
    2
  3. انصاف نيوز و بي انصافي ديگر. فرهاد رهبر با حذف آزمون تافل ورودي هاي سال 90 به بعد مقطع دكتراي دانشگاه تهران به روند تسهيل تحصيل بورسيه هاي غيرقانوني كمك كرد.

    3
    2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا