انتقاد روزنامه جوان از بعضی روحانیون تلویزیونی
روزنامه جوان نوشت: در روزهای گذشته چندین کلیپ که گوینده آن از جنس روحانیت بود در شبکههای اجتماعی پخش شد. ولایت و بادمجان، به آسمان رفتن امیرالمومنین برای حل اختلاف فرشتگان یا روشهای تشخیص موانع بارداری و… دستمایه مغرضین و در کمین نشستگان روحانیت و بدحالی متدینین شد.
ممكن است گوينده قصد و غرضي هم نداشته باشد اما زمانشناسي و واكنش اجتماعي- عقلاني نسبت به محتوي و محتمل بودن وهن روحانيت و تشيع بايد در خروجي بيان حتماً لحاظ شود. نسبت روحانيت و حكومت در عصر حاضر عنصر مهمتري است كه بايد در بيان روحانيت مدنظر قرار گيرد. خوشبختانه در جدال طولاني اخباريون و اصوليون كه بيش از دو قرن به طول انجاميد اصوليون پيروز شدند و عقلانيت يكي از شاخصهاي مهم دينداري تشيع شد كه تشكيل حكومت مدرن به نام دين بي ارتباط با اين خصيصه نيست.
اما ممكن است همچنان نحلههاي اخباري گري وجود داشته باشند و برايشان مهم نباشد كه تأثيرات اجتماعي يا برون ديني سخن آنان چيست.
امروز ديگر زماني نيست كه مثلاً بگوييم امير المومنين در مسجد كوفه بود كه شير وارد شد و او دستور داد خارج شود يا امام حسين آنقدر از لشكر مقابل كشت تا خون به بالاي زانوي ذوالجناح رسيد. امروز به الگوهاي عملي براي هدايت اجتماعي نياز داريم كه در سيره ائمه موج ميزند.
تلقي از اسلام سياسي و اجتماعي و استمرار آن منوط به ارائه الگوي عملي و قابل تحقق و مفيد براي دين و دنياي مردم است. كساني كه نميتوانند در اين ريل حركت كنند حداقل حاشيهسازي نكنند. به تعبير ديگر «روش نقل» بدون توجه به قرائن و روشهاي ديگر خصوصاً قياس و استقرا و وحي نه تنها كارآمد نيست كه بعضاً موجب وهن است. شرط پذيرش روايتهاي ديني، انطباق عقلاني و «پذيرش امكان تحقق» از سوي عقل است. حتي ممكن است خصلتي در ائمه باشد كه امروزه نتوان اجرا كرد(مانند هزار ركعت نماز امام سجاد عليه السلام) اما عقل ميپذيرد كه محقق شده است. اين نوع مسائل قابل تطبيق و پذيرش عقلاني است كه بايد در عظمت آن بزرگان گفت نه الگو دادن. آنچه قطعي است حيات ظاهري ائمه كاملاً طبيعي و عين مردم بوده است تا قابليت فهم براي بشر معمولي داشته باشند.
انتهای پیام
حالا دو نفر هم تو تلویزیون حرفهایی میزنند که باعث خنده مردم میشه شما مخالفین!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟