موتلفه به «آشتی ملی» مشکوک است
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی گفت: معتقدیم طرح موضوعات آشتی ملی مشکوک است. از این موضوع نیز برخی سوءاستفاده کردند تا صورت مساله تضاد بین انقلاب و ضد انقلابها را تغییر دهند.
به گزارش ایسنا، محمدنبی حبیبی در نشست خبری که صبح برگزار شد، با اشاره به درگذشت حبیبالله عسکراولادی اظهار کرد: ما امسال سه واقعه مهم را در حزب مؤتلفه پشت سر گذاشتیم که اولین آن ارتحال مرحوم عسگراولادی بود و بعد از آن ارتحال مرحوم پرورش را داشتیم که در زمان دبیرکلی مرحوم عسگراولادی قائم مقامی این حزب را عهدهدار بودند.
وی با بیان اینکه “اخیراً نیز ما یکی دیگر از یارانمان را مرحوم حاجی حیدری را نیز از دست دادیم که جای ایشان نیز در بین ما خالی است”، افزود: در حال حاضر حزب مؤتلفه همان راهی که مرحوم عسگراولادی با تدبیر طراحی کرده بود را طی میکند.
حبیبی با مورد توجه قرار دادن مباحث اقتصادی یک کشور، اظهار کرد: ما در این زمینه نظرات مختلفی را اعلام کردیم و معتقدیم اگر بودجهنویسی در کشور با رعایت همه جوانب مهم مرتبط با بودجه شکل بگیرد مشکلات اقتصادی ما روز به روز کمتر خواهد شد و ما در این راستا تذکراتی را نیز به دولت ارائه کردیم که برخی از این تذکرات ما مورد توجه ما قرار گرفت و برخی دیگر نیز مورد توجه قرار نگرفت.
حبیبی خاطرنشان کرد: نفس بودجه کشور میتواند مشکلات سوئی را برای موضوعات اقتصادی داشته باشد و بهترین راه برای بودجه در ماده 53 قانون اساسی آمده است.
وی همچنین با بیان اینکه “معتقدیم شرکتهای دولتی حیات خلوتهای دولت هستند و عدم واریز درآمدهای دولت بویژه از طریق شرکتهای دولتی دست بازی را دور از چشم مجلس برای دولتیها فراهم میکند که این موضوع رابطه قانونی خاصی نیز ندارد”، در ادامه یکی از مشکلات کسر بودجه را عدم واریز بودجه شرکتهای دولتی به خزانه دانست و اظهار کرد: اخیرا اقداماتی از سوی مرکز پژوهشهای مجلس برای شرکت نفت در حال برنامهریزی است و قرار است اساسنامهای برای این شرکت توسط مرکز پژوهشهای مجلس طراحی و تصویب شود.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در ادامه این نشست خبری با مد نظر قرار دادن برخی اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خاطرنشان کرد: این وزارتخانه نمیتواند در قضایای مختلف اعلام بیطرفی کند. اینکه برخی مواقع گفته میشود تقسیم کردن هنرمندان به ارزشی و غیر ارزشی کار بیمعنایی است، باعث تعجب است. ما در این مورد موضعگیری کردیم و گفتیم که مثلا ما میتوانیم شهید آوینی را مورد پسند هالیوود قرار بدهیم؟ اگر اینطور نیست تقسیمبندی هنرمند ارزشی و غیر ارزشی از داعیههای ماست.
حبیبی در ادامه در برابر پرسش خبرنگاری درباره توطئههای بوجود آمده پس از انقلاب اسلامی، پاسخ داد: توطئههای فراوانی از اول انقلاب با قصد براندازی شکل گرفتهاند چنانچه در 18 تیر سال 78 توسعه خیابانی شکل گرفت و در ادامه در 13 تیر ماه همین سال مردم به صورت خودجوش به کف خیابانها آمدند و اظهار کردند که برای خنثی کردن این توطئهها از هیچ اقدامی ابایی نخواهند داشت.
وی با بیان اینکه “البته سخنران 23 تیرماه در آن سال آقای روحانی رئیسجمهور فعلی بودند که ما دعا میکنیم مواضع ایشان همان مواضع آن سال باقی مانده باشد”، افزود: توطئه بعدی در فتنه 88 به بهانه انتخابات شکل گرفت که البته مردم در 9 دی ماه آن سال با حضور دهها میلیونی دراکثر نقاط کشور پاسخ محکمی به سران فتنه 88 و کسانی که با قصد براندازی به میدان آمده بودند، دادند.
حبیبی ادامه داد: چند ماهی است که عدهای جو را برای کارهای خلافی که در گذشته انجام می دادند مساعد میبینند و میخواهند سعی کنند صورت مساله فتنه سال 88 را پاک کنند. یکی از اینها نیز گفته بود که از کارهایی که انجام شده صرف نظر کنند و بحث طلبکاری را مطرح کرده بود. در حالی که اینها باید بدانند مردم در دفاع از انقلاب مصمم هستند.
وی با بیان اینکه “با مدیریت مقام معظم رهبری و با حضور بیدریغ مردم بویژه در روز 9 دی بسیاری از توطئهها با لطف خداوند خنثی شد”، گفت: اخیرا فعالیتهایی برای سخنرانی یکی از افراد در همدان انجام شد که من لازم میدانم از مردم همدان و استاندار این شهر همچنین مراجع به خاطر واکنش نسبت به این سخنان تشکر کنند. تا زمانی که ما برای حفظ ارزشهای انقلاب اسلامی پای میفشاریم باید بدانیم توطئهها تمام شدنی نیست و به همین دلیل آمادگیها در مقابل توطئهها باید ادامه پیدا کند.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در ادامه درباره موضع تشکل متبوعش درباره اقتصاد مقاومتی، تاکید کرد: اگر بتوانیم دولت را در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در جایگاه سیاستگذاری برنامهریزی و نظارت و کنترل قرار دهیم و کار را برای اجرا به دست مردم بسپاریم در واقع این یک موضوع مهم سیاستهای اقتصاد مقاومتی است که خود به خود به تحقق نزدیک میشود.
وی در ادامه با مورد توجه قرار دادن بحث ضرورت اهمیت و ظرفیتهای داخلی در کشور اظهار کرد: این که یک عده تصور کردند اگر ما با غرب سازش نکنیم به حل مشکلات اقتصادی نائل نمیشویم، این نگاهی است که درست مقابل تفکر انقلاب اسلامی قرار دارد. ما باید به خویشتن اتکا داشته باشیم و البته این موضوع به هیچ وجه به معنی قطع رابطه با بیرون از کشور نیست.
حبیبی خاطرنشان کرد: نقش تحریمها در اقتصاد ما بین 20 تا 25 درصد است و ما با تغییر روشهای مدیریت و استفاده از دیگر ظرفیتها میتوانیم مشکلاتمان را در امر اقتصاد حل کنیم و این که در کشور شایع کنند که ما جز با سازش با غرب نمیتوانیم مشکلات اقتصادیمان را حل کنیم باید بدانیم که این خود از ابتکارات این کشورهاست.
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره چرایی اعتراض این حزب اساسنامه شرکت نفت، گفت: ما از سالها پیش نسبت به این موضوع اعتراض داشتهایم و این را غیر منطقی میدانستهایم که شرکت نفت با درآمد نجومی که دارد فاقد اساسنامه باشد. البته اخیرا مرکز پژوهشهای مجلس به تهیه یک پیشنویس برای اساسنامه شرکت نفت پرداخته که ما از این موضوع استقبال کردیم و نظرات خود را نیز اعلام داشتیم و مرکز پژوهشهای مجلس پاسخ ما را به صورت مکتوب داد.
همچنین در این نشست خبری درباره خانه احزاب سوال شد که حبیبی در این باره اظهار کرد: ایجاد خانه احزاب از اول به استناد الزام قانونی نبوده است با این حال ممکن است برخی موارد که در قانون تصحیح نشده مورد توجه قرار بگیرد اما به هر ترتیب در مورد خانه احزاب باید گفت که سالها از حیات این خانه میگذرد و عدهای میخواهند نبش قبر کنند.
وی در ادامه از وجود 200 تا 300 حزب در کشور انتقاد کرد و مدعی شد: این موضوع به دوره اصلاحات برمیگردد که در آن زمان اصلاحطلبان در جلساتی که داشتهاند تعداد احزاب برایشان مهم بود و رای اکثریت را مد نظر داشتند. چنانچه پنج نفر عضو یک خانواده تشکیل حزب میدادند در حالی که هیچ فعالیتی نداشتند. البته اسم این رویکرد در دوره اصلاحات را توسعه سیاسی گذاشتند گرچه این موضوع با تولید قارچ گونه احزاب تناسبی ندارد.
حبیبی اضافه کرد: قرار نبوده و نیست که خانه احزاب با اهداف جناحی و جنگ جناحی تشکیل شود. خانه احزاب یک تشکیلات صنفی و جناحی است و باید برای آن خط قرمزهایی تعریف شود و همه برای توسعه فرهنگ تحزب تلاش کنیم و این که کدام احزاب به خانه احزاب دعوت میشوند نیز باید مشخص باشد. موتلفه در این راستا موافق احیای خانه احزاب گذشته نیست چراکه معتقد است این رویکرد به نفع تحزب نخواهد بود.
در ادامه خبرنگاری از حبیبی درباره تاکید مرحوم عسگراولادی درباره رفع حصر میرحسین موسوی و حجتالاسلام والمسلمین کروبی در وصیتنامهاش پرسید که دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در پاسخ گفت: آقای عسگراولادی در وصیتنامهشان به این موضوع هیچ اشارهای نداشتند و من نمیدانم چنین موضوعی از کجا شایعه شده است در حالی که آقای عسگراولادی حتی به طور شفاهی هم این موضوع را مطرح نکرده بودند.
وی ادامه داد: ایشان زمانی از حیثیت چند ده سالهشان استفاده کردند و گفتند به اینها سران فتنه نگویید و بحث مفتون پیش آمد که این هم به معنی سران فتنه است. حتی از ایشان پرسیده بودند که نظام از این موضوع صرف نظر کند که آقای عسگراولادی پاسخ داده بودند من وارد این مقوله نمیشوم چرا که این موضوع مربوط به تشخیص قوه قضائیه است.
وی با بیان اینکه “آقای عسگراولادی ریشه اصلی فتنه را خارج از کشور اعلام کردند و مقام معظم رهبری نیز فرمودند که ریشه اصلی فتنه خارج از کشور است و دیگران اینها را به دام انداختند”، اظهار کرد: آقای عسگراولادی حتی در جلسات خصوصی که در محضرشان بودیم به بحث رفع حصر اشاره نکردند.
حبیبی در ادامه درباره بحث آشتی ملی با توجه به سخنان رئیسجمهور که مورد سوال یکی از خبرنگاران حاضر در این نشست بود، اظهار کرد: وقتی از شعار آشتی ملی دم میزنیم، باید نزاع و قهر داخلی نیز وجود داشته باشد. قهر ملی هم جایی است که صفبندی شده باشد. از این موضوع نیز برخی سوءاستفاده کردند تا صورت مساله تضاد بین انقلاب و ضد انقلابها را تغییر دهند. معتقدیم طرح موضوعات آشتی ملی مشکوک است.
به گزارش ایسنا، دبیر کل حزب موتلفه اسلامی در ادامه درباره نوع تعامل دولت با مجلس اظهار کرد: دولت باید در یک فضای آزاد به مجلس مراجعه کند و مجلس هم با تعامل با قضایا برخورد داشته باشد، اما در هر صورت تصویب قانون با دولت نیست و با مجلس است. حال اگر هر چه دولت میگوید مجلس مخالف آن باشد و بالعکس و شاهد اختلاف در موضوعات مختلف باشیم به هیچ وجه به مصلحت نظام نیست.
وی همچنین در قالب پاسخ به سوال خبرنگاری اظهار کرد: حتی یک نفر از اعضای حزب موتلفه در دولت فعلی حضور ندارد؛ چنانچه در دولت آقای احمدینژاد نیز شخصی از موتلفه حضور نداشت و آقای احمدینژاد در دو دوره که رئیسجمهور بودند نخواستند که کسی از اعضای حزب را برای عضویت در کابینه معرفی کنیم و البته ما نیز از ابتدا به ساکن این کار را نکردیم.
حبیبی در ادامه خاطرنشان کرد: در دوره آقای احمدینژاد درباره بحث مهار تورم پیشنهاداتی به ایشان دادیم که 82 بند بود. گرچه ایشان پاسخ ما را ندادند.
وی گفت: بعد از انتخابات همراه با مرحوم عسگراولادی با اقای روحانی جلسه داشتیم و به ایشان گفتیم که ما حرف برای گفتن داریم و نیروهایی که برای مدیریت کار آمدند، البته سهمخواهی هم نکردیم و به ایشان گفتیم اگر شما به این نتیجه رسیدید که از نیروهای موتلفه میخواهید استفاده کنید ما این کار را انجام خواهیم داد، اما تا این تاریخ دولت فعلی نظر رسمی راجع به برنامهها و نیروهای ما نخواسته البته من این موضوع را به عنوان گلایه مطرح نمیکنم، بلکه واقعیتی است که وجود دارد.
دبیر کل حزب موتلفه اسلامی در پاسخ به این سوال که عملکرد اصولگرایان برای همگرایی بین این جناح چیست، با تشریح رویکرد حزب موتلفه در انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: اگر اصولگرایان تسلیم خرد جمعی شوند پیروزیشان در انتخابات آینده بسیار افزایش پیدا خواهد کرد و جریان اصولگرایی باید مصلحت کلی را به یک حزب خاص اصولگرا ترجیح دهد.
وی همچنین با بیان اینکه درباره انتخابات مجلس آینده از دو ماه پیش در حال فعالیت هستیم و معتقدیم که باید با نامزدهای مشترک وارد میدان شویم، گفت: با غلبه چنین روحیهای باید به سمت شکل دادن به یک ائتلاف بزرگ پیش برویم و البته این آسان نیست، ولی اگر همین الان این کار غیرآسان را با جدیت دنبال کنیم چه بسا به موفقیت نزدیک میشویم.
خبرنگار دیگری درباره سرانجام تشکیل حزب فراگیر در میان اصولگرایان از حبیبی پرسید که وی در این باره گفت: من تشکیل حزب فراگیر را نشدنی میدانم و باید بگویم کسانی که در این باره فعالیت میکنند به جایی نخواهند رسید. البته داشتن حزب فراگیر که تلاش کنیم تشکلهای وابسته به اصولگرایان به خصوص در بزنگاههای انتخابات با هم رقابت کنند مقولهای جداست.
وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که چرا اصولگرایان نسبت به جریانهای افراطی در این جناح موضعگیری نمیکنند، گفت: موتلفه اسلامی به خصوص از اوایل دوره دوم دولت دهم راجع به نوع کارهایی که یک گروه خاص در دولت انجام میداد و به عنوان گروه انحرافی شهرت پیدا کرد از همان ابتدا موضعگیری داشت. حتی ما علیه بحث مکتب ایرانی نیز مواضع تندی اتخاذ کردیم.
وی تاکید کرد: ما اعلام کردیم که با هیچ کس عقد اخوت نمیبندیم و وقتی ما با جریان انحرافی مخالفت میکردیم در آن دوره در روزنامه ایران مطالبی علیه ما نوشته میشد که شاه جرات نمیکرد این مطالب را به ما بگوید.
وی در ادامه درباره رویکرد دولت روحانی نسبت به احزاب گفت: احساس میکنم در دولت فعلی نسبت به احزاب و تحزب میلی وجود دارد و این را اصلا نمیشود، انکار کرد. دعوت وزیر کشور از سران احزاب نشان دهنده چنین موضوعی بود. البته آقای روحانی در اوایل کارشان گفتند که ما در کشور حزب نداریم که ما نسبت به این موضوع پاسخ لازم را دادیم.
وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا که پرسید با توجه به اینکه بعداز مرحوم شدن آقای عسگراولادی اعتدال از بین جریان اصولگرا کنار رفت و موتلفه اسلامی بیشتر به پرداختن نقاط منفی دولت روی آورده است، این حزب دقیقا چه نگاهی نسبت به این دولت دارد و همچنین چقدر لازم است که نگاه خود را به اصلاح طلبان تغییر دهد؟ گفت: هر اصلاح طلبی به نظر ما لزوما فتنهگر نیست.
وی افزود: ما خودمان را میراث دار آقای عسگراولادی میدانیم و خدمت به این میراث برای ما یک واجب سیاسی است و با تمام وجود به روش آقای عسگراولادی اعتقاد داریم.
وی در ادامه با بیان این که موضعگیریهای دبیرکل حزب موتلفه، انشاء نویسی دبیر کل نیست، بلکه یک موضعگیری جمعی است، افزود: مبنایمان در پشتیبانی از دولت است ما حتی در دولت دوم خرداد چوب لای چرخ دولت گذاشتن را حرام میدانستیم اما این که بخواهیم به عنوان حزب مداح دولت عمل کنیم باید بگویم مرتکب چنین سیئهای نخواهیم شد.
خبرنگاری پرسید با وضعیت کنونی آیا ایجاد وحدت بین اصولگرایان امکان پذیر است که حبیبی در این باره گفت مشکل است، ولی غیرممکن نیست.
خبرنگار دیگری هم اظهار کرد اخیرا برخی بحث افراطیها و بی ترمزها را مطرح کردهاند شما چقدر اعتقدال گرایی را در انتخابات آینده مورد توجه قرار خواهید داد؟ حبیبی در پاسخ به این سوال گفت: ممکن است عدهای ترمز نداشته باشند و اصراری هم برای تعمیر این ترمز نداشته باشند،
ولی موتلفه ترمز دارد و معتقد است تندروی کار غیراسلامی است.
وی افزود:البته وقتی از اعتدال دم میزنیم باید همه لوازم آن را در نظر داشته باشیم و معتقدیم که دولت در مواردی از این موضوع ادول کرده است، چنانچه در انتصابهایی که داشت نمیگوییم که از اصولگرایان استفاده نشده، اما یقینا کفه اصلاح طلبان سنگینتر بوده است که این رویکرد با شعار اعتدال و فراجناحی عمل کردن مغایر است و دولت باید به شعارهای خود عمل کند.
وی با بیان این که نمیتوان کشور را چه با افراط و چه با تفریط اداره کرد، گفت: ما مشی اعتدال را حرکت کردن پشت سر مقام معظم رهبری میدانیم و البته این گفته که سکان جریانهای سیاسی دست افراطیون است را قبول نداریم.
وی افزود:در مجلس آینده رقابت جدی بین اصولگرایان و رقبای آنها به وجود میآید و اصلاح طلبان نیز در شرایط فعلی امیدوارتر هستند که بتوانند با تعداد بیشتری وارد مجلس شوند و البته من با فعالیت انتخاباتی آن دسته از اصلاح طلبانی که داخل نظام هستند هیچ مخالفتی ندارم.
وی همچنین گفت: به نظر من خودی و غیرخودی وجود دارد، ولی مقام معظم رهبری دایره خودیها را وسیع ترسیم کردهاند.
خبرنگار دیگری پرسید برخی میگویند دولت کنونی با مطرح کردن روند اعتدالی به دنبال احیای جریان تجدیدنظر طلب است، نظر شما در این باره چیست؟ که دبیر کل حزب موتلفه اسلامی در این باره گفت: دولت در بحث مسائل فکری و ارزشی نمیتواند بیطرف باشد. دولت، دولت اسلامی است و نمیتواند بیتفاوت باشد. من برخی از موضعگیریهای وزارت ارشاد و دولت را در بعضی از مواضع فرهنگی کاملا قابل انتقاد میدانم. دولت باید در مقابل عدهای که در پی احیای مقدمات فتنه هستند و یا این که لایحه قصاص را مورد تمسخر قرار میدهند به عنوان دولت موضع بگیرد و برخورد داشته باشد.
وی گفت: احساس خطر میکنم از این که عدهای از افرادی که با فتنه سر و سری داشتهاند حضورشان در دولت پررنگ شود که دراین صورت دولت از درون با خطر مواجه خواهد شد که خودش هم از حل مشکل آن بر نمیآید. همچنین د ولت باید مواضعی را که از سوی مراجع اعلام میشود مد نظر قرار دهد.
انتهای پیام