از حضرت فاطمه الگوسازی کنیم نه الگوسوزی
سیدمحسن امامی فر، روزنامه نگار، در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز با عنوان «از حضرت فاطمه الگوسازی کنیم نه الگوسوزی» نوشت:
✅ در حدیث کساء می خوانیم خداوند زمانی که می خواهد اهل بیت پیامبر(ص) را معرفی نماید، می فرماید:
“هم فاطمه و ابوها و بعلها و بنوها”
✅ در واقع پیغمبر را با عنوان رسول خود معرفی نمی کند بلکه می فرماید پدر فاطمه (س) است.
✅ امام علی و حسنین را با عناوین شوهر و فرزندان فاطمه (س) می شناساند.
✅ این نوع معرفی از جانب خداوند، عظمت بی اندازه و ارج نهادن والا به زنی پارسا و پاک نهاد توسط ذات اقدس الهی را نشان می دهد که در آن مفاهیم شگرف و پندها نهفته است.
✅ خداوند در جامعه ای که افتخارشان زنده به گور کردن دختران بود و هیچ ارزشی برای زن قائل نبودند، این گونه مقام والای حضرت زهرا را بیان می کند.
✅ پیش از تمام تعاریف و قوانین حوزه حقوق زنان در دنیا، ابتدا مقام زن از سوی خداوند والا و بزرگ در نظر گرفته شده است.
✅ این در حالی است که فهم اندک و بعضن مغرضانه انسان در قالب درک این مقوله موجبات آسیب پذیری زنان در جوامع بشری خصوصن جامعه دینی را فراهم می آورد.
✅ ابعاد زندگی فردی و اجتماعی حضرت فاطمه (س) به درستی برای جامعه تحلیل و ترسیم نشده است که اگر می شد، آن گاه به این درک می رسیدیم که آزادی های فردی و اجتماعی زن در اسلام مورد احترام و تاکید فراوان و به واقع در زندگانی حضرت زهرا متبلور بوده است.
✅ زندگی حضرت فاطمه پر از مسائل سیاسی، اجتماعی و معرفتی است که بهترین الگو برای زن امروز است اما آن چه از حضرت به جامعه معرفی می شود تصویر زنی است که بین در و دیوار مانده است.
✅ افسوس که هنر ما در الگو سوزی است نه الگو سازی!
✅ متاسفانه در ایام فاطمیه به ذکر مصیبت بسنده می شود، غافل از آن که روحانیون و مبلغان دین باید وجوه شخصیتی و ابعاد زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) در حوزه های شخصی و اجتماعی که بسیار درخشان است را برای عموم مردم تبیین نمایند تا از حضرت الگو بسازیم.
انتهای پیام